Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nie wiem czy grałeś kiedykolwiek w tą grę ale gra z tym „rozmydlaczem” wygląda lepiej niż w natywnej rozdzielczości 🤣Także widać, że pojęcia o grze masz zerowe pisząc takie głupoty nazywając ostry obraz rozmydlaczem gdzie przy TAA obraz masz gorszej jakości. 

Tylko szkoda że nie przystosowali gry do MSAA, bo ponoć jest takie se oraz pożera wydajność. W HL:Alyx jest mały wpływ na wydajność, a to chyba jedna z ostatnich, dużych gier, która ma dobrze zrobiony wygładzanie nietemporalne. 
Tak czy inaczej DLSS mi wystarcza, póki nie zauważam powidoków, bo jak w Epedition 33 je zobaczyłem w połowie gry to wyglądało to okropnie. Na "szczęście" człowiek przeważnie podziwia stateczne widoki i nie chciało mi się upewniać czy załączył się poprawnie DLSS4. :E 

W ogóle dopiero jakoś teraz skojarzyłem, że między DLSS jakość, a wydajność jest tylko 17 punktów procentowych różnicy, bo to tylko 50% vs 67%, więc nic dziwnego że idzie to praktycznie nadgonić lepszym algorytmem, ale wolałbym już dobrze zaimplementowane MSAA w niższej rozdzielczości.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Jak ty chcesz przystosować MSAA? Ta technika ma takie ograniczenia, że od lat nie nadaje się do gier.

MSAA potrzebuje wysokiej surowej przepustowości pamięci na karcie i odpowiedniej wydajności w rasteryzacji. Implementacja sprzętowa MSAA jest na poziomie ROP-ów ;)

GTA 5 to tak naprawdę nie jest MSAA, ponieważ potrafi wygładzać to czego w rzeczywistości MSAA nie potrafi. MSAA to już historia ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
24 minuty temu, Strutter napisał(a):

Gdzie kupilibyście RDR2 gdybyście nie mieli dotychczas konta Steam i Epic :E? W którym lepiej je założyć? Cena w obu ok. 62 zł.

W ich sklepie bo jak mam kupowac na innym sklepie a mimo to laczyc i tak konta to wole na rockstar launcher :D 

Opublikowano
27 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Epic zwraca 20% do portfela za zakup.. 

@caleb59 @Phoenix.W sklepie Rockstara pełna cena: https://store.rockstargames.com/game/buy-red-dead-redemption-2

A jak z tym zwrotem w Epicu? Rzeczywiście wyszłoby de facto ok. 50 zł z uwzględnieniem środków do portfela?

Gdyby nie 30 fps na PS5 to pewnie bym zakupił fizyczną płytkę z PS4, a po przejściu wymienił, ale cóż - PC da radę w 60fps FHD. :E

Opublikowano
31 minut temu, Strutter napisał(a):

@caleb59 @Phoenix.W sklepie Rockstara pełna cena: https://store.rockstargames.com/game/buy-red-dead-redemption-2

A jak z tym zwrotem w Epicu? Rzeczywiście wyszłoby de facto ok. 50 zł z uwzględnieniem środków do portfela?

Gdyby nie 30 fps na PS5 to pewnie bym zakupił fizyczną płytkę z PS4, a po przejściu wymienił, ale cóż - PC da radę w 60fps FHD. :E

Tak, z tym że kasę dostajesz od portfela epic, ale zawsze można wydać przy następnym zakupie :)

Screenshot_20250602_142717_Chrome.jpg

Opublikowano

@StrutterJeśli chcesz mieć raczej bezproblemowo, to bierz ze Steama.

Brałem po premierze na Epic i lanczery Epica i RS nie chciały się dogadać i z tego, co pamiętam trzeba było jakieś kombinacje alpejskie robić, by odpalić. Potem odpalałem i było git, ostatnio  na testy 5090 i bez problemów. Jeśli patrzysz tylko dutkowo, to bierz z Epica. :D

Nie pamiętam, czemu brałem SE, napisałbym, że człowiek był młody i głupi, ale to nie było tak dawno temu. xD

ujYVolP.jpeg.1f0175b7b346252c43ea2d0985337eb2.jpeg

@Phoenix. Haczykiem w tej ofercie jest to, że to Epic. Niektórzy ludzie mają do niego awersję. Mnie tam Epic nie przeszkadza, mimo, że nadal nie zbliżył się, przez wiele lat, poziomem funkcjonalności do Steama. 

Opublikowano

@dawidoxx @Phoenix. @Kakarotto @galakty

Zauważyłem, że promocja na Steam właśnie się kończy, zaś Epic ma do 12.06. Pojawiły się też niepotwierdzone przecieki o możliwym patchu 60 fps na PS5 / XSX. Do 12.06 mam w co grać, więc postanowiłem poczekać do końcówki promocji Epicowej by przecieki o ew. 60 fps na PS5 się zweryfikowały. Jeśli tak - ogram na PS5 w 4k (fizyczny dysk do dalszej odsprzedaży). Jeśli nie - Epic na PC w 1080p.

Dzięki za pomoc!

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ty na tym sprzęcie powinieneś pokusić się nawet na 1440p, tam jest tyle opcji graficznych że śmiało ustawisz, ja grałem kiedyś na i7 4770 i gtx970, na miksie high/med w 1080. I nawet jak będzie patch na konsole na 60 fps i ściemnionym 4k, to może natywne 1080 nie będzie lepiej wyglądać na pc, za to 1440 na pewno będzie. 

Opublikowano
W dniu 2.06.2025 o 05:34, Phoenix. napisał(a):

Pamietajcie, ze te 20% jest do 31 sierpnia i pozniej wraca do standardowych 5%. Jak dla mnie sztos, nie dosc ze gry sa na wyprzedazy to masz jeszcze 20% zwrotu od kazdej gry bez haczyckow :D 

No tak, z tym, że jakie gierki kupisz jak juz wiekszosc masz a Epic nie ma wszystkich gier, nawet tych ktore juz sa wiele lat na rynku np. No https://www.nomanssky.com/ taki przykład