Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Timberborn - fajny city builder z bobra mi od Polskiego Studia Mechanotrics. 

W między czasie wróciłem też do Overwatcha po polrocznej przerwie i planuje wbić  minimum diament w nadchodzącym sezonie w rankedach. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak jak myślałem, odbiłem się od Hotline Miami i Blasphemous. Wymagające tytuły i jakoś nie mam chęci na uczenie się mechaniki, to nie soulsy. Gram w Like a Dragon: Yakuza, trochę dziwnie, że walka jest turowa. Zobaczymy jak będzie.

Opublikowano

Nie wiem gdzie, a może nawet tutaj przeczytałem coś kiedyś o Vampire Survivors... na starym fonie Mi9T po 5 min grania gra się zwieszała ale intrygowała, a że już jakiś czas jest nowy fon to sobie w ramach nudy stestowałem... o rzesz awruk ale mnie to zassało :D nigdy w takie coś nie grałem i pewnie na dłuższą metę się znudzi, ale jak na razie dwa dni pod rząd ciupam i nawet na kompa nie spoglądam :) ale ciężko jakoś mam wybić 60 lvl w mleczarni aby tą jakąś wierzę odblokować, ale nic będę próbował :D 

Opublikowano (edytowane)

Wiem, że wy wszyscy świetnie prowadzicie samochody i strzelacie czytając jednocześnie napisy. Ja z tym zawsze miałem problemy. Ostatnio wpadł mi w ręce hobbystyczny projekt: https://www.gamereader.pl/

W tej chwili dostępny jest polski  lektor dla koło 40 gier w tym między innymi Resident Evil Requiem (którego aktualnie kończę), Mafia, GTA, kilka przygodówek. 

Polecam - dla mnie immersja level up, wreszcie nie wjeżdżam w każdą latarnię w GTA IV czytając podpisy (szkoda tylko, że strzelanie na padzie w grach Rockstara jest tak fatalne).

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, tgolik napisał(a):

Wiem, że wy wszyscy świetnie prowadzicie samochody i strzelacie czytając jednocześnie napisy. Ja z tym zawsze miałem problemy. Ostatnio wpadł mi w ręce hobbystyczny projekt: https://www.gamereader.pl/

W tej chwili dostępny jest polski  lektor dla koło 40 gier w tym między innymi Resident Evil Requiem (którego aktualnie kończę), Mafia, GTA, kilka przygodówek. 

Polecam - dla mnie immersja level up, wreszcie nie wjeżdżam w każdą latarnię w GTA IV czytając podpisy (szkoda tylko, że strzelanie na padzie w grach Rockstara jest tak fatalne).

Chciałem napisać że to :kupa: w stylu IVONY ale sprawdziłem i faktycznie daje radę 🙂 

Choć ja mam dość dużą podzielność uwagi i czytanie napisów (bardziej rozumienie angielskiego)i granie nie sprawią problemów, jednak filmy z napisami coś dały 🙂

• Upvote 1
Opublikowano

Z single player zabieram się za Dispatch (ograłem demko, zaskoczyło, więc kupiłem pełną wersję), ale 90% czasu i tak gram tylko w Wuwę, właśnie skończyłem main story 2.5 - peak totalny, czegoś tak dobrze napisanego w grze f2p jeszcze nigdy nie widziałem, mam taki emocjonalny rollercoaster po tym co się tutaj odwaliło, że nie mogę się przemóc by grać dalej. Trochę żal, że ze względu na to, że to chiński arpg, 99% ludzi w Polsce nigdy w to nie zagra i nigdy nie pozna tych zajebistych historii, bo gdyby takie historie zostały wrzucone w takiego asasyna od ubi, to ludzie by już im rozdawali GOTY za fabułę. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tgolik napisał(a):

@Element Wojny

A zagrałeś w tego colaba z Cyberpunk Edgerunners? Jeśli tak, to jak wrażenia?

Colab Cybera to jest patch 3.4, więc zanim do niego się dobiję, minie jeszcze z 5-7 miesięcy. Ale dosłownie każda osoba która grała pisała mi, że jak oglądałeś Edgerunners, to będziesz w niebie - bo historia jest topowa. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Aż tak dobra ta gacha? 

Napiszę Ci w spojlerze, żeby nie drażnić wielu osób tutaj, które takich gier "nie uznają" ;) 

Spoiler

Wuthering Waves to obecnie druga najpopularniejsza gacha na świecie w formule open world - zaraz po Genshinie. Piękna grafika, filmowe cutscenki, angielski dubbing do wyboru, masa technicznych bajerów, w tym ray tracing, DLSS i inne tego typu rzeczy. Wizualnie oraz technologicznie gra naprawdę potrafi zrobić wrażenie, szczególnie po ostatnim patchu, która wprowadza ją na jeszcze wyższy level.

Start miała jednak, delikatnie mówiąc, bardzo ciężki. Gra ledwo działała, bug gonił buga, a fabuła momentami była nudna, źle poprowadzona i podana w sposób, który utrudniał wkręcenie się w historię. Wiele osób miało problem, żeby poskładać to wszystko w jedną sensowną całość. Kuro jednak wzięło temat na klatę: przeprosili graczy, przeprojektowali sporo elementów, naprawili ogromną część błędów, dorzucili masę prezentów i wyraźnie poprawili jakość opowiadanej historii. Ja zacząłem grać chyba w grudniu 2025 roku. Na początku bardzo spokojnie, bez ciśnienia - zgodnie z radami innych graczy robiłem głównie fabułę główną oraz questy towarzyszy. I powiem szczerze: zaskoczyło.

Pierwsza połowa pierwszego chaptera jest po prostu niezła. Druga jest już dobra - a przynajmniej tak mi się wtedy wydawało. Po ukończeniu całego pierwszego rozdziału i zwiedzeniu krainy zrobiłem sobie około czterech–pięciu tygodni przerwy, żeby się nie wypalić. Potem wróciłem i teraz mam za sobą mniej więcej trzy czwarte drugiego chaptera. I tutaj zaczyna się kosmos. Serio - jak na gachę, to jest absolutny kosmos.

Musiałem na nowo ocenić, w co właściwie gram. Drugi chapter wchodzi na zupełnie inny poziom fabularny - taki, o którym niektóre gry single-player mogą tylko pomarzyć. Trzy akty w tym rozdziale, a zwłaszcza ostatni, 2.5, który skończyłem chyba w niedzielę, emocjonalnie mnie zmasakrowały. Pod koniec pierwszego chaptera, a szczególnie od początku drugiego, historia zaczyna poruszać coraz cięższe tematy: zdradę, intrygę, morderstwo, ludobójstwo, żal, cierpienie, choroby psychiczne, niezdrowe obsesje, niewolnictwo, potrzebę posiadania, władzę czy religijne sekty. I najlepsze jest to, że nie jest to wrzucone na siłę - wszystko podane jest w taki sposób, że ma sens, klei się, a Ty po prostu chcesz grać dalej. Co mi się ostatnio coraz bardziej podoba - jest wiele odcieni szarości. Protagonista wcale nie jest takim chodzącym kryształem jak się niektórym wydaje, a antagoniści okazuje się mają bardzo dobrze powody, by robić to, co robią. Po jednym takim main queście miałem ochotę dosłownie rzucić się ze skały, bo mój "bohater" okazał się takim CHUJEM - totalnym, skończonym - że nie chciałem już więcej na niego patrzeć ani nim grać.

Kilka osób, które są już na etapie collabu z Cyberpunkiem, napisało mi, że tam, gdzie jestem teraz, to ja jeszcze „w d... byłem i g... widziałem”, bo prawdziwy peak tej gry dopiero przede mną. A kiedy sprawdziłem postęp, wyszło mi, że od grudnia zrobiłem zaledwie... 51% głównej fabuły ;) Trzeba jednak pamiętać o jednej rzeczy: to nadal jest gacha. Gra została stworzona po to, żeby zarabiać na graczach. 

Ja jestem low spenderem - kupuję w zasadzie wyłącznie podstawową miesięczną subskrypcję za około 22 zł i na tym kończę. Nie dokładam nic więcej. Wszystkie postacie i bronie, które zdobyłem, ugrałem sam: questami, eventami i robieniem wszystkich dostępnych aktywności. Obecnie mam 28 z 52 postaci dostępnych w całej grze przez losowania oraz darmowe eventy. Oczywiście coś za coś: albo płacisz i masz walutę oraz materiały od ręki, albo grindujesz. Mi to kompletnie nie przeszkadza, bo nie mam problemu z FOMO. Losuję tylko postacie, które naprawdę chcę mieć i których będę używał - takie, które pasują mi do mojego rostera. Nie dlatego, że jakaś laska ładnie świeci tyłkiem na banerze albo ma efektownie animowany cycek podczas ultimate.

System pulli jest standardowy: 50/50 — albo wygrywasz, albo przegrywasz. Miałem kiedyś serię, w której wygrałem cztery postacie z rzędu na 50/50, i to po 20–30 pullach zamiast oczekiwanych około 80. Byłem w niebie: zużyłem mało waluty i praktycznie od razu złożyłem cały nowy team. Ale później przyszła karma - przegrałem 50/50 trzy razy z rzędu i nieźle się wtedy nawkurzałem, bo finalnie nie uzbierałem waluty na postać, którą naprawdę chciałem. Tak też bywa. Ale właśnie dlatego brak FOMO robi ogromną różnicę: można grać spokojnie, przyjemnie i bez poczucia, że trzeba mieć absolutnie wszystko.

Czy polecam? Tak - ale nie każdemu. Komuś, kto szuka gra na wiele miesięcy, kto naprawdę ceni sobie dobrą fabułę, będzie w stanie na spokojnie podejść do gorszej fabularnie 1-ej połowy 1-ego chaptera, lubi patrzeć na ładne panie, uwielbia filmowe cutscenki, rewelacyjną muzykę, potrafi przestawiać się na arpg'a w wersji gacha, bierze na klatę że będzie albo grind albo kasa, i nie podda się presji FOMO - jak najbardziej. Jednocześnie wiem, że sporo osób odpali tę grę, pogra godzinę, dwie albo trzy, rzuci: „co to za szajs xD”, zrobi uninstall i pójdzie dalej. I to też jest całkowicie normalne.

Ja jestem już na etapie, na którym Wuwa rządzi. Wiem, że będę w to grał długo, bo w przeciwieństwie do innych ARPG - które, moim zdaniem, albo notują spadek formy, jak Genshin, HSR czy ZZZ; albo wciąż nie do końca wiedzą, czym chcą być, jak NTE i Endfield; albo wyglądają, jakby szły w kierunku EOS jak Duet Night Abyss - Wuthering Waves jest obecnie w najlepszym momencie w swojej historii i od miesięcy konsekwentnie pnie się w górę.

Decyzja należy do Ciebie, kolego :) 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
54 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Napiszę Ci w spojlerze

Spoiler

Mam doświadczenie w Genshinie, sporo grałem, raz albo maks 2 kupiłem passa i miesięczny- ale tu nie wiem ile razy. Sporo się nagrałem, potem próba z Honkai przez jakiś czas, nawet spoko turówka.

Zainstalowałem i dziś wszedłem do gry, znalazłem w zeszycie swoje passy do konta, patrzę a tam 14lvl, i postacie ponad 30 poziom ale tylko 3, reszta mniej. Wybrałem jedną dodatkową postać "trial", nie dotyczywałem na jak długo mogę nią grać, będzie trzeba sprawdzić ale nie da się jej użyć w "dungeonach", ma 40lvl. Mam kilka postaci ale nie wiem która ma ile gwiazdek, mam jednego healera 5* Verina i inne 5* Calcharo, Jianxin, jedynie trzeba zaglądać na neta albo wewn guide, co też jest fajnym bajerem. Póki co chwilę powalczyłem, nie ogarniam gry w znaczeniu co i jak, bo nie pamiętam skrótów, gdzie wejść itd. Muszę się oswoić z grą.
Główne zadanie pewnie na początkowym etapie, trzeba będzie nadrobić. Może dam szansę i się wczuję w grę. Grafika spoko, wszystko maks z RT wysokie, DLSS jakość + FG i da radę pograć.
Co do postaci patrzysz na gwiazdki? Czy raczej idziesz w to co się podoba w sensie postać i pasuje do rostera? Choć z drugiej strony im lepsza postać tym łatwiej się gra, nawet na etapie fabuły, a co dopiero wszelkie aktywności. Ja pewnie jeszcze sprawdzę grę, pogram ale nie będę za wiele czasu póki co inwestować, bo mam gry do grania i póki co gra mi się świetnie i nie chcę przerywać.
Zainteresowało mnie twoje ostatnie zdanie o tym, że grasz w gachę i to z taką fajną fabułą. Nie byłem pewny czy w to grałem ale jak widać grałem, dawno temu. Chyba na Epicu, bo na steamie mam dopiero 87 minut z dzisiaj.
W Enfield grał mój znajomy i to bardzo długo, chwalił sobie tak samo jak Wuthering. 
Dzięki za tak obszerne info :) :pozdro: Też pogram, pewnie na spokojnie, póki co free to play. 

Opublikowano (edytowane)

@Reddzik

Spoiler

Do Wuwy polecam te 2 strony, będziesz wiedział co robić, kogo pullować, kogo omijać, jak budować teamy, jakie są mechaniki itd. W zasadzie wszystko się nauczyłem z tych dwóch serwisów. 

https://www.prydwen.gg/wuthering-waves

https://game8.co/games/Wuthering-Waves

Z postaciami jest tak: buduj zespół na teraz, bo będziesz w nim siedział bardzo długo - cały 1 chapter jechałem na zespole Calcharo-Sanhua-Verina. Calcharo to jest obecnie najgorszy DPS w grze - niestety, fatalnie się nim gra, ale to postać z premiery gry z wersji 1.0 i na 1 chapter się nada; Sanhua i szczególnie Verina będą Ci służyć BAAARDZO długo, Verina to nadal Tier 0 jeśli chodzi healerów. Z banerami premium pamiętaj, że masz blokadę fabularną na postacie - dopóki nie znajdziesz się w rejonie, w którym ta postać jest - nie zdobędziesz materiałów na jej ascension, nie rozwiniesz ich. Mam mnóstwo topowych postacie na endgame, 2 pelne premium zespoly, które wylosowałem a które nie mogę uzyć, bo są one częścią 3-ego chaptera, do którego dobiję za może miesiąc-dwa. 

Tutaj jest porada jak zbudować zespół na początku gry, kogo rozwijać:

image.png.608bc363af2cf06c90805ae7594782c7.png

Pamiętaj o jednym - w żadnym wypadku nie trać waluty premium (Astrite) na standardowe - zielone - banery - one powinny być zużyte tylko na żółte, limitowane. Na ten moment walutę zbieraj, trzymaj, nie wydawaj, przyjdzie moment że BARDZO Ci się przyda. Mając już Calcharo i Verinę, bezproblemowo skończysz nimi cały 1 chapter, poczekaj jak za jakiś czas odblokuje Cię się darmowa 4 star Sanhua i Mortefi - to najlepsze dwie darmowe postacie, które bezproblemowo będziesz mógł używać w teamach premium w 2 chapterze.

Graj sobie na spokojnie, jak będziesz gotowy będziemy mogli poplanować Ci z wyprzedzeniem, kogo będzie warto zbierać i na jakie banery czekać. Pytałeś jak losuję, na jakiej zasadzie - priorytet - postać musi pasować do zespołu, który budujesz. Wygląd oczywiście, fajnie jak elegancka dupencja mi macha tyłeczkiem na ekranie, ale będzie bezużyteczna jeśli nie będę miał pod nią zespołu. Na początku jak grałem, pullowałem jedną taką laskę - chodząca seksbomba, nic milszego chyba nie można sobie wyobrazić na środku ekranu w grze komputerowej - i w ogóle nią nie gram, bo nie mam jej partnerów, żeby wrzucić ją na poziom premium. Dlatego pulluj to co potrzebujesz, a nie to co ma fajną animację - fajnych dup jest tyle, że i tak na sporo z nich trafisz. Kolejna sprawa - to rotacje w systemie walki. Calcharo to szczególny cieć, bo żeby działać poprawnie i robić duże obrażenie, musisz zrobić nim idealną rotację i wciskać przyciski w dokładnej kolejności - jedna pomyłka, i robi 40% obrażeń. Ile się przez tego ciołka namęczyłem z bossami... Ja przykładowo zbudowałem sobie niedawno zespół, gdzie główny DPS to armata, chodząca bateria, rotacja tak prosta że dosłownie naciskasz 2 przyciski pod rząd i po kilku sekundach robisz pełne obrażenia. Także łatwość rotacji to dla mnie ważny czynnik - dużo czytam o postaciach, zespołach, rotacjach, i często widzę takie właśnie wpisy: 

image.thumb.png.eb3efe888b42930dc8b3b2263af84bbb.png

image.thumb.png.6ac9e0f973d15105c3df749e5239cf80.png

image.png.02733a91b25ba5c4dbfb8e2520c3fd6d.png

Są postacie, które są prawie uniwersalne - szczególnie healerzy. Są postacie, które mogą się bezproblemowo wpasować do 4-5 zespołów i zapewnić im poziom premium. Ale jest sporo postaci, które działają tylko z określonymi partnerami - wymień jednego, i robisz 40% nominalnych obrażeń. Na to szczególnie uważaj. 

• Like 1
Opublikowano

@Element Wojny
Kontynuując "ukryty" wątek

Spoiler

Mam te dwie darmowe postacie o których wspomniałeś. Wrzuciłem screena na jakim etapie jestem głównego zadania, kiedyś grałem dobre kilka godzin ale nie wiem ile. Póki co wejdę na chwilę ale chcę skończyć to co mam zaczęte. W WuWu muszę przypilnować odebrać daily, które mi się pojawiło zapewne za powrót do gry.
Takie mam postacie, ta jedna to jakiś "trial" który można używać. 
20260722160901_1.thumb.jpg.27511f7a9fc7a6d54b4f585d12fc37f5.jpg

A tu zadanie główne- nie szukałem w necie na jakim jestem etapie.
20260722160846_1.thumb.jpg.2e802ebc6d4cb1b3b2fa6bc2297680c0.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Reddzik napisał(a):

Kontynuując "ukryty" wątek

Spoiler

Ok, jeśli chodzi o roster - jesteś w lepszej sytuacji niż byłem ja, bo masz tego drewnianego Calcharo (Tier 4), ale masz też Changli (Tier 2). Ja widzę dla Ciebie 2 ścieżki, bez wydawania waluty w tym konkretnym momencie: Calcharo, Sanhua i Verina albo Changli, Chixia i Verina/Baizhi. Biorąc pod uwagę własne doświadczenie z Calcharo - olałbym go totalnie i postawiłbym na Changli i jej zespół. Rotację masz poniżej na wrzutce: (gra bierze pod uwagę Baizhi jako głównego darmowego healera, ale ja by ją zastąpił Veriną bo to 5 star i nadal topka healerów w całej grze). 

image.png.46e56e784fd53c214a0d973ece4a3ec8.png

Na obecnych banerach masz najnowszą postać z 4-ego chaptera (Xuanling), jeden re-run z 3-ego (Luke) i 5 postaci z 1-ego chaptera - chyba ostatnia szansa żeby je zdobyć. Dla Ciebie widzę tuaj tylko 1 sensowną opcję - bo postacie z 1-ego chaptera są starsze mechanikami, mają trudniejsze rotacje niż nowsze, i są oczywiście ofiarą power creep. Ta jedyna opcja, którą mogę Ci polecić to Jiyan - dobierasz do niego Mortefiego (masz) i Verinę (też masz) - i masz ekipę, którą zrobisz cały 1 chapter i początek 2-ego (a w międzyczasie wyjdą pewnie jakieś fajne banery które będziesz losował). Wybór należy do Ciebie - albo Changli (oszczędzasz całą walutę na później) albo pullujesz Jiyana - ale wpierw sprawdź ile masz waluty ;) 

image.thumb.png.4c37224778f41d4a73154f8f39c24ae9.png

Jesteś na bardzo wczesnym etapie gry, tym słabszym, ale od 7-ego aktu będzie coraz lepiej. Graj, eksploruj, ucz się mechanik, rób dailies - po prostu się baw :) 

Opublikowano

@Element Wojny

Spoiler

Nie mam waluty premium do losowania, mam jej w ilości 6 sztuk, dostaję ją daily za logowanie- jako zachęta za powrót do gry- pamiętam coś takiego było w Genshinie po długim braku aktywności z mojej strony. Jakieś 10 sztuk+ powinno być. Nie użyję jej, bo za mało by losować, a do tego ten baner powoli się kończy. 
Co do Changli, to jest właśnie ta postać z triala, nie wiem do kiedy można jej używać, w grze nic nie pisze. To nie jest moja fizyczna postać i nie można jej używać w challengach, chciałem zrobić jakiś "dungeon" ale niestety jest blokada, muszę mieć swoje własne postacie. 

Tak wygląda wybór Changli 

20260722173716_1.thumb.jpg.76103c725274bca2072cf7c8e550e1b6.jpg

A wchodzi się tutaj: "support resonator"

20260722173809_1.thumb.jpg.74b6f135df2a16570d5d6e99081f0f0e.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Reddzik

Spoiler
22 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Nie mam waluty premium do losowania, mam jej w ilości 6 sztuk

O Panie drogi, coś Ty zrobił z walutą?  Ja na etapie 4-ego aktu miałem jak nic z 1500-2000 odłożone. Kurde, pewnie nie znając mechanik powydawałeś na jakieś pierdoloty klikając tu i tam, no cóż. Ja obecnie średnio jestem w stanie zebrać grając 2-3 godzinny dziennie jakieś 500-600 Astrite, jak większy event to robisz ok. 1000 w godzinę, półtora. 

Matematyka jest prosta - żeby zdobyć postać, musisz mieć w rękawie 80 pulli i wygrać 50/50 (jak przegrasz, dostaniesz jedną z standardowych postaci 5 gwiazdkowych), albo 160 pulli i gwarantowana postać po przegranym 50/50. 80 pulli to 12,800 astrite. Gwarant 160 pulli to 25,600 astrite. Wiem jak strasznie to musi brzmieć, gdy masz na koncie... 6 astrite. Ale je zdobędziesz - grając, robiąc eventy, grindując bossów i wyzwania. Dlatego musisz mądrze planować, jaki zespół chcesz zbudować. Zastanów się też nad Lunite Subscription - 22 zł na miesiąc, waluta wpada codziennie po logowaniu, to Ci bardzo ułatwi sprawę. Możesz też mieć dużo szczęścia - mi też się tak zdarzało - 4-5 postaci wylosowałem po 20-30 pullach, czyli wydałem max 4800 waluty. Ale takie coś zdarza się naprawdę rzadko, wiele osób pisze że ma pecha bo przegrało 50/50 kilkanaście razy pod rząd, także bądź na to przygotowany. 

Ok, czyli nie masz kasy na Jiyana, a Changli masz tylko triala. Ona ma przypisany level na trialu (chyba 40-ty), który się nie zwiększy, więc z czasem stanie się bezużyteczna, kiedy będziesz musiał levelować team do 50-60 levelu żeby nadążyć za bossami. No cóż, zostaje Ci więc to co ja grałem - czyli Calcharo, Sanhua i Verina. Zabawy Ci to nie zepsuje, ale z bossami czasem się namęczysz. 

Tu masz rotację (u Ciebie zamiast Shorekeeper będzie Verina)

image.png.50de35e6fa65fe63f1a6a5b7f10cf1d8.png

image.png.fe343928886d6a3c3c8a654c396b8335.png

btw. jakbyś chciał pograć w co-opie, żeby Ci pomóc z bossami albo coś daj znać, prześlij mi swoje User ID, dodam Cię do znajomych.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Element Wojny

Oj Panie, nie wiem jak to mam napisać :P 

Spoiler

Pisałem, że grałem w Genshina, pewnie z ponad rok i wiem na co wydawać i na co nie wydawać walutę, a o walucie miałem na myśli tej zwykłej waluty na baner:
Zaznaczyłem na czerwono, tego mam 6 sztuk. Nie mam też więcej podstawowej waluty "Astrite" bo nie grałem kilka miesięcy w grę i jest tylko 4120, czy ile to minęło. Grałem zaraz po premierze.

Wiem jak działa 50/50 grałem w Genshina czy w Honkai. 

obraz.thumb.png.2a1b27b8b9bbfd16bd8530f7c96b42e9.png

Mam też 12 sztuk do normalnego banera ale póki co nie użyłem. Ciężko cokolwiek nazbierać jak się nie gra w grę, i jak piszę grałem w nią kilka miesięcy temu- nawet nie wiem kiedy to było. To było na Epicu, teraz pierwszy raz zainstalowałem na Steamie.

20260722181843_1.thumb.jpg.ad24d10a67d56b2d734ee57b85f6345f.jpg

Póki co nie opłacę nic w grze, bo nie gram w nią na tyle dużo. Wchodzę by odebrać te bonusy za daily(za powrót do gry), które dają właśnie te Radiant Tide. Gram w coś innego, WuWu musi poczekać na swoją kolej, dam radę, kwestia czasu jak sobie przypomnę to i owo, to nie jest moja pierwsza gra pt GACHA. 
20260722182241_1.thumb.jpg.0ce44f2513ff05072aeed93d1c88309c.jpg 

Pozdro i dzięki za twoją pomoc. Ta postać z triala jest jaka jest ale nie muszę jej używać, bo zabiera mi miejsce dla mojej normalnej postaci, i doświadczenie za bycie w drużynie, bo tak było w Genshinie, że postacie pasywnie lvlowały za "granie", wtedy to też zawsze mniej materiałów na lvl up będzie potrzebnych. Na Ascend postaci z 40 na 50, to nie mam materiałów, więc muszę grać, robić fabułę i powoli ogarniać dungeony/wyzwania. 

edit
Co do pecha w losowaniu, to wiem jak to działa, bo w Genshinie miałem najgorsze postacie... nie miałem topowych, a artefakty tak samo, losowały się z def lub hp zamiast atk% dla DPSów, ile ja się nawkurzałem. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik

Spoiler

Hehe, kolego drogi waluta to astrite, trzeba było od razu było pisać że masz jej 4k xD Spoko już wiemy gdzie jesteśmy, ładnie uzbierałeś, ja na tym etapie miałem połowę tego. 

Nie wiedziałem że grałeś w inne gache, nie kojarzę byś się tym kiedyś chwalił, gdybym kojarzył nie traciłbym czasu na podstawy. Ale spoko, ogarniasz mechaniki losowań więc spoko, pozostaje Ci tylko grać. Pamiętaj też, że w Wuwie gacha nieco różni się od Genshina/HSR. O ile baner postaci ma 50/50, o tyle baner broni ma gwaranta przy 80 pullach. I po dedykowane bronie - jak zapewne wiesz - warto iść, bo doskonale skalują się z postacią, pod którą są stworzone. Do tej pory zdobyłem tylko 1 taką broń pod 1 postać ale kurde... robi mega różnicę - to jest właśnie ta moja chodząca bateria, którą właśnie ukończyłem trudny event z tak ciężkim bossem, że szkoda gadać. Ale co wpadło prawie 2000 astrite... to wpadło :D 

No to co... jedziesz panie, jedziesz ;) 

btw. nie kumam tej popularności Genshina - pograłem kilka godzin i prawie usnąłem z nudów. 

btw 2. ta pani z banera - wpadła mi po 20 pullach xDxDxDxDxD ona ma chyba najłatwiejszą rotację w całej grze - wchodzi z buta po prostym przygotowaniu i robi taką rozwałkę że szkoda gadać; za 7 dni wpada na baner jej sisotra, która ma być jednocześnie najlepszym healerem i bufferem w grze - zbieram na nią walutę bo póki co mam tylko 10k astrite.

image.png.7015c8a17c2fbdda40b8d0518c6f9fbc.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiedziałem że grałeś w inne gache

Pierwsze zdanie na screenie(patrz spoiler), gdzie wspominam o graniu w Genshina jak i w Honkai. :Up_to_s:
Honkai grałem, chyba nie tyle co w Genshina, ale długo grałem i miałem chyba lepsze postacie niż w "pechowym" Genshinie, gdzie na prawdę musiałem się gimnastykować by coś ugrać tym co mnie spotkało. Grało się bardzo przyjemnie, czasem zdarzyło mi się zagrać w coopa. 
Teraz prawie każda nowość z Gachy, to po UI widzę Genshina, wszystko wygląda mi na kopię Genshina- poza samym gameplayem. Byłem zapisany do zamkniętej bety The Seven Deadly Sins: Origin, to też kopia Genshina, kolejna Gacha. Zresztą ma dosyć słabe oceny.
Ta gra też wygląda spoko, grałem przez godzinkę dwie, ale to raczej nie wyglądało na gachę jak pamiętam= Where Winds Meet.

edit:
Kolejna gacha, premiera jutro
https://store.steampowered.com/app/4570720/DragonSword__Awakening/

Spoiler

obraz.thumb.png.d1d28bae0ce98f5b47c8ce1729546974.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Pierwsze zdanie na screenie, gdzie wspominam o graniu w Genshina jak i w Honkai. :Up_to_s:

starość, nie radość...

200.webp

Słyszałem, że Genshin ostro leci w kulki jeśli chodzi o losowania, sporo osób pisało że wylosowanie dobrych postaci graniczy z cudem - od razu mówię że w Wuwie tak nie ma, mam co najmniej 6-7 postaci S tieru w rosterze, zdarzały się kiepskie serie ale miałem też świetne wygrane znacznie przed czasem. Ogólnie dużo się teraz zmienia w gachach - Endfield totalnie się odpalił, tam nawet pulle nie przechodzą na kolejny baner - jak nie wylosujesz postaci do jego zakończenia, z dowolnego powodu - brak czasu na logowania, brak wystarczającej ilości pulli na gwaranta - to cokolwiek zainwestowałeś, idzie w kibel. NTE z kolei usunął system 50/50, wszystko wylosujesz za pierwszym razem, jak długo zebrałeś walutę. Duet NA całkowicie usunął gachę, tam postacie odblokowujesz postępem fabularnym. Co do Dragon Sword - widziałem streamy, ale brak angielskiego dubbingu - i nawet japońskiego (będzie tylko koreański) jakoś tak średnio mi leży. 

• Upvote 1