Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Fajnie że zabawa z FSR nic nie daje nie zależnie od tego co ustawie Native/Jakość/Balans nic się nie zmienia %-)

Edit: A nie sory DRS mi się włączyło z automatu jakoś i dlatego nie działało 

Edytowane przez CrooV
Opublikowano
1 godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Tak coś podejrzewałem, że coś ubija mi klatki i okazało się, że to niezawodne Nvidia HairWorks i teraz z PT mam te niemal stabilne 60fps, przynajmmniej na początku gry :wariat:

Bez HW wygląda to gorzej niż bez PT ;D

38 minut temu, Element Wojny napisał(a):

dobra gra

image.png.2e4edbe1cfd4305b58e4a37524745bdb.png

A w zgłoszeniu 🤬 i cała lista zaczynając od k...

Opublikowano (edytowane)

Trochę mnie irytowało zbyt jasne otoczenie, ale wystarczyło Gammę zjechać o dwa segmenty i gra zaczęła wyglądać dużo lepiej :glodny:

Oryginalnie
1.thumb.jpg.731d827cb2a68c71eb4b14f27dd7bc08.jpg

Gamma -2

3.thumb.jpg.db35146e61ab905716e01c6a04c70ff5.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 4
Opublikowano
21 minut temu, Marvf napisał(a):

Fanatycy starego dema z E3 powinni być zadowoleni, remaster momentami niemal zazębia się wizualnie z tą wersją. Po tylu latach w końcu doczekali, teraz wystarczy podrasować animacje Geralta bo nadal to totalny ziemniak i mamy sukces :E20260929162753_1.thumb.jpg.6426932de5cfe08da1da2d2cf57f04d2.jpg

Akurat samouczek mi się wtryndolił w taki ładny kadr. 

Uploaduje video porównawcze ze starą zmodowaną wersją, jestem ciekaw jak to wypadnie side by side

No nie wiem 

🤔🙄

Opublikowano
1 minutę temu, aureumchaos napisał(a):

tragedii nie ma z DLSS5, wszystko wymaksowane, wlosy wylaczone bo lsnily, PT on i mam okolo 60 fps na 3440x1440p dlssQ 

U mnie DLSS5 NR, to ten ciern w zadku, który powoduje, że potrzeba MFG x3 ;), bo x2 tańczy na granicy 60 fps.
Bez NR 80-90. Z NR spada do 60 i aż prosi o MFG x3. ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

@tgolikspecjalnie dla Ciebie, DLSS5. Ale nie polecam, z włączonym PT i wszystkim na Uber w ciagu 10 sekund temperatura na grafie wskoczyla na 80 stopni. 

Zrzut ekranu 2026-09-29 164020.png

Poza tym, szczerze - to PT wygląda ujowo, wszystko jasne i jakieś takie maślane. 

Odpaliłem wszystko z PT, 1440p, Hairworks na maxa, DLAA z dlss5 +FG. Wygląda ładnie, śmiga na 60-70 klatkach, z mglakami i z bandytami walczyło się nieźle.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)

Ale... CHYBA - nie mówię hop - W KOŃCU udało się wyeliminowac stutter w DX12! mimo wysokiego fps, który sen z powiek mi spędzał w NextGenie (był nie do przeskoczenia).

1 minutę temu, azgan napisał(a):

Pobili wszystkie wyniki z dnia premiery w 2015 roku 🙃👍

Spoiler

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano

Z menu modów warto doinstalować moda No Artifical Light czy jakoś tak. Wyłącza sztuczne oświetlenie na Geralcie.

Pomagał zwłaszcza z PT, wygląda naturalniej. Można sobie porównać w karczmie Jaskra w Novigradzie na 1 piętrze. Bez moda pomimo że korytarz był cały ciemny i nieoświetlony to Gierałt wyglądał jakby miał włączone oświetlenie na sobie. Z modem to oświetlenie jest wyłączone 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Gdzie jest mfg? 

W opcjach ?

LOL

image.thumb.png.212617e1abddc161f8e6a4c39603bf30.png

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Tak działa PT i wszysko wygląda jak powinno, tylko ty i inni się przyzwyczailiście do jakiś nienaturalnych ciemnych miejsc i tak to później wygląda ;) Doskonale widać w pomieszczeniach jak PT działa i jak powinno to wyglądała, a jak nie wyglądać. 

Działa jak działa gra wygląda źle z tymi tyle, no chyba nie powiesz mi że tak ma wyglądać dobrze oświetlone niebo albo polana o poranku co dawałem SS :rotfl2:

Światło jest tak sztuczne że aż oczy od tego bolą :hihot:

Opublikowano

Gamma można coś się tam pobawić, ale pewnie będzie black crush w ciemniejszych scenach. Nie wiem jak, ale rozwaliło to oświetlenie w tej grze.

A podobno "Just Works" :hihot:

Indeed, the image looks washed out in some areas.

There’s a significant loss of color that, rather than looking realistic to me, reminds me of poorly implemented HDR.

On the other hand, in most areas, the visual changes are fantastic; in some, they’re simply breathtaking.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

W opcjach ?

LOL

image.thumb.png.212617e1abddc161f8e6a4c39603bf30.png

Urwał! Nie pytałbym, gdyby to było takie banalne.
U mnie nie ma nic poza 1... i nie da sie przesunąć suwaka. :(
Zobacz, że Ty masz włączone na połowie skali, ja na końcu.
O co kaman? 

image.thumb.png.aed6ae8a13525c15080777468d09c7bc.png

Nawiasem, to chyba pierwsza oficjalna implementacja dla 40xx, bezpośrednio w grze.

Edytowane przez JeRRyF3D