Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, tgolik napisał(a):

W sumie największy problem miałem ze zdobyciem klawiatury z przyciskiem Home koniecznym do wywołania nakładki Reshade.

ej! miałem to samo kilka miesięcy temu jak bawiłem się riszejd do Krymzona,

musi być jakiś sposób aby to robić innym guzikiem niż HOME! 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 30.08.2026 o 23:20, SebastianFM napisał(a):

To cały czas są twoje domysły. Skąd pomysł, że mod RenoDX uruchamia DLSS 5 po zwiększaniu rozdzielczości i mapowanou tonów? Według mnie to zastępuje DLSS czyli dostaje obraz w niskiej rodzielczości, na wyjściu jest obraz w wysokiej rozdzielczości, dodatkowo poprawiony.

Ciekawi mnie do jakich wniosków w końcu doszedłeś 🤣 

Opublikowano
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

musi być jakiś sposób aby to robić innym guzikiem niż HOME!

Minuta roboty a wy tu klawiatury wymieniacie :E

Po wgraniu reshade w folderze gry szukacie pliku reshade.ini, sekcja [INPUT] i przy KeyOverlay zamiast domyślnego 36,0,0,0 zmieniacie na np. 112,0,0,0 przypisanego do F1.

Od 112 do 123 można kolejno przypisać F1-F12. 

Od biedy ściągacie RHI (Reshade HDR Installer) i przy reshade jest trybik ustawień, gdzie można dowolny klawisz wybrać. 

• Thanks 2
Opublikowano

@tgolik jak już wcześniej uruchomiłeś reshade przy graniu to wystarczy w zakładce ustawień na górze zmienić przypisany klawisz otwierania nakładki :D

To wyżej jest raczej dla tych, którzy nie mają jak wywołać go za pierwszym razem. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, ITHardwareGPT napisał(a):

wyciągnie ludziom wrześniowe życie z kalendarza

To coś mało, bo wrzesień ma 30 dni :hihot: 
Będzie grane w full PT, aż się Płotka ucieszy na widok działającego "Hairworksa"- teraz mają to już wywalić, będzie coś nowego. Odliczamy do premiery!

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

z tym cavillem to cringe, a co do samej atmosfery mnie się właśnie podoba taka ponura, jak w czesci tego materialu, szkoda, ze w linkach ma podane tysiąc odnośników, ale żadnego konkretnego playsetu modów dla takiego efektu, - nie oglądałem całego, więc może gdzieś mi w materiale umknęło. 

Opublikowano

Na gameplayach które pokazywali  na potworach nie było widać żadnego efektu typu Hairworks. Mam nadzieje, że to były gameplaye z konsoli, bo downgrade potworów jak dla mnie był widoczny (walka z Morvudd'em, czy z wilkami)

Opublikowano
12 godzin temu, JohnyWol napisał(a):

Na gameplayach które pokazywali  na potworach nie było widać żadnego efektu typu Hairworks. Mam nadzieje, że to były gameplaye z konsoli, bo downgrade potworów jak dla mnie był widoczny (walka z Morvudd'em, czy z wilkami)

Może nie ma już HairWorks w wersji Remaster

Opublikowano
W dniu 7.09.2026 o 09:01, JeRRyF3D napisał(a):

To byłoby słabe. 

Zgadzam się. Te wilki to wyglądają jak wyjęte z Gothiców starych trochę tylko dokokszone futrem.

BTW ciekawe że nvidia zarzuciła ten projekt ale nie dała nic w zamian. Mimo to devowie sobie radzą. W takim GoW były futra bardzo fajnie zrobione

Opublikowano

Najlepsze beka ze one cały czas są takie same, te same tekstury i geometria ale przez manipulacje cieniami i światłem raz są młodsze, raz starsze, raz prawie nic się nie zmienia gdzie za chwile jakby inny model był.  Zero konsekwentności. :hihot:

• Upvote 1