Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to porównuję do RDR2, ponieważ jak chcę iść z fabułą, to coś pobocznego psuje plany :D Jak soulsami byłem zachwycony to ER sprawił mi tak ogromną radość że opisać tego nie idzie :) a jeszcze przeżyłem szok, kiedy wbiłem na wieżę, gdzie była skrzynka z teleportacją i przeniosło mnie do Stolicy, gdzie sobie leżał olbrzym i zdałem sobie sprawę OGROMU tej gry.

Zdam relację z Radhana, ale co jak co, nie wiem czy to poprzez wprawienie się w Soulsy, idzie mi bardzo dobrze, rzadko kiedy podchodze do bossa drugi raz :D prędzej to mnie wilki czy niedźwiedzie zjedzą :D i zaczynam częściej inkantacji używać choć jak na razie tylko do leczenia i zdjęcia zatrucia, ale jednak przydaje się. 

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem to samo.Stolica też robi wrażenie.I to co na niej "leży" 🙂 .Początkowi bossowie nie są jacyś trudni,szczególnie jeśli dużo zwiedzasz i wbijesz kilka poziomów.Radhan będzie takim pierwszym trudniejszym.Ale też Twoje doświadczenie w soulsach się przydaje.Ja też grając buildem pod siłę używałem kilku inkantacji,leczenie i Buffy ale tak mi się spodobały że zrobiłem kolejna postać już typowo pod inkantacje.To taki kleryk i piromanta w jednym.

• Like 1
Opublikowano

No robi wrażenie :D . No właśnie trochę ten początek taki lajtowy się wydaje i człowiek zaczyna spoczywać na laurach, ale jestem świadom że przyjdzie ten moment, gdzie w końcu będzie jakaś ściana. A jeszcze jedno mnie trochę zastanawia, jak wiadomo pod paskiem życia itp pojawiają się symbole, które pokazują że coś Ci dodaje siłę/wytrzymałość, ale mam symbol takiej czerwonej kostki ze strzałką w dół, czyli mam obniżone życie, tylko dlaczego?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Panowie, spotkałem te chodzące domy, i tam mogłem zduplikować wizerunek chyba pierwszego czy drugiego bossa, wiem że można zyskać moc z tego wizerunku, i pytanie Czy te wizerunki się przydają faktycznie czy można je śmiało sprzedać? To jest coś na zasadzie dusz bossów z soulsów dobrze rozumuję? Przez trylogię soulsów to zbierałem, dopiero przy DS2 sytuacja mnie zmusiła że musiałem troszkę nimi polevelować.  A i jeszcze jedno jestem teraz na Rzece Sifora i kombinuję jak się dostać na drugą stronę, tzn lewą, gdzie jest Akwedukt czy Las Przodków, i nie wiem czy szukać jakiegoś wejścia czy to dopiero w późniejszym etapie będzie dostępne?

Co do zasady nie sprzedawaj unikalnych przedmiotów (takich których na jednym przejściu jest tylko po sztuce i nie można ich wyfarmić np. z mobów).
Nigdy nie wiadomo czy nie przyjdzie Ci ochota pobawić się danym orężem, szczególnie że na dalszym etapie rozgrywki dostaniesz możliwość respeca.
A runy to akurat są najmniejszym problemem w tej grze (po odblokowaniu pewnej lokacji 20k to jest kwestia kilku sekund, i to bez walki).
No i jak sam piszesz idzie Ci bardzo dobrze, więc w ogóle bez sensu.

Las Przodków jest dostępny dopiero po pewnym wydarzeniu- bezpośrednio z Siofry tam nie wejdziesz.
Ale pozwiedzaj doładnie Siofrę, bo tam już w niższej części jest dwóch bossów (oprócz tego za podpalonymi obeliskami jest jeszcze jeden).

Przed Radahnem radzę wyeksplorować Liurnię, bo Radahn to jest dość istotny "breaking point" w fabule.
Co prawda zabicie go wcześniej niczego nie blokuje, ale pominiesz w ten sposób fragment największego questa w grze.
Na Radahna idź dopiero po rozmowie i zawiązaniu wątku z pewną wiedźmą, którą spotkałeś już wcześniej, a którą znajdziesz w północno-zachodnim krańcu Liurni.
Zresztą dopóki nie uruchomisz festiwalu to i tak z nim nie powalczysz.
BTW. Sellen w Pogrobnie już spotkaleś? I Blaidda? I Boc'a?

5 godzin temu, Roman_PCMR napisał(a):

@AndrzejTrg Zadna z tych broni czy czarow nie jest META. Fajne bronie ale sa duzo lepsze

Z Godricka rzeczywiście opcje są raczej słabe, ale już z wizerunków kilku późniejszych bossów można dostać absolutnie topowe bronie.

Edytowane przez Paw79
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja tak z ciekawości pytam, akurat przy sprzedawaniu to uważam (nie tak jak z NPCami🙂) a raczej chowam wszystko jak Ojciec w piwnicy bo może się kiedyś przyda. No z Lasem to wyjaśnione już, ooo to za chwilę będę szukał tego drugiego bossa. No dzięki za info z tym Radhanem, choć dopiero będę odkrywał tamte tereny.

Sellen to jak kojarzę to wiedźma z piwnicy, koło takich kwiatów trujących?

Bleidd spotkany.

A Boc to nie mam pojęcia...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Sellen to jak kojarzę to wiedźma z piwnicy, koło takich kwiatów trujących?

Tak.

2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

A Boc to nie mam pojęcia...

Przed mostem w Pogrobnie w pobliżu Jeziora Agheela (tam gdzie można spotkać pierwszą Nocną Kawalerię), blisko ptasiego teleskopu powinieneś słyszeć wołanie.
Przeturlaj się przez drzewko "najbliżej głosu", pogadaj z nim, a w dalszej części jego questa idź do jaskini przy plaży na południe od Kościoła Elleha.

A na Alexandra trafiłeś już (też jest w Pogrobnie)?

Edytowane przez Paw79
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Paw79 napisał(a):

Tak.

Przed mostem w Pogrobnie w pobliżu Jeziora Agheela (tam gdzie można spotkać pierwszą Nocną Kawalerię), blisko ptasiego teleskopu powinieneś słyszeć wołanie.
Przeturlaj się przez drzewko "najbliżej głosu", pogadaj z nim, a w dalszej części jego questa idź do jaskini przy plaży na południe od Kościoła Elleha.

A na Alexandra trafiłeś już (też jest w Pogrobnie)?

Tak gadałem z tym krzakiem, i też gadałem z tym garnkiem 🙂 Garnka drugi raz spotkałem, przed zamkniętymi drzwiami w jaskiniach koło Celid jak dobrze kojarzę.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
19 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Panowie, spotkałem te chodzące domy

Jeszcze a propos tych chodzących mauzoleów to są ich 2 rodzaje: z dzwonami (gdzie możesz zduplikować wszystkie Wizerunki) i bez dzwonów, gdzie możesz zduplikować tylko Wizerunki tych bossów, którzy nie są Shardbearer'ami. Mauzoleów jest mniej niż wizerunków, więc trzeba ostrożnie do tematu podchodzić :P

Jeszcze w temacie przytulania to fakt, posiadanie tego "błogosławieństwa" zabiera 5% max hp, ale po użyciu masz potężny buff przez 15s (+35% negacji fizycznych obrażeń and +34% poise)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

O widzisz, może się przyda, choć znając mnie, to już z Fangiem się nie rozstanę :) . A odnośnie przytulania, 5% to tam jest nic w porównaniu do DS2, gdzie po jakimś czasie się zjarzyłem że posiadam pierścień który zmniejsza redukcję HP jak się jest pustym... 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Uporałem się z DLC, muszę się napić :D Teraz pomęczę się z "Sekiro" i za jakiś czas wracam do ER z NG+, to dopiero będzie zabawa :) DLC zakończyłem z ulepszeniami +16 dla postaci /+8 dla ducha.