Fear 38 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Peak graczy na steamie to jedno, ale licząc wszystkie platformy, gra się sprzedała w milionie kopii. https://www.ppe.pl/news/362873/kingdom-come-deliverance-2-z-oficjalnym-wynikiem-sprzedazy-tworcy-swietuja-wielki-sukces.html 1
blo3de 50 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Jest gdzieś niedaleko tej wioski po prologu miejsce ze sporą ilością wilczych jagód? Porobiłbym sobie sznapsy na zapas a biegając po okolicach nie trafiłem na nie.
galakty 3 332 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Cholera no, myslałem że kolejna premiera będzie kupskiem i się pośmieję, a tu wychodzi że jest całkiem git 1
lukadd 2 913 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Druga mapa podobno gorzej, szczególnie na konsolach procek dostaje zadyszki. Ale też mówili o bugach szczególnie w pobocznych. Ja jeszcze poczekam z zakupem jak więcej będzie wiadomo.
blo3de 50 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 58 minut temu, Sheenek napisał(a): Gram w jedynke teraz i jestem pewien ze pary razy atakowalem przeciwnikow z nienacka i normalnie rejestrowali ciosy zanim wstali. Albo cos mi sie pomylilo albo z jakiegos glupiego powodu tutaj mamy regres w tej kwestii. Robiłem misje wypadło polowanie na wilki podbiegam wilk leży i wyje ja uderzam raz drugi on to całkowicie ignoruje wstaje i dopiero zaczyna się walka denerwujące próbowałem kilka raz to samo. Z ludźmi jest lepiej szybciej reagują ale na losowym spotkaniu też mi się takie coś przytrafiło żę nie zadawałem obrażeń badycie gdy ten jeszcze ograbiał jakiegoś trupa dopiero gdy wstał zaczeła sie walka. Edytowane 5 Lutego przez blo3de
Wu70 739 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Brzmi jak coś do poprawy a nie świadomy regres, to byłoby zbyt głupie. Dajcie im naprawić, nie ma co sobie psuć gry
blo3de 50 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, Wu70 napisał(a): Dajcie im naprawić, nie ma co sobie psuć gry Ja sobie gram i gra mi się bardzo przyjemnie nawet błędów praktycznie nie miałem.
galakty 3 332 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 18 minut temu, lukadd napisał(a): Ale też mówili o bugach szczególnie w pobocznych. Ja jeszcze poczekam z zakupem jak więcej będzie wiadomo. Ok czyli są bugi ale nie ma tragedii jak przy jedynce. Ja też im dam kilka tygodni na połatanie. 1
lukadd 2 913 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Ogólnie patch day one sporo niby poprawił. Wyjdzie w praniu jak ludzie trochę jeszcze pograją. Jak nie będzie żadnych większych tragedii to na weekend pomyśle. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 godzinę temu, Isharoth napisał(a): DLAA vs DLSS Quality. Nie widzę różnicy, poza płotkiem po prawej stronie. W ruchu też. Z tego powodu gram teraz z DLSS Q. Jak dojdę do innych miejscówek to może zrobię kolejne porównania. https://imgsli.com/MzQ2MTkw Ja na tym najnowszym DLSS w ruchu w lesie widziałem lekkie mydełko, ale gra trzyma 100+ fps wiec się w nie bawię w to. 1
kptEnter 27 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego kurcze, pograłem kolejne 2 h i jest kijowo, jak dla mnie. W wiosce chodzę sobie i realizuję zadania i jest OK i mi sie podoba i jest ładnie. Ale wystarczy, że zapuszczę się w las i momentalnie gra "banalnieje", cofa się o 10 lat w rozwoju. Wykastrowali grę z jej największego atutu, z realizmu, ja pierdykam, ale to się zrobił nieimersyjny przeciętniak. Włączyłem sobie noc i jest KUR@a jasno, jak w np. Wiedzmine, czyli to też [email protected]. Cholera. gdyby jedynka nie była moją ulubioną grą, to bym se odpuścił. A tak się miotam, ja pierdykam, nie przypominam sobie takiego regresu w grach. 2 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego A to nowe DLSS trzeba nadpisać DLAA w apce i w grze co wtedy wybrać? DLSS natywne AA? 1
galakty 3 332 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, kptEnter napisał(a): kurcze, pograłem kolejne 2 h i jest kijowo, jak dla mnie. W wiosce chodzę sobie i realizuję zadania i jest OK i mi sie podoba i jest ładnie. Ale wystarczy, że zapuszczę się w las i momentalnie gra "banalnieje", cofa się o 10 lat w rozwoju. Wykastrowali grę z jej największego atutu, z realizmu, ja pierdykam, ale to się zrobił nieimersyjny przeciętniak. Włączyłem sobie noc i jest KUR@a jasno, jak w np. Wiedzmine, czyli to też [email protected]. Cholera. gdyby jedynka nie była moją ulubioną grą, to bym se odpuścił. A tak się miotam, ja pierdykam, nie przypominam sobie takiego regresu w grach. Czuję że będą mody na utrudnienie gry, jak w jedynce na ułatwienie... 1
TmK 91 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Złamałem się, nie czekałem dłużej i wracając z pracy zahaczyłem o Media Expert.. Cóż mogę wam powiedzieć, widzimy się za miesiąc Ale to jest dobre. 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 19 minut temu, kptEnter napisał(a): kurcze, pograłem kolejne 2 h i jest kijowo, jak dla mnie. W wiosce chodzę sobie i realizuję zadania i jest OK i mi sie podoba i jest ładnie. Ale wystarczy, że zapuszczę się w las i momentalnie gra "banalnieje", cofa się o 10 lat w rozwoju. Wykastrowali grę z jej największego atutu, z realizmu, ja pierdykam, ale to się zrobił nieimersyjny przeciętniak. Włączyłem sobie noc i jest KUR@a jasno, jak w np. Wiedzmine, czyli to też [email protected]. Cholera. gdyby jedynka nie była moją ulubioną grą, to bym se odpuścił. A tak się miotam, ja pierdykam, nie przypominam sobie takiego regresu w grach. Na pewno jest ciemniej niż w innych grach. Nawet o poranku jest dość ciemno. 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Zagrajnik ma sporo uwag na progu wejścia. 1
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 22 minuty temu, kptEnter napisał(a): kurcze, pograłem kolejne 2 h i jest kijowo, jak dla mnie. W wiosce chodzę sobie i realizuję zadania i jest OK i mi sie podoba i jest ładnie. Ale wystarczy, że zapuszczę się w las i momentalnie gra "banalnieje", cofa się o 10 lat w rozwoju. Wykastrowali grę z jej największego atutu, z realizmu, ja pierdykam, ale to się zrobił nieimersyjny przeciętniak. Włączyłem sobie noc i jest KUR@a jasno, jak w np. Wiedzmine, czyli to też [email protected]. Cholera. gdyby jedynka nie była moją ulubioną grą, to bym se odpuścił. A tak się miotam, ja pierdykam, nie przypominam sobie takiego regresu w grach. To suwak jasności w lewo na monitorze 1
DITMD 787 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, ODIN85 napisał(a): Na pewno jest ciemniej niż w innych grach. Nawet o poranku jest dość ciemno. U mnie jest tak ciemno że bez pochodni widać, ale gram z RTX HDR, robi to dużą różnicę. 15 minut temu, galakty napisał(a): Czuję że będą mody na utrudnienie gry, jak w jedynce na ułatwienie... Fajnie że poprzednia część była jakaś arcy trudna, po kilkunastu minutach gry kładłem wszystkich nawet jak mieli przewagę liczebną. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 3 minuty temu, DITMD napisał(a): Fajnie że poprzednia część była jakaś arcy trudna, po kilkunastu minutach gry kładłem wszystkich nawet jak mieli przewagę liczebną. No jedynka była trudna do momentu jak mogłeś trenować z Bernardem XD Czyli krótko xd 3
Godlike 880 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego W II za to jak sie postarasz to możesz potrenować pałowanie z Janem Ptaszkiem 1 1
MJRegul 495 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Dobra też się skusiłem Graficznie 5 lat do tyłu ale gra się przyjemnie póki co 2
DEFTONES101 29 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 8 godzin temu, skypan napisał(a): Rano kupiłem KCD 2 i wessało. Fakt jest jakoś prościej i szybciej. Nawet to zrywanie chwastów jakoś mi nie przeszkadza. Walka to tak jak byśmy mieli wgranego moda na łatwiejszą walkę. Mnie to akurat nie boli Jakoś nawet nie jest potrzebny mod na zapis bo te sznapsy robi się łatwo o ile mamy składniki. A tu taki szybki test na R7 3700x z RTX 4070 Ti. Wszystko wysokie i bez DLSS. Dla mnie jest git. Super. Widać, że gra zoptymalizowana i ładnie śmiga. Ale te temperatury gpu to coś srogie. Fajny ten układ monitoringu w prawym rogu. Byłbym wdzięczny za namiar skąd go sobie skołować? 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego https://www.techpowerup.com/review/kingdom-come-deliverance-ii-performance-benchmark/5.html 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego To jest normalne, ze ja z DLSS mam mniej fps niz z wylaczonym? XD 1
kptEnter 27 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Na pewno jest ciemniej niż w innych grach. Nawet o poranku jest dość ciemno. Ok, bo ja nie chcę nikomu psuć zabawy. Widzę, że gra jest chwalona, i bardzo dobrze dla twórców i graczy. Jest inna estetyka (mniej realistyczna) i ok. Ale gdyby jedynka KCD nie roztoczyła przede mną growego nieba (:-)) jak do tej pory, to bym się nie wypowiadał. Ale dwójka to immersyjnie , he he, średniowiecze, odnośnie jedynki. 1
Rekomendowane odpowiedzi