Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Obadam u siebie bo coś mnie naszło pograć w to i właśnie pobieram, dam znać.

Red Launchera odpalaj jako admin to nie będzie pojawiał się ten crash - akcja taka sama jak Twój pomysł z Days Gone swego czasu. :E Co do crasha witcher.exe to nie mam pojęcia - jeśłi masz Hairworks włączone to wyłącz to.

Ewentualnie użyj tego moda: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/7217

Edytowane przez caleb59
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie nie było żadnego problemu z wczytaniem starego save'a.

@Reddzik ustawiłem tryb admina dla red launchera i nie sypie się. Tak samo gra jest stabilna sama w sobie po wyłączeniu hairworks, reszta detali na max. Podgląd systemowy czysty.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja robię sobie refresha... dopieszczam mody, liżę config, itd. i co zauważyłem (?)
DX12 vs DX 11 mam znaczną i niewytłumaczalną dysproporcję "płynności" z korzyścią dla dx11.
Nawet wyłączając zupełnie RT w dx12 i doprowadzając do podobnej ilości fps (DX12 vs DX11) na dx11 jest... płynniej.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)

Mod był tym, co skłoniło mnie do "wyłapania" tego, albo do podjęcia prób "szukania" babola.

Miałem już prawie dolizanego configa i mocno dociśniętego pod korek (4K, RT, full modów = i dawało to ok. 75-80 fps w DX12), czyli całkiem zjadliwy próg bólu.
I zauważyłem, że przy ostrych siekankach, młynkach, wilkach, itp. i z tym "tryskaniem" juchy... pomimo 80 fps, pomimo fr 7ms wrażenie płynności jest jakieś z dupy.
Przełączam na dx11 (wiadomo bez rt i ok. 130-140 fps) i jest M A S Ł O ! wracam do dx12... wyłączam RT (!), doskakuję do 100-110 fps i... dalej "wizualne" odczucie jest dużo gorsze. ;(
Fps 100, fr 7ms, niby wszystko OK na OSD, ale... coś nie bangla. Wbijam dx11 i MASŁO.

Już nawet skasowałem mody, co do sztuki i odpalałem golasy DX11 vs DX12.
DX11 miód, DX12 znacznie gorsze "w odczuciu" pomimo 80 fps na budziku.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Sad 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Czuję, że ten dodatek to będzie taki pomost do Wiedźmina 4 dla ludzi mających problem, że jak to dlaczego Ciri jest wiedźminem. Ogólnie to, że do starej gry po tylu latach będzie wychodzić dodatek to jest na prawdę kosmos. 

Edytowane przez Lyman66
Opublikowano

Wielkich nadziei nie wiążę, ale gdyby wydali fajny dodatek to bym bardzo się ucieszył ;) Jedna z najlepszych gier dla mnie, chętnie bym ograł wersję z RT ale kontynuując przygodę bo już 3 razy przeszedłem :E 

Opublikowano

Ja też podchodzę z dystansem póki co, ale jakby faktycznie wyszło coś oficjalnie to byłoby mega zaskoczenie, że po tylu latach wydają DLC. Faktycznie dużo sie czyta w komentarzach, że mógłby to być pomost miedzy trzecią częścią a czwartą. Zobaczymy. Jeżeli wyjdzie w 2026 to akurat pewnie skończe swoje 4 przejście gry :D 

Opublikowano

No właśnie mogła zostać cesarzową, ale dać nogę z zamku i wrócić do Wieśka :D 

Za pierwszym razem tak mi wyszło, ale wczytywałem zapis sprzed ponad 20h, aby zrobić "to właściwe" zakończenie

661d292f9666a_o_medium.jpg.2f29e5a0540e691dbeea8e80bda34547.jpg