Elden Ring
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Keleris · Opublikowano
Przedłużki przerzuciłem z innego pc i zgodzę się że średnio to wygląda, najchętniej zmieniłbym na srebrne/szare ale na razie zostawiam jak jest. -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
To jest właśnie cały Asus. Gdy mam już praktycznie wszystko skompletowane to się okazuje że zaraz będziemy mieli X870E Apex 😎 https://x.com/momomo_us/status/1840377468278247827 @zxc Tak, strix-E umożliwia podpięcie 3 dysków m.2 zachowując PCI-E x16. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Wręcz przeciwnie. Niżej udowadniasz jak płytko podchodzisz do tematu. Bo doszliśmy do momentu, gdy uznajemy, że nie jesteśmy barbarzyńcami. Jak chcesz za pomocą więźniów tworzyć infrastrukturę drogową? Jak będziesz ich pilnować? Wyżej pisałem, żę to tak nie działa. Pisałem wprost, że wysokośc kary ma dalece mniejsze znaczenie. Nie doczytałeś? Każdy kto siedzi w więzieniu to patologia dla CIebie? odpuszczam, bo to nie ja tu mam zamkniętą głowę, a to kwestia bez znaczenia. Jednymi z wielu innych. To nas do niczego nie przybliża. Nie podałeś przykładów, tylko stwierdziłeś, że taka jest "większość". To bzdura, który wynika własnie z bezrefleksyjnego oglądania filmików na YT. Prawda jest bardziej skomplikowana - motywy są różne. Bardzo różne. Nie można ich po prostu sprowadzić do prostego "oni są źli". W USA funkcjonuje kara śmierci, jest tam te przymusowa praca więźniów - oglądasz materiały głównie z USA (bo takie są na YT dostepne). Kogo to tam odstraszyło? Ma siedzieć w więzieniu i być odizolowanym. A jak wyjdzie na wolność to co zrobi? Podejmie pracę? Tą , która była karą? Praca dla więźniów to w zasadzie nagroda, bo odrywa od monotonności, rutyny. Daje zajęcie. "płać za ich widzimisię"? I ty do mnie o płtykim myśleniu piszesz? Myślisz, że popełnienie przestępstwa to "widzimisię"? Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Ani jednego słowa. To, że system obecnie kuleje to inna sprawa. Mam na myśli kwestie filozoficzne - dlaczego ich karzemy. Tego nie napisałem, nie wiem skąd sobie to wziąłeś. Powiedz wprost - czy uważasz, że państwo (w osobie sędziego, kata, policjanta, premiera) ma praw odebrać Ci życie? Ma czy nie? Ale wiemy z historii, że nie działa. największe zbrodnie w Polsce popełniano w czasach po 2 wojnie światowej, gdy obowiązywała kara śmierci. Napisałem go, żeby poznać racjonalne opinie i przedstawiać swoje. Niestety, niektórzy po akademii YT maja rpbolem z przyswojeniem pewnych podstaw Jasne, że będe się upierał przy swoim - dopóty, dopóki nie pojawią się sensowne argumenty. Oparte o coś więcej niż materiały na YT. i takie, których nie obalono przez ostatnie 50 lat (np. skuteczność kary śmierci). jedyny, który tu sensownie poruszył temat to był jagular. Ojoj, ale nie płacz pls Nikogo nie nazwałem plebsem. Napisałem tylko fakty.
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi