Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Necronom napisał(a):

Alien Isolation jest dobry przez pierwszych kilka godzin. Później zamiast straszny staje się upierdliwy jak nauczymy się zachowań. I gra jest za długa o jakieś 5-6h.

U mnie odwrotnie. Chciałbym aby był jeszcze dłuższy. Wyśmienita gra

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Przez swoją paplaninę znowu przypomniał mi się Prey 2006 i odpaliłem, aby zobaczyć czy chodzi na blackwell bez problemu...
Zostałem na chwilę dłużej... Ah, gdzie te gry z wizją i jajami.

Portale rok przed Portal 1, grawitacja i manipulacja skalą przed Mario Galaxy, a to wszystko okraszone takim klimatem Quake + Half Life w indiańskim wydaniu. Początek bez wyciętej muzyki, która niestety jest broniona licencjami...

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dziś na dysk weszły 007 i Crimson Desert. 

Crimson Desert - gra mnie przytłoczyła ilością pierdół i dziwnych mechanik ale ma fajny klimat. 
007 - darmo to dobra cena za tą grę, nawet nie wiedziałem, że jest jakaś promka za zakup karty, ale dziś kod przyszedł na maila :) - taki upośledzony Hitman ;) 

Opublikowano (edytowane)

Screenshot_20260622-150123.Allegro.thumb.png.1bb2dd2a5cbd092cc9e32c30a53640a0.png

Miałem odpalić na chwilę, pograłem 3h i pokonałem pierwszego bossa. Wciągający gameplay-loop. Połączenie rogalika w stylu The Binding od Isaac i lajtowego city-buildera. Dungeonowe runy na bossów, loot, nowych wyznawców, perki i rozbudowywanie kultu - budyneczki, dbanie o i rozwijanie akolitów, czarne msze, krwawe rytuały, religijne doktryny. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano

Tak nostalgicznie odkopałem na Steam Dead Space z 2008r   no mega klimat pomimo tego ze grę przechodziłem już X razy na PS4/PS5 i PC  .

Ale w 1440p  fajnie to lata  i ciągle ten sam fun z gry  jest .

Dodatkowo odkopany BioShock  :)  czeka w kolejce  ale tą grę  znam na pamięć 

Opublikowano

W moim przypadku gra z gatunku "zanim soulsy były modne", czyli Blade of Darkness. W sumie to już ograłem kampanię Barbarzyńcy z okładki, są jeszcze do sprawdzenia trzy inne postacie, ale raczej obadam ich pierwsze lokacje, bo reszta przygody wygląda już identycznie. 

Pamiętam, w okolicach premiery kompletnie poległem w niej, przegrywałem wszystko, a każdy napotkany przeciwnik był niczym starcie z bossem. Nie kojarzę, bym ukończył pierwszy level. 

Teraz albo człowiek osiągnął mistyczne git-gut, albo remaster grę usprawnił. Bo system namierzania w miarę działa, a i ta kamera jakaś bardziej skora do współpracy. Może kwestia ogrywania na padzie.

Ogólnie trochę drewno, ale po ogarnięciu sterowania można nawet sensownie się poruszać, a i system walki mogę pochwalić, udany kombos o trafionym timingu sprawia dużo satysfakcji.

Bardzo fajne lokacje, twierdze i zamki klimatyczne. Pod koniec czuć lekkie znużenie i widać, że nie było pomysłu tego sensownie zakończyć. 

Generalnie, od ogłoszenia remastera, zbierałem się do niej jak pies do jeża, a gra okazała się dużo lepsza, niż zapamiętałem.

Opublikowano (edytowane)

Obecnie gram w Assassin’s Creed Shadows. Mogę poiwedzieć że gra się dobrze a Yasuke jest jak buldożer. Niestety upały nie odpuszczają a granie w takich warunkach naprawdę wymęcza człowieka.:E

Edytowane przez Czubatka Boża
Opublikowano (edytowane)

Crisol: Theater of Idols - niesamowita gierka, a bardzo tania (60zł na steam, a pewnie da się taniej). Sporo fajnych zagadek, dobry klimat (eksplorujesz z przyjemnością po nocnym terenie), ciekawa, choć trochę ślamazarna walka z lalkami (trzeba się nauczyć, nie jest to sieczka z mp44), coś tam skradania, straszniejsze momenty, zbieranie przedmiotów po mapie by się ulepszać. I dziwny klimat "boga słońca". Bardzo niedoceniana gierka.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Skończyłem The Thaumaturge. Wyszło ok. 20h, gra sympatyczna choć za dużo klikania w różne ślady. Gracz zagadek sam nie rozwiązuje, jedynie przez całą grę lata po mapie i szuka śladów. Walka turowa może być, choć w pewnym momencie za dużo mamy pomocnych demonów i trochę można się pogubić. Klimat na plus.

Teraz czas na Final Fantasy XVI

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, slafec napisał(a):

Przez zamieszanie z GTA 6 naszło mnie na coś w podobnym klimacie i wybór padł na Sleeping Dogs. Porządny tytuł, niepotrzebnie przez lata tkwił na kupce wstydu :D

Fantastyczna gra.

Screenshot_20260629-102143.Steam.thumb.png.9066b34cdb78a84ffb81e60004a4b57c.png

Szkoda wielka, że musiała trafić akurat pod skrzydła Square-Enix, które przechodziło wówczas różne perturbacje i sequel został skasowany, a studio zamknięte.

Ostał się tylko tryb multi, przemianowany na Triad Wars, ale długo nie pożył.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1