Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez ostatnie pół roku nazbierała się solidna kupka gier w Game Pass, abonament wykupiony i w najbliższym czasie szykuje się uczta z indyków :)

Na pierwszy ogień idzie Super Meat Boy 3D.

• Like 1
Opublikowano

Pograłem z godzinę w Mixtape ..Czyli 1/3 gry za mną. Ale zawód. Dobrze że recenzji nie brałem pod uwagę ani do serca. IGN dał 10/10. 

Gra bardzo mizerna. Muzyka nie jest zła ale zdecydowanie słuchałem lepszych utworów w latach 70-90. Pomysł na grę ok. ale wieje okrutną nudą. Do Life is Strange nawet do pięt nie dorasta. Life is Strange to dzieło sztuki.  a to Mizernota. 

A jeszcze z początku cholernie mnie brało na wymioty, gdy musiałem się lizać z jakimś gościem. I to jeszcze była taka gra zręcznościowa gdzie musimy językami figlować. Co za duuuurnota. 

Jeszcze sobie pogram, ale mam obawy że jej nie skończę. 

• Confused 1
Opublikowano
23 godziny temu, CavieZ napisał(a):

A jeszcze z początku cholernie mnie brało na wymioty, gdy musiałem się lizać z jakimś gościem. I to jeszcze była taka gra zręcznościowa gdzie musimy językami figlować. Co za duuuurnota. 

To mnie przekonales, zdecydowanie nie zagram :D 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, CavieZ napisał(a):

Pograłem z godzinę w Mixtape ..Czyli 1/3 gry za mną. Ale zawód. 

Jeszcze sobie pogram, ale mam obawy że jej nie skończę. 

Przypominasz mi tego memka

Zrzutekranu2026-06-02165450.png.cd27d07e2034aa1c84b12fc639e8f589.png

A co by nie było offtopa:

• Rage 2 - no fajne strzelanie, ale sterowanie pod klawiaturę, to chyba jakiś konsolowy bojownik wymyślał. Woła to o pomstę do nieba i widać, że gra była robiona pod pada (a akurat postanowiłem w nią grać m+k i teraz cierpię). Fajny feeling ze strzelania, fajny świat i nawet ok fabułka. Boli jeżdżenie autkiem (matko, drętwota straszna, do tego auto-aim w samochodzie którego nie da się wyłączyć XD). Koniec końców takie 6/10 Pewnie uda mi się skończyć.
  • Roadcraft - wróciłem sobie do tego i znowu wsiąknąłem. Sypię sobie piach, kładę asfalt i buduję mosty. Gdyby takie gierki były dostępne za dzieciaka, to bym się chyba posikał ze szczęścia (a ogród nie wyglądałby jak przedpola miasta przed szturmem wrażych wojsk).
  • Standardowo też WT.
Edytowane przez Stona
dopisane gierki
Opublikowano
3 godziny temu, Keller napisał(a):

Rage 2 ja zakochany. Ale za krótkie, za mało zróżnicowanie. Ale akcje samochody+strzelanie zrobili 11/10. Lepiej niż Doomy.

Moim zdaniem właśnie te samochody tak średnio im wyszły.  Ale to pewnie przez to, że grałem w MadMaxa i mam porównanie.

Opublikowano
6 minut temu, Stona napisał(a):

Moim zdaniem właśnie te samochody tak średnio im wyszły.  Ale to pewnie przez to, że grałem w MadMaxa i mam porównanie.

Też grałem w mad maxa, to dla mnie prymitywna wersja rage. Ale strzelania nie da się im odebrać. I z wyskoku lecisz i bum.

Opublikowano
14 godzin temu, Keller napisał(a):

Też grałem w mad maxa, to dla mnie prymitywna wersja rage.

W sensie, że wg. Ciebie w Rage 2 jest lepszy (mnie prymitywny?) model jazdy? Bo ja tutaj porównuję model jazdy, nie całokształt. 

Opublikowano

Wczoraj cisnąłem do północy, bo coś się zrąbało i save'y przestały się zapisywać w połowie scenariusza. Więc dociągnąłem do stacji końcowej.  SimRail ma swoje wady, ale klimat polskiej kolei jest.

SimRail05_06.202623_46_25.thumb.jpg.d202429f3594301a240cbfcd067c9c94.jpg

16 godzin temu, kaTus napisał(a):

Jak tam Gothic 1 Remake? 😀

Screenshot2026-06-06144959.png.496865c2a7e0d7d08b1d4afa15f53c32.png

Ale chyba nie jest aż tak źle, 82% pozytywnych recenzji. :)

Opublikowano
32 minuty temu, janek25 napisał(a):

I ponoć ma być remastered.Takich gier na ue2.5,3.0 było od groma.Infernal zniknął że steama a Time shift nie chce chodzić z nowym win

Infernala i Gorky Zero mam na CD i przegrane na dysk żeby się nie skończyły.

35 minut temu, Stona napisał(a):

O, pamiętam, że to była dobra gierka.

Ale któryś clive barker chyba nie działa na nowych systemach. Coś próbowałem i nie mogłem wyjść z pierwszej lokacji, ale to może undying czy jak mu tam.

Opublikowano
46 minut temu, janek25 napisał(a):

I ponoć ma być remastered.Takich gier na ue2.5,3.0 było od groma.Infernal zniknął że steama a Time shift nie chce chodzić z nowym win

Wszystko działa i problem nie jest w systemie tylko gra nie włącza się na CPU, które mają powyżej 8 wątków. Dajesz fixa albo ograniczasz ilość wątków.

Opublikowano

Skończyłem The Casting of Frank Stone. Gra nawet ujdzie ale nie jest to poziom Until Dawn, a nawet The Quarry. Zakończenie trochę rozczarowujące oraz brak relacji miedzy bohaterami. Na plus "montażownia" gdzie można sprawdzać różne ścieżki fabularne. 

Teraz czas na Star Wars Outlaws, jest w abonamencie więc można sprawdzić. Jak przeszedłem kilka ostatnich AC to z kolejną Ubigrą chyba dam radę.