Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No... używałem tego samego w Downwalkerze, co w W3R i tam gpu nie pierdnęło ani razu przy RT & PT & NR... a Wiesio3R piszczy mi często. ;)

1 minutę temu, leven napisał(a):

Zaraz będziesz przeciążony, a pisali, że waga nie będzie utrudniać :hmm:

Można wyłączyć wagę, brak tlenu, itd w opcjach.

Opublikowano

Wczoraj z Wiedźminem i NR spędziłem jakieś półtorej godziny i poza świrowaniem kolorów ze raz nasycone a za chwile nie to wszytko inne działało praktycznie idealnie.

Nie wyłapałem ani pływających cieni ani ciemnych chmurek w cieniach które się gotują. Pierwszy raz od czasu oryginalnych bibliotek Nv widziałem tak dobrze działający NR.

Ale był fajny bug w samej grze gdzie Plotka przeniknęła mi do tego baru w Białym Sadzie i nie moglem nią wyjechać z niego :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Pierwszy raz od czasu oryginalnych bibliotek Nv widziałem tak dobrze działający NR.

Jakiej wersji DLL użyłeś? I jaką masz wersję sterowników NVIDIA? 

W sieci można natknąć się na doniesienia, że niektóre wersje Neural Rendering gryzą się z poszczególnymi sterownikami. 

Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Co zauważyłem, że NR gotuje sprzęt w długich, przewlekłych kamerowych (tureckich!) ;) scenach dialogowych, gdzie są duże twarze na ekranie (i jest co liczyć!).

U mnie jest odblokowany FPS wiec karta praktycznie cały czas 250/270 W prawie pełne TDP.

Opublikowano (edytowane)

Kurcze, ja już nawet nie wiem / nie pamietam (!!!), w jakim sofcie monitorujacym zaszyłem ten monit powerlimitu... i mi się włacza alarm-syrena audio (!), jak gpu przeskoczy 420W. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Jakiej wersji DLL użyłeś? I jaką masz wersję sterowników NVIDIA? 

W sieci można natknąć się na doniesienia, że niektóre wersje Neural Rendering gryzą się z poszczególnymi sterownikami. 

Wczoraj używałem najnowszych.

JA w sumie jak testowałem NR to zawsze na najnowszych dostępnych steornikkach i najnowszych biliotekach NR.

Wszystko poprzez RHI DLSS5 Tool

image.png

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przypomnijcie mi, czy żeby pojawiły się takie soczyste, krwawe, slowmotion finiszery... to trzeba sobie zapracować (umiejętność albo level?)?
Czy przez lata, tak to wcześniej zmodowałem (i nie pamietam tego), że teraz wszystko jakieś takie blade i bez jebnięcia.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wczoraj używałem najnowszych.

JA w sumie jak testowałem NR to zawsze na najnowszych dostępnych steornikkach i najnowszych biliotekach NR.

Wszystko poprzez RHI DLSS5 Tool

juz sie biczuje za to pytanie ale pardon, dopiero raczkuje w zewn. ficzerach. Jakich nastawów w opjach grafiicznych gry, trzeba dokonac, zeby cieszyc sie z dobrodziejstw NR ? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, tommiyacht napisał(a):

juz sie biczuje za to pytanie ale pardon, dopiero raczkuje w zewn. ficzerach. Jakich nastawów w opjach grafiicznych gry, trzeba dokonac, zeby cieszyc sie z dobrodziejstw NR ? 

W opcjach gry - żadnych. To zewnętrzna nakładka ReShade. Dla dodania samego NR możesz użyć prostej apy DLSS5 Sweeper.
Jak chcesz dorzucać więcej, typu MFG na kartach poniżej 50xx (a widzę, że masz 5070ti, więc nie), to obszerniejszej apy = RHI.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Jeszcze nie mam niczego nauczonego 

witcher3_2026_10_01_09_51_53_929.thumb.jpg.0d26f5c255cda6432dc015e489e5411c.jpg

yyyy. no to wychodzi na to, że mój Geralt nie chce rzucać znaków.. WTF urwał 

20 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Przypomnijcie mi, czy żeby pojawiły się takie soczyste, krwawe, slowmotion finiszery... to trzeba sobie zapracować (umiejętność albo level?)?
Czy przez lata, tak to wcześniej zmodowałem (i nie pamietam tego), że teraz wszystko jakieś takie blade i bez jebnięcia.

był taki mod, Dismemberment i on chyba dawal rozczłonkowanie przy każdym killu, może o to Tobie chodzi? 

Opublikowano

11 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

W opcjach gry - żadnych. To zewnętrzna nakładka ReShade. Dla dodania samego NR możesz użyć prostej apy DLSS5 Sweeper.
Jak chcesz dorzucać więcej, typu MFG na kartach poniżej 50xx (a widzę, że masz 5070ti, więc nie), to obszerniejszej apy = RHI.

czyli co bym nie ustawił w menu gry (DLSS) to i tak zostanie "zepchniete" 

Opublikowano (edytowane)

Pytałeś o... NR... Natural Rendering. Tego nie ma, póki co, w żadnej grze (oprócz NBA2027) i w żadnej opcji.
Tylko moderską nakładką ReSHade można to wcisnąć - paradoksalnie - w każdą grę. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
58 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jednak jest jeszcze do poprawy.
Wczoraj, dobiłem do Barona i Ciri z wilkami... i nagle 40 fps. :(

Te mnogości konfiguracji bibliotek od DLSS5, NR, MFG powodują, że dla mnie, za każdym razem to jest loteria - działa / nie działa / dziala spoko / krzaczy... takie granie w configi ;) zamiast w fabułę.
I tak urwał jest zawsze!

Pokaż ukrytą zawartość

Podejrzewam że przeładowanie gry lub komputera pomogłoby. U mnie w Dawnwalkerze z DLSS5 po kilkudziesięciu minutach grania przepełnia się pamięć klatki spadają o połowę trzeba uruchomić ponownie grę.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie cieszy taka zmiana z cukierkowego krajobrazu na bardziej normalny, kilka poprawek i bedzie git plus taki, ze wiadomo dodatek jest i juz nas przygotowują do niego tym updatem..😁

Edytowane przez z1k