Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 6 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Asasyna już skończyłeś? Nie, nadal sie delektuje przepiekna graficzka A ty w cos teraz grasz czy przesiadujesz na forum? Moze pare back-upowych nickow zaloz na wepadek jak bys dostal perma bana 2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Ogrywasz pierwszy raz? Jak tak to chyba lepiej po omacku śmigać, czasem zerknąć na ww poradnik, można jeszcze rzucić okiem na eurogamera, ale ja sobie takie ganc 100% zostawiam na drugie przejście Nie. Przeszedlem juz wraz z DLC. Tylko wszystkich bosow nie wyczyscilem. Pare questow tez mi sie zabugowalo. Np Alexandra nie moglem znalesc a jego amulecik by mi sie przydal. Ogolnie jakas kolejnosc bosow lacznie z questami bo czesto jest tak ze jak fabule pociagniesz za daleko to jakiegos questa juz nie zrobisz
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a): Nie, nadal sie delektuje przepiekna graficzka A ty w cos teraz grasz czy przesiadujesz na forum? Moze pare back-upowych nickow zaloz na wepadek jak bys dostal perma bana Nie. Przeszedlem juz wraz z DLC. Tylko wszystkich bosow nie wyczyscilem. Pare questow tez mi sie zabugowalo. Np Alexandra nie moglem znalesc a jego amulecik by mi sie przydal. Ogolnie jakas kolejnosc bosow lacznie z questami bo czesto jest tak ze jak fabule pociagniesz za daleko to jakiegos questa juz nie zrobisz Ja się trochę kieruję Demem tzn. w robocie sobie zobaczę początek filmika jakąś 1min, później 1 min końcówki i wiem gdzie się mniej więcej poruszać. I tak chyba jak do tej pory ciągnę każdy quest jak się da. No jedynie gosctoca "przypadkowo" zabiłem.... a go wskrzesić nie idzie choć i tak później questa Nepheli i Kennetha dociągłem do końca. Chyba najlepszą opcją będzie patrzeć jak koledzy wyżej mówili na fextralife i patrzeć co kiedy i jak. Dopiero Mohga pokonałem, a już 93h nabite, dzisiaj dodatka sobie już dokupiłem ooo ciekawy item daje Alex jeżeli chodzi o to co daje 15% do skill ataków Edytowane 27 Marca przez AndrzejTrg
Vulc 2 191 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Trzeba zerkać na opisy danych postaci na Wiki, nie wiem czy jest jakiś poradnik do całości, który mówi "tutaj musisz pogadać z XYZ bo zniknie". Gra jest pod tym względem skonstruowana tak jak poprzednie odsłony, można bez wiedzy o tym przeskoczyć jakiś punkt gry, blokując quest NPC. To zdecydowanie nie jest user-friendly system, ale też nigdy nie był. Czasem to irytuje, czasem nadaje smaczku całości, oferując różne fabularne rozwiązania dla danych postaci. Soulsy zawsze zachęcały do eksperymentowania, to nie są gry gdzie można z jednego przejścia wycisnąć wszystko, jeśli grasz po raz pierwszy. 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Dokładnie, Ja się cały czas zastanawiam czy dobrze zrobiłem dając się naznaczyć przez 3 palce
tuhmunud 207 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 8 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Dokładnie, Ja się cały czas zastanawiam czy dobrze zrobiłem dając się naznaczyć przez 3 palce Uh oh (jak coś jeszcze możesz zmienić swój los, tylko wymaga to dosyć niespójnego ciągu akcji i czytania opisów przedmiotów) Większość questów w podstawce (w DLC jeszcze nie grałem) urywa się po Spoiler podpaleniu Erdtree, lub po pokonanie Maliketha Z tego co kojarzę wszystkich questów na jednym podejściu nie da się zrobić bo questline'y Sellen i Jerrena się wzajemnie wykluczają. Seluvisa i Ranni też, ale tutaj chyba można za pomocą ulubionego przez wszystkich żółwia oba zrobić 2
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) @tuhmunud te uh oh tzn. niezbyt dobra decyzja ? gram wg. Dema, a on chce zrobić wszystkie zakończenia za jednym zamachem, więc pewnie jakiś plot twist będzie Edytowane 27 Marca przez AndrzejTrg
tuhmunud 207 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Dla mieszkańców Lands Between nawet bardzo niedobra Chyba że wolisz takie zakończenia 2
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca W pewnym momencie jeszcze idzie to "odwrócić" , dlatego podpatruję Dema, bo jakbym miał ganc po omacku grać to by mi życia nie starczyło, przy moim czasie, dlatego tak to wyszło
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Dokładnie, Ja się cały czas zastanawiam czy dobrze zrobiłem dając się naznaczyć przez 3 palce Dobrze! Najlepsze zakończenie będziesz miał. Ale jeśli chcesz się z tego wycofać to możesz to zrobić po pokonaniu Maleni. Edytowane 27 Marca przez Jaycob 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Właśnie Demo mówił że idzie się później z tego wycofać i walnąć jakby to powiedzieć 3 zakończenia za jednym zamachem, i tak właśnie się to będę starał zrobić, bo przechodzić 2 czy 3 raz nie mam zamiaru(czasu), bo tutaj już mam ponad 90h i 4 miesiące grania za mną, a jeszcze końca nie widać także bez dodatku w pół roku się powinienem zamknąć
Paw79 134 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca (edytowane) 3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): @tuhmunud te uh oh tzn. niezbyt dobra decyzja ? gram wg. Dema, a on chce zrobić wszystkie zakończenia za jednym zamachem, więc pewnie jakiś plot twist będzie Konsekwencje można cofnąć robiąc cały quest Millicenty (z odpowiednim wyborem na końcu), ubijając Malenię i znajdując arenę z pewnym smokiem. Normalnie wszystkich zakończeń chyba nie da się zrobić za jednym zamachem. Do tego trzeba zrobić "save'a" przy pomocy cheatengine. Łatwiej jest po prostu wybrać jedno zakończenie, a resztę obejrzeć na youtube. Tak na margienesie: końcowe scenki są dość specyficzne (jak to w grach tego studia), a zakończenie "od Trzech Palców" jest akurat jednym z dwóch najciekawszych. Edytowane 27 Marca przez Paw79 1
Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @Paw79 Wlasnie o to chodzi. Przydala by sie solucja z wszystkimi bosami i questami wraz z sekretnymi. Przejde assasynka i moze wroce do ER
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) Podobno właśnie wystarczy zrobić sobie backupa sejwa w odpowiednim momencie. ale nie zagłębiałem aż tak jeszcze tematu, ale Demo wie co robi także ufam gościowi Hmmm smok, nawet polubiłem walki z nimi Wsumie jak tak patrzę to chyba oprócz Gostoca to questy mam dość fajnie ciągnięte Edytowane 27 Marca przez AndrzejTrg
Jaycob 1 934 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 32 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): bo tutaj już mam ponad 90h i 4 miesiące grania za mną, a jeszcze końca nie widać Jak jesteś przy Maleni to (drobny spoiler) Spoiler widać. Jesteś bliżej niż pewnie sądzisz. Zostało do pokonania kilku kluczowych bossów. 5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): ale Demo wie co robi także ufam gościowi Demo = Demonidias?
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 8 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): @Paw79 Wlasnie o to chodzi. Przydala by sie solucja z wszystkimi bosami i questami wraz z sekretnymi. Przejde assasynka i moze wroce do ER Właśnie chyba Demo ma taki wideo-walktrught gdzie stara się robić wszystko . 1 minutę temu, Jaycob napisał(a): Jak jesteś przy Maleni to (drobny spoiler) Ukryj zawartość widać. Jesteś bliżej niż pewnie sądzisz. Zostało do pokonania kilku kluczowych bossów. Demo = Demonidias? Narazie Mogh padł, no ale czułem już trudność także niby końcówka a może się ciągnąć. Tak Demonidias
Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @AndrzejTrg Kurde. 192 odcinki Wole grac niz ogladac. Juz chyba napisac sobie: Limgrave all quests secrets and bosses i tak region po regionie..... Zakonczenie az tak mnie nie interesuje. Ale kazdego bossa bym sobie zaliczyl. Pamietam ze na smoka nie trafilem w tej lokacji w niebie
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 211 ja jak mówię zobaczę sobie z 1 min początkową, gdzie się mniej więcej poruszać i gram na "oślep", a później sobie w ramach luzów w pracy oglądam i najwyżej wracam jak coś przeoczyłem.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @AndrzejTrg Kurde, to nie dla mnie. Wole miec to napisane, czytam-alt tab i wracam do gry i tak w kolo. Nie wywala mnie to z imersjii
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Ja przy swoim czasie to tak muszę grać, bo na kompa mam ok.2 h dziennie, wyłączając weekendy a jakbym jeszcze miał ganc po omacku grać to chyba bym dopiero pierwsze soulsy czyli DS3 kończył mi to akurat pasuje, bo w robocie oglądnę, wiem gdzie się kierować i jadę później w domu. Idealnie mi się komponuje
Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca @AndrzejTrg Jak najbardziej Andrzeju! Elden jako gra zdenerwowala mnie nie milosiernie. Glownego bossa od DLC bilem przed nerfem, zajelo mi to 18 godzin. Ludziom musialem dac wolne nastepnego dnia Czekam na ER2 i ogram na premiere. 1
tuhmunud 207 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a): Podobno właśnie wystarczy zrobić sobie backupa sejwa w odpowiednim momencie. Potwierdzam, wystarczy save'a sobie skopiować i w odpowiednim momencie podmienić Ja tak obejrzałem wszystkie, a grę przeszedłem raz 1
AndrzejTrg 2 741 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 17 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): @AndrzejTrg Jak najbardziej Andrzeju! Elden jako gra zdenerwowala mnie nie milosiernie. Glownego bossa od DLC bilem przed nerfem, zajelo mi to 18 godzin. Ludziom musialem dac wolne nastepnego dnia Czekam na ER2 i ogram na premiere. Haha to wesoło dlatego lepiej czasem poczekać na nerfy niż tracić nerwy niepotrzebnie, choć później ta satysfakcja musi być przeogromna 1
dan254 118 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca A nerwów przy nim przed nerfem było sporo.Szczegolnie w późniejszym etapie.Nawet ducha ciężko było przywołać żeby nie zginąć 😄
Roman_PCMR 866 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Jak mnie ta laska zaczarowala to dopiero sie zdziwilem Dla mnie to bylo najntesywniejsze przezycie w moim calym zyciu giereczkowym 3
Rekomendowane odpowiedzi