Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spoiler

Miał ktoś buga z tarczą do strzelania w zadaniu z powrotem w siodle ? Po prawej stronie nie ma tarczy i jak bierzemy udział w strzelaniu musimy wylosować pozycję po lewej inaczej nie da się ukończyć tego 

Btw fajnie że Henryk po KCD 1 wyczuwa podstępy , prewencyjnie się włamałem gdzie się dało i okazało się że obóz zdobyli bandyci

Henryk się zrobił niezły zigolo Dobrawka i Klara już zaliczone 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Pytanie do 1 bo chyba coś mi umknęło

Ukryj zawartość

Ten co nam miecz zajumał lubił chłopców?

Tak

Pytanie do wszystkich tam gdzie na nas napadli są tylko 3 krzyże a w obstawie były 4 osoby to znaczy że jeden z nich przeżył?

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

na otwortych przestrzeniahc mam pod 180fps, jak dojde kiedys to tego miasta pewnie zobacze 80

No to masz sprzęt lepszy niż mój. Byłem już w tym mieście i nie jest to ubijacz wydajności. Właściwie jakiś wielkich spadków tam nie ma. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czyli woda? Mój 5800X3D w BF1 bez problemu 75-80 stopni, w wielu wymagających grach 75+ to norma. Noctua DH15 :) W mniej wymagających, owszem, 59-65 stopni. 

Na KCD2 czekałem, aż tak długo że straciłem zainteresowanie :E Może kiedyś się ogra.

Zadna woda, zwyczajny wiatraczek, Scythe Mugen 5 Rev B. Ale mam jeszcze 3 dodatkowe wiatraki od Noctuy w obudowie w ramach "wspomagania" chlodzenia, nie wiem czy to ma realnie jakies przelozenie na lepsza temp procka. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Tak na szybko w Troskowicach na terenie karczmy na zewnątrz. Jak tam będziesz chodził to obracaj kamerą i szukaj punktu gdzie temp proca będzie najwyższa. Tam udało mi się dobić do 68stopni.Gdzie zwykłe mam w zakresie 58-65 jak narazie.

Ale na pewno są mocniejsze miejscówki.

• Like 1
Opublikowano

Dobra, od 6 rano do 12:30 rundka zadań pobocznych, skradania się, walk, grabienia, mordowania po nocach, dosyć na jakiś czas :P Wciąga strasznie. Może przejdę zanim wrócę do roboty 8:E

KingdomCome_2025_02_10_10_27_19_083.jpg

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Slayer napisał(a):

Co do tego grzania proca, to w której lokacji dostaje największy wycisk? Bo ja jestem w początkowych wsiach i na moim 7700 to ani razu do 70 stopni nie doszlo

No i nie będziesz grał czy po co się tym przejmujesz?:hmm:

• Like 1
Opublikowano

34h - jestem już na drugiej mapce. Przed dotarciem tam była taka jedna misja która mi się niestety nie podobała.

Spoiler

Jej pierwsza część czyli ucieczka z sali tortur i ponowna infiltracja zamku, były świetne.

Natomiast sama ucieczka przez las już znacznie gorzej. Henryk ma debuff, a dokładniej status osłabienia po torturach, który sprawia że mamy bardzo mocno osłabione statystyki. Jeśli ktoś korzystał z cięższej zbroi to na pewno będzie na tyle obciążony że nawet nie będzie mógł biegać. O ile przy poruszaniu się w zamku mi to nie przeszkadzało, o tyle przy przechodzeniu przez spory las wypełniony mnóstwem przeciwników już znacznie bardziej. Co prawda nie wczytywałem nie wiadomo ile save, ale jako że nie miałem zamiaru pozbywać się swojego ekwipunku, to musiałem coś wymyślić. No i ostatecznie poszedłem trybem brute force. Czyli nawet nie zakładałem nic lżejszego do skradania się, tylko po prostu szedłem i jak ktoś mnie nakrył i zwołał kolegów, to walczyłem głównie za pomocą klinczu i mistrzowskich ciosów. Jakoś się udało, ale łatwo nie było. Niestety przez to immersja mi trochę siadła, bo gdzie to taki osłabiony Henryk idzie na kozaka przez las i po drodze wycina pół oddziału który go poszukuje. :E 

Mam wrażenie że nie przetestowali dobrze tego questa. No chyba że celem było wymuszenie na graczu żeby jednak porzucił swój ekwipunek, ale jestem pewien że większość ludzi nie będzie chciała tego zrobić. Po prostu ten debuff jest za duży.

Swoją drogą skąd tyle wojska? Czy nie mówili wcześniej że wszyscy pojechali do Kutenberga i zostały jedynie garstki? A tu nagle horda przeciwników z pochodniami przeczesujących cały las.

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

U mnie jeszcze w zadnej grze temp. na tym procku nie przekroczyla 65C, niewazne jakich ustawien bym nie dal. Zadnych ustawien nie zmienialem, zadnego OC czy UV, reczne ustawienie wiatrakow w obudowie i to w sumie tyle. 

5 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Zadna woda, zwyczajny wiatraczek, Scythe Mugen 5 Rev B. Ale mam jeszcze 3 dodatkowe wiatraki od Noctuy w obudowie w ramach "wspomagania" chlodzenia, nie wiem czy to ma realnie jakies przelozenie na lepsza temp procka. 

Pamiętam jak wymieniłem procesor to pisałem na forum, że mam niższe temperatury niż na starym procesorze, pewnie z racji dość dawno nie zmienianej pasty. W grach w których gram faktycznie 60-65 stopni maksymalnie, ale sprowadzili mnie na ziemie, że są gry nie licząc budowania shaderów, które cisną 5800X3D jak Cinebech. Na przykład Battlefield i gry na Frostbicie tak mają, gdzie głównie w BF temperatury pod 80 stopni to norma. Akurat nie grywam, sprawdzałem, tylko dla testów i tak jak w większości gier jest 60-65 tak w BF pod 80. Jeszcze były jakieś tytuły wspomniane, ale nie pamiętam. Więc w sumie zależy w co kto gra. U mnie wszystkie gry, które grałem do tej pory, jest tak jak mówisz, ale jak ktoś grywa choćby we wspomnianego BFa na co dzień to się może zdziwić ;)

Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

Testowałem RTX HDR w Chivalry 2 i robił robotę, nie było przepaleń czy black crush ;) 

Jak będę miał chwilę to odpalę w KCD2 i sprawdzę, na OLED fajnie jakby to działało. 

No cóż, działa fajnie ale np. w przerywnikach napisy które są białe świecą jak latarnia ;) 

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj z ciekawości pierwsze co zrobiłem po powrocie z pracy to sprawdziłem sobie na zimnym kompie tempy CPU :E

W tej miejscówce co wczoraj zaliczyłem max pod 68 stopni, mam 58 stopni. Po godzinnym wygrzaniu ~62 stopnie.

Cóż, pierwszy raz na nowym procku tłukę w coś bardziej wymagającego i tak długo. Wczoraj gierka była odpalona w zasadzie przez cały dzień, kilkanaście h niemal non stoper grzana buda, nawet jak nie grałem to gierka odpalona była, więc w budzie się zagrzało i chłodnica, płyn złapał też tempy dodatkowe. 

A do tego rpmy wentyli w budzie bardzo oszczędnie pod obciążeniem bo ~500-600 tam latało i jedynie chłodnica na topie ~700rpm.

Ogólnie i tak tempy bardzo dobre jak na warunki i bardzo długi czas grzania, ten 9800x3d jest świetny. Ale teraz sobie jeszcze podkręciłem krzywe i przepływ w budzie pod obciążeniem bo i tak te wentyle się nie wybijają poza GPU które leci na 95mm wentylach w zakresie 1000-1200rpm przy takim obciążeniu jakie daje KCD2.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Isharoth napisał(a):

34h - jestem już na drugiej mapce. Przed dotarciem tam była taka jedna misja która mi się niestety nie podobała.

Pokaż ukrytą zawartość

Jej pierwsza część czyli ucieczka z sali tortur i ponowna infiltracja zamku, były świetne.

Natomiast sama ucieczka przez las już znacznie gorzej. Henryk ma debuff, a dokładniej status osłabienia po torturach, który sprawia że mamy bardzo mocno osłabione statystyki. Jeśli ktoś korzystał z cięższej zbroi to na pewno będzie na tyle obciążony że nawet nie będzie mógł biegać. O ile przy poruszaniu się w zamku mi to nie przeszkadzało, o tyle przy przechodzeniu przez spory las wypełniony mnóstwem przeciwników już znacznie bardziej. Co prawda nie wczytywałem nie wiadomo ile save, ale jako że nie miałem zamiaru pozbywać się swojego ekwipunku, to musiałem coś wymyślić. No i ostatecznie poszedłem trybem brute force. Czyli nawet nie zakładałem nic lżejszego do skradania się, tylko po prostu szedłem i jak ktoś mnie nakrył i zwołał kolegów, to walczyłem głównie za pomocą klinczu i mistrzowskich ciosów. Jakoś się udało, ale łatwo nie było. Niestety przez to immersja mi trochę siadła, bo gdzie to taki osłabiony Henryk idzie na kozaka przez las i po drodze wycina pół oddziału który go poszukuje. :E 

Mam wrażenie że nie przetestowali dobrze tego questa. No chyba że celem było wymuszenie na graczu żeby jednak porzucił swój ekwipunek, ale jestem pewien że większość ludzi nie będzie chciała tego zrobić. Po prostu ten debuff jest za duży.

Swoją drogą skąd tyle wojska? Czy nie mówili wcześniej że wszyscy pojechali do Kutenberga i zostały jedynie garstki? A tu nagle horda przeciwników z pochodniami przeczesujących cały las.

Mialem podobnie i ta sama irytacja, ale twardo cisnąłem przez las z ekwipunkiem 400/220... szkoda byłoby się pozbyć fantóww tym pokaźnego zbioru cebuli :E

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, maras2574 napisał(a):

A nie RDR2 ? Bo coś kojarzę :hmm:

Wow! Szacuneczek za pamięć!
Faktycznie byłem naczelnym sapaczem w RDR2, ale... w 2020 roku ! ;) i na i7 6700K (4 jaja, 8 wątków).
I to właśnie ta gra mi uświadomiła, że już czas na jego zamianę. 

• Like 2