Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Urwał! Nie pytałbym, gdyby to było takie banalne.
U mnie nie ma nic poza 1... i nie da sie przesunąć suwaka. :(
Zobacz, że Ty masz włączone na połowie skali, ja na końcu.
O co kaman? 

image.thumb.png.aed6ae8a13525c15080777468d09c7bc.png

Nawiasem, to chyba pierwsza oficjalna implementacja dla 40xx, bezpośrednio w grze.

Nie ma oficjalnej, nieoficjalną musisz zainstalować, bądź jak Kadajo ;)

• Like 1
Opublikowano

Pograłem chwilkę na domowym sprzęcie. Żeby na 3440/1440 dało się bez FG zagrać to DLSSem zjechałem na Wydajność. Oczywiście PT włączony i jest jak na wcześniejszych kompach. Jasno tam gdzie trzeba, ciemno tam gdzie trzeba. Żadnych problemów nie potwierdzam.

Opublikowano (edytowane)

wszystko na maksa w prawo uber+ itd , DLSS quality , 4k , hairworks wysokie , hairworks aa 0 , 40-60 fps w grze , dopiero jak włączę generator klatek to mogę zmienic aa hairworks na 4-8 i gierka jest płynna mniej wiecej 60-80 fps , RT odpada nawet na wydajność bo bez generatora klatek mam 30 fps a z mam artefakty i migajacy ekran ktory uniemozliwia gre

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie LM są "broken" obecnie z tych co patrzyłem (Immersive lightning , Took lightning, benis chyba też) dwa pierwsze nie wspierają RT w sensie IL na pewno nie,  took nie wiem wygląda tak samo na RT PT on off, benis może działa ale mi nie podchodzi)

Jak żyć? oświetlenie vanila to dla mnie męczarnia a took i IL to moje ulubiene mody były :E

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Grolshek napisał(a):

Pograłem chwilkę na domowym sprzęcie. Żeby na 3440/1440 dało się bez FG zagrać to DLSSem zjechałem na Wydajność. Oczywiście PT włączony i jest jak na wcześniejszych kompach. Jasno tam gdzie trzeba, ciemno tam gdzie trzeba. Żadnych problemów nie potwierdzam.

Gra ma jakiś płaski LUT, więc nie powiedziałbym, że jest ok.

Wystarczy, że wystąpią odpowiednie do tego warunki i jest płasko jak nalisnik.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, dziadeke napisał(a):

No i do GOGa nie idzie sie zalogować.

U mnie też--> aktualizacja apki--> zawiecha przy logowaniu. Przeinstalowałem apke i poszło. Teraz wywala mi błąd przy próbie instalacji...

Rozwiązanie to wybranie "innego" wiedźmina 3 z kolekcji gier GOG (występują dwa z tą samą nazwą).

No i godzinnej walce pobiera się%-)

Opublikowano
52 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Działa jak działa gra wygląda źle z tymi tyle, no chyba nie powiesz mi że tak ma wyglądać dobrze oświetlone niebo albo polana o poranku co dawałem SS :rotfl2:

Światło jest tak sztuczne że aż oczy od tego bolą :hihot:

Nie mam zamiaru podważać subiektywnej oceny odbioru sceny ;) Jak się nauczyło przez lata oglądać „przekłamania graficzne” o później jest jak jest. 

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Kadajo napisał(a):

W opcjach ?

LOL

Działa jak działa gra wygląda źle z tymi tyle, no chyba nie powiesz mi że tak ma wyglądać dobrze oświetlone niebo albo polana o poranku co dawałem SS :rotfl2:

Światło jest tak sztuczne że aż oczy od tego bolą :hihot:

Musisz mieć jakiegoś moda, bo u mnie ta opcja jest zablokowana
witcher3_2026_09_29_19_41_55_247a.thumb.jpg.673dfab5373194cee1aee77e4a64b252.jpg

Opublikowano (edytowane)

Spoiler
14 minut temu, samsung70 napisał(a):

jakie wydarzenia na świecie i świecie gier miały miejsce podczas tych trzech pików?

image.png.5203aeabdb69dd963284e3e263bf0f57.png

Przy 1 i 2 guano Netflixa... A przy 3 premiera wersji Next Gen.

Edytowane przez Fear
Opublikowano

@Tomek_ITH, zrób porównanie w takim miejscu, gdzie jest przewaga oświetlenia pośredniego,czyli tego obliczanego za pomocą RT, np. przy budynkach, w cieniu, to zobaczysz, że nie masz racji.

Problemem w wersji Remaster jest nieprawidłowa korekcja ekspozycji i/lub mapowanie tonów. Nie chodzi o to, że ma to wyglądać tak jak we wcześniejszej wersji. Po prostu jest za jasno, brak prawdziwej czerni.

Wiedźmin 3 NG, włączone RT.

TheWitcher3Screenshot2026_09.29-17_45_43_02.thumb.jpg.d998d6f1b48d9e15198a8c476d232351.jpg

Wiedźmin 3 Remaster, włączone RT (wyłączone PT).

TheWitcher3Screenshot2026_09.29-17_47_59_64.thumb.jpg.281303c7a66da588ba88abc1d177756e.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, JeanPepin napisał(a):

Możecie zapisać grę? Jest w białym sadzie, karczma na początku, i f5, normalny save nie działa, nie można stworzyć i zapisu i nara

ja też nie mogę pisze mi że mam za mało miejsca na dysku,a mam dużo miejsca co jest. Napisz jak to naprawisz.

Edytowane przez CzerwonyJohn
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie mam zamiaru podważać subiektywnej oceny odbioru sceny ;) Jak się nauczyło przez lata oglądać „przekłamania graficzne” o później jest jak jest. 

Ale ja wiem, o co ci chodzi i się zgadzam, ale czemu nie ma problemu z żadną inną grą, która ma PT, tylko nagle z Wiedźminem 3 i najlepsze jest to, że tych problemów nie widziałem na materiałach promocyjnych. Rozumiesz, o co mi chodzi ?

Moze to faktycznie kwestia jednej pory dnia czy nawet miejscówki, ale no jest pole do poprawy tego.

A może po prostu nie do końca PT działa jak powinien z jakiegoś powodu.

Z RT w tej grze tego problemu nie ma i nie bylo.

• Upvote 1