Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ooo sprawdzę  tą spójność plików i zobaczymy 🙂  a tą drugą opcję jak wykonać? Jeszcze żadnego NG+ nie grałem czy to w soulsach czy w jakiekolwiek innej grze 🙂, ale chyba masz rację że to się lekko bezsensowne zrobi, choć niby przeciwnicy są silniejsi ale nie aż tak z tego co czytałem. Więc chyba lepszą opcją będzie zaczęcie od nowa, z innym bulidem i poradnikiem w ręku 😁

Opublikowano

Jeśli nie chcesz marnować czasu i sprawdzić sobie pozostałe zakończenia to myślę, że NG+ będzie dobrym wyborem. Latasz tylko od bossa do bossa z konkretnymi questami.  Ja zaczynałem od nowa, bo byłem oczarowany grą i nabiłem 500h. :E 

Cytat

a tą drugą opcję jak wykonać?

Uprzedzam od razu, że nigdy tego nie robiłem (bo nie potrzebowałem) i nie jestem autorem poradnika:

Uruchamianie Steam jako administrator

• Zamknij Steam: Upewnij się, że Steam jest całkowicie zamknięty.
  • Znajdź skrót Steam: Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę Steam (na pulpicie lub w menu Start).
  • Właściwości: Wybierz opcję „Właściwości”.
  • Zakładka Zgodność: Przejdź do zakładki „Zgodność”.
  • Ustawienia: Zaznacz pole „Uruchom ten program jako administrator”.
  • Zatwierdź zmiany: Kliknij „Zastosuj”, a następnie „OK”.
  • Uruchom ponownie Steam: Teraz możesz otworzyć Steam – aplikacja będzie miała uprawnienia administratora.

Uruchamianie Easy Anti-Cheat jako administrator

• Odszukaj folder gry: Przejdź do katalogu instalacyjnego gry, która korzysta z Easy Anti-Cheat (np. zazwyczaj:
  • C:\Program Files (x86)\NazwaGry\EasyAntiCheat).
  • Znajdź plik instalacyjny: Zlokalizuj plik „EasyAntiCheat_Setup.exe”.
  • Uruchom jako administrator: Kliknij prawym przyciskiem myszy na plik „EasyAntiCheat_Setup.exe” i wybierz „Uruchom jako administrator”.
  • Wybierz akcję: W zależności od sytuacji wybierz opcję instalacji lub naprawy (repair). Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
  • Restart: Po zakończeniu procesu uruchom grę ponownie.

• Thanks 1
Opublikowano

No zobaczymy jak to się u mnie rozwinie. Miałem zamiar właśnie sobie NG+ zacząć robić od początku czyli seria DS w normalnej kolejności a nie od pupy strony jak to zacząłem, choć coś czuję że jakbym przygodę startował od DS1 to bym tym szybko pierdzielnął tym i bym dalej grał w Asssasina :D . Na razie w ER mam 70h ale zaglądam pod każdy kamień i zbieram każdego grzyba :D choć szczerze nie wiem po co(ale frajdę mi sprawia eksploracja jak w RDR2), bo tu jak i przy soulsach w ogóle nie korzystam z itemów, no oprócz tęczowych kamieni/pryzmatów :) .

7 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Uprzedzam od razu, że nigdy tego nie robiłem (bo nie potrzebowałem) i nie jestem autorem poradnika:

Też raczej odpuszczę, choć sprawdzę po robocie jak to się zachowuje po weryfikacji plików, a jak nie to offline i pierdzielić to :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i po weryfikacji jak ręką odjąć już nie wyrzuca, choć zmieniłem tez usb od dongla wifi także któraś z tych rzeczy pomogła :D 

A zapytam tak jeszcze, czasem wskoczą mi na tubie shortsy i widzę jak do trudno dostępnych miejsc można się dostać "kombem" chyba kataną? Ogólnie jakąś bronią co sieka, jak się ona nazywa?

Opublikowano
4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

No i po weryfikacji jak ręką odjąć już nie wyrzuca, choć zmieniłem tez usb od dongla wifi także któraś z tych rzeczy pomogła :D 

A zapytam tak jeszcze, czasem wskoczą mi na tubie shortsy i widzę jak do trudno dostępnych miejsc można się dostać "kombem" chyba kataną? Ogólnie jakąś bronią co sieka, jak się ona nazywa?

Hand of Malenia, powodzenia :) 

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie posiada tradycyjnego dziennika zadań ani znaczników misji. Gra celowo stawia na eksplorację i odkrywanie świata na własną rękę. Mimo to uważam, że przydałby się jakiś log tekstowy, ponieważ czasami trudno zapamiętać, o czym rozmawiało się z NPC-ami.

Jeśli nie wiesz, gdzie iść, po prostu ruszaj przed siebie. Elden Ring nagradza ciekawość. :) 

Zwróć uwagę na złote promienie przy Miejscach Łaski, które delikatnie sugerują kierunek, w którym powinieneś się udać.

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Godlike napisał(a):

To moja pierwsza przygoda z grą typu Soulslike i mam pytanie czy w tej grze jest jakiś dziennik zadań czy coś w tym stylu? Bo jestem na pierwszej mapie i nie wiem za bardzo co mam robić i gdzie iść :E

Ehhh...

Wez poczytaj jakis poradnik o pierwszej lokacjii bo odbijesz sie od ER. To nie jest gra w jaka sie gra dla relaksu....

Opublikowano
59 minut temu, Godlike napisał(a):

To moja pierwsza przygoda z grą typu Soulslike i mam pytanie czy w tej grze jest jakiś dziennik zadań czy coś w tym stylu? Bo jestem na pierwszej mapie i nie wiem za bardzo co mam robić i gdzie iść :E

Jak mówi @Jaycob te gry mają właśnie specyficzne prowadzoną fabułę, czytaj wszystko, gadaj i wracaj po jakimś czasie do npców, ja mam 80h nabite a większą połowę spędziłem w Pogrobnie i Liurni, zwiedzaj ile możesz, poczytaj  temat od początku bo tam są złote tipy akurat na początek, które dostałem od forumowych kolegów. Możesz też zerknąć tutaj jak mniej więcej się poruszać 

game_progress_route_map_elden_ring_wiki_

• Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba się zaczęły lekkie schody :) i trafiłem na Mogha... jak na razie próbowałem ze 5 razy, do drugiej fazy raz doszedłem, trochę to potrójne zżeranie życia denerwuje bo jednak 3 estusy idą, podobno jakimiś kajdanami idzie sobie ułatwić ale będę próbował bez, bo nawet nie wiem czy je posiadam :D mimic tear niby mam na +10 ale to już chyba było by za łatwo, dopiero teraz zaczynam czuć "trud" a to już końcówka, chyba za bardzo skupiłem się na levelowaniu i może temu tak łatwo mi szło?

• Like 1
Opublikowano

Mogh potrafi być upierdliwy, albo kajdany (tylko 1 faza) albo musisz go szybo docisnąć pomiędzy kolejnymi atakami specjalnymi. Możesz też dodać specjalną łzę do eliksiru, żeby zanegować specjale w drugiej fazie.

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

podobno jakimiś kajdanami idzie sobie ułatwić

Mogh Shackle moim zdaniem średnio pomaga. Jeszcze jeden boss ma taki przedmiot, ale tam sporo trudniej to użyć, bo nie daje wytchnienia :P 

Spoiler

Możesz użyć 2 razy podczas pierwszej fazy, żeby ogłuszyć go na chwilę. Przerywa to jego obecną akcję.
W przypadku tego drugiego możesz odbić część ataków, ale animacja jest powolna jak na tempo walki (i nie wszystkie ataki można tak odbić)

Jw. jest tear do Flask of Wondrous Physick, który neguje jego damage (dalej się leczy), masz go jak pokonałeś jednego z AI summonów na Altus Plateau (jest powiązana z questem Yury)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ooo i jest jakiś pomysł, widzę że trzeba go po prostu dopierdzielać ile można w pierwszej fazie, bo tą już w miarę opanowaną mam, także te 3 estusy kiedy sobie będzie życie regenerował to tam pal lich, bo idzie praktycznie ją bez straty życia zrobić. Ale sobie ulepszę fanga na +10 bo na razie to na +7/8 mam :) 

20 minut temu, tuhmunud napisał(a):

Mogh Shackle moim zdaniem średnio pomaga. Jeszcze jeden boss ma taki przedmiot, ale tam sporo trudniej to użyć, bo nie daje wytchnienia :P 

Pokaż ukrytą zawartość

Możesz użyć 2 razy podczas pierwszej fazy, żeby ogłuszyć go na chwilę. Przerywa to jego obecną akcję.
W przypadku tego drugiego możesz odbić część ataków, ale animacja jest powolna jak na tempo walki (i nie wszystkie ataki można tak odbić)

Jw. jest tear do Flask of Wondrous Physick, który neguje jego damage (dalej się leczy), masz go jak pokonałeś jednego z AI summonów na Altus Plateau (jest powiązana z questem Yury)

Taa Yurę pokonałem tzn. sam zemrzył :) , więc zerknę czy posiadam takie coś. Ale patrząc ogólnie to wiem jak się już za niego zabrać, więc chyba nawet obejdzie się bez "ułatwiaczy" 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Kurcze. Mysle zeby zagrac w Eldena i Ograc go na 100%. Kazdego bosa i kazdy quest.

Jest jakis normalny walkthrough z bosami i z sekretami?

Ten np jest nie kompletny...

eldenring.wiki.fextralife.com/Walkthrough

Chyba ze to najlepszy....

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

A interaktywna mapa nie da rady? Tam zaznaczone jest dosłownie wszystko. Questy też --> https://mapgenie.io/elden-ring/maps/the-lands-between

Malenia nie taka straszna moim zdaniem. Ogarnąć trzeba tylko jak dodge'ować Waterfowl Dance i później nie robić głupich błędów (wiadomo łatwo powiedzieć :E Ale Malenia bardzo karze za "jeszcze jedno uderzenie"). Jest jedna nieoczywista mechanika z jej poise breakiem, ale nie będę pisał bo pewnie nie chcesz spoilerów

Edytowane przez tuhmunud
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Kurcze. Mysle zeby zagrac w Eldena i Ograc go na 100%. Kazdego bosa i kazdy quest.

Asasyna już skończyłeś?:E

Opublikowano (edytowane)

Jak uruchomić Elden Ring na kartach bez pełnego wsparcia DX12?

Gdyby ktoś chciał zagrać w Elden Ring na kartach bez pełnego wsparcia DX12. Wystarczy pobrać ten plik, wypakować i wrzucić do katalogu z grą.

https://github.com/tuffee88/d3d12ProxyEdrDx11_0

Cytat

"Kepler-based NVIDIA GPUs, like the GeForce GTX 600/700 series, generally support DirectX 12 at a feature level of 11.0/11.1, but not the full capabilities of later DirectX 12 feature levels."

A ten DLL pozwala uruchomić gry z DX11. Aż się człowiek czuje jak w czasach 3dfx i wrapperów :E

03_release_binaries_release.zip

Edytowane przez Filip454
  • Thanks 3
Opublikowano
9 godzin temu, Vulc napisał(a):

Elegancko. Teraz Malenia, ona potrafi pójść gładko, albo będziesz zamawiać pada czy tam klawiaturę. :E

Mam drugiego pada w razie czego 😁 ale potrafię zapanować nad nerwami więc raczej źle nie będzie.

9 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

Ogrywasz pierwszy raz? Jak tak to chyba lepiej po omacku śmigać, czasem zerknąć na ww poradnik, można jeszcze rzucić okiem na eurogamera, ale ja sobie takie ganc 100% zostawiam na drugie przejście