galakty 3 340 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Oczywiście że lepsze niż większość gier jak mówimy o Far Cry, Assasynach itp Ale do W3 to dalej przepaść. 1
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 13 minut temu, dawidoxx napisał(a): Ja tam wykułem coś takiego To jest aktualnie chyba najlepszy miecz w grze , tylko nie wiem kiedy go przekuć żeby miał najlepsze stary i czy perk do kowalstwa zmieni jego jakość na M Pytanie też czy rękawice i fartuchy Kowalski coś zmieniają oprócz +5 do rzemiosła Dużo rzeczy jest nieodkrytych jeszcze 2 minuty temu, galakty napisał(a): Oczywiście że lepsze niż większość gier jak mówimy o Far Cry, Assasynach itp Ale do W3 to dalej przepaść. Cdpr to jednak inny poziom trochę 1
skypan 1 753 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) @voltq Przekuj go gdy masz poziom mistrzowski w kuciu. Drugim najlepszy ale krótki miecz można znaleźć w misji pobocznej. Też trzeba go wykuć. Po wykuciu niczego lepszego nie znalazłem. Edit. Wspomniałeś o fartuchu. Kurcze. Jeszcze raz go wykuje i zobaczę czy będzie jeszcze lepszy Edytowane 20 Lutego przez skypan 1
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Fartuch i rękawice trzeba zakładać które dostajemy od kowala w wiosce Ja już przekułem , pierwsze przejście gry traktuje jako rozgrzewkę, dopiero drugie na PC będę robił na spokojnie Ta jakość M chodzi chyba o Henryka drugiego ojca Marcina Czekam na tryb hardkor i na pc wgram sobie kilka modów Warhorse musi przygotowywać jakiś wielki patch bo to jest niemożliwe żeby tak długo po premierze była cisza i zero aktualizacji Do tej pory nie mogę ukończyć tylko jednej aktywności Spoiler Gdyby ktoś miał problem w turnieju z przeciwnikiem który znajduję się poza arena można go bić pojedynczymi ciosami przy belce , miałem taki błąd w ostatniej walce Te nagrody z pierwszego turnieju to śmieszne trochę , może na kolejnych będzie coś lepszego Ktoś ogrywa gierkę na PS5/ps5 Pro i brał udział w turnieju ? Też macie ściny przez słaby procesor w konsoli ? Edytowane 20 Lutego przez voltq
skypan 1 753 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Te miecze co wykułem i są mistrzowskie robiłem w normalnym odzieniu Edit. Ubranie się we wdzianko kowala nic mi nie zmieniło w statystykach miecza. Jedynie może się przydać gdy komuś (chyba) brakuje punktów by wykuwać mistrzowskie oręże. Jedyne nad czym mogę teraz ubolewać to, że miecz Radzika wykułem nie posiadając odpowiedniego poziomu kowala. Nie jest mistrzowski Niestety nie idzie go przekuć ponownie i ma gorsze staty. W sumie szkoda, że nie możemy wykuć sobie zbroi. Chyba, że w tym DLC o rozbudowie kuźni dadzą taką możliwość. Edytowane 20 Lutego przez skypan 1
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 43 minuty temu, skypan napisał(a): W sumie pokrywa się z tym co dają w opisie. Wersja podstawowa. W opcjonalne się nie bawiłem. Nie jest to jakaś mega zmiana ale idzie to odczuć. Nie no, te opcjonalne zmiany jak redukcja melee o 40%, na pewno idzie odczuć. Tylko nie wiem czy to nie jest przesada w drugą stronę, bo już obecnie walka dwóch zakutych w zbroje czołgów potrafi być dość długa. Za to wyższa agresywność przeciwników i częstsza zmiana stref in plus - powinno to wyraźnie poprawić dynamikę pojedynków i zwiększyć inicjatywę przeciwników. Jak to z modami, trzeba instalować i testować. Pewnie też się pobawię, ale to ewentualnie w drugim podejściu. 13 minut temu, galakty napisał(a): Ale do W3 to dalej przepaść. Bez przesady, sporo aktywności pobocznych w W3 też stało na średnim poziomie. Przechodziłem grę 3 miesiące temu, więc mam to świeżo w pamięci. Zadania są różne, jedne lepsze inne gorsze. Mamy fajną misję z rycerzem w podziemiach, szukanie kamienia księżycowego czy zadanie z inkwizycją. Często w takich aktywnościach wykorzystywane są dostępne w grze mechaniki, z reguły można je rozwiązać na różne sposoby (kradzież, retoryka, buzdygan przez łeb). Mogą się na pewno wydawać mniej epickie, ale to częściowo wynik settingu. W3 z pewnością był pod tym względem atrakcyjniejszy. 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego W wiedźminie mamy gotowego bohatera fantasy napisanego i opisanego przez mistrza Sapkowskiego Gdyby powstała gra na podstawie np książek trylogii husyckiej to też wyglądało by to lepiej Wg mnie po tych ponad 170h gra jest warta zakupu za pełną cenę i ogrania przynajmniej dwukrotnie 1
galakty 3 340 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Wgrałem ten HDR, na pierwszy rzut oka wygląda OK, dużo lepiej niż w SDR. 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Jakiś patch wleciał na ps5 420 mb Edytowane 20 Lutego przez voltq
galakty 3 340 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Z tym modem HDR wykuwanie i lecące iskry są mega! 2
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Co do iskier i kucia, trochę zmarnowany potencjał. Wykułem kilka szerokich długich mieczy, każdy schodzi za 450 groszy, koszt materiałów pewnie koło 100 groszy. Mamy więc 350 na czysto. Kuje się szybko, przy dobrym rytmie nie trzeba nawet ponownie korzystać z pieca, wystarczy raz zrobić obrót głownią. Niby można się dorobić, ale szału nie ma. Problemem jest to, że istnieje mnóstwo innych sposobów na zarabianie. Ogólnie ekonomia w grze ponownie została pokpiona. Prawie 20k w kabzie, a żaden rzemieślnik nie oferuje lepszych elementów pancerza niż to co mam. Żadnego nie kupiłem, wszystko zdobyczne. 1
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Jakiś NERF dla ekwipunku bandytów powinien być, hardkor mode pomoże napewno
galakty 3 340 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ja mam 4k teraz, ale sporo kupowałem... Wystarczy dobrze kraść i 1-2k wpada momentalnie W ogóle fajne jest to, że nawet jak nam się nie uda z NPC dogadac, to można okraść, dostać klucze, wejść i zajumać to co potrzebujemy 1
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Swoboda jest faktycznie spora i fajnie, że obejmuje też zadania poboczne. Ostatnio tak miałem w zleceniu od spłukanego winiarza, gdzie okazało się, że jestem zbyt cienki w piciu, żeby zaimponować ekspertowi. Za to nieźle radzę sobie z otwieraniem zamków. 😏 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 5 godzin temu, dawidoxx napisał(a): Ja tam wykułem coś takiego Tylko nie kończ gry zbyt szybko 1
Isharoth 597 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, Vulc napisał(a): Z walką jest taki problem w tej serii, że twórcy nie mogą się wstrzelić w taki sweet spot. W jedynce byle wieśniak blokował kombosy, blokował riposty i sam ripostował. Co sprowadzało walkę tylko do HP. W dwójce znów została wyraźnie ułatwiona, choć nadal trzeba się trochę nagimnastykować przy kilku oponentach. W 2 nadal tak jest. Mam wrażenie że każda postać ma takie same umiejętności walki, a ich trudność różni się tylko w zależności od ekwipunku. Ogólnie po 65 godzinach twierdzę że walka jest jedyną rzeczą która wypada moim zdaniem gorzej niż w KCD1. Wszystko inne na razie na plus. Ale nie jest to jakaś duża przepaść. Po prostu jest jeszcze sporo do poprawienia. Co do trudności to od dłuższego czasu jej nie czuję. Prawdopodobnie już w pierwszych 10-20 godzinach stałem się niezniszczalną maszyną (a właściwie puszką ) śmierci. Umiejętność walki mieczem mam już tak wylevelowaną, że w pewnym obozie, w pojedynku z Spoiler Zawiszą Czarnym Jak doszło do rundy gdzie walczyliśmy na długie miecze, to wystarczyło walnąć go 2 razy i się poddał. Pokonałem go w tej rundzie w jakieś 4 sekundy. Ale za to w pierwszej rundzie na broń drzewcową męczyłem się aż mi się prawie cała halabarda zniszczyła, bo miałem niski lvl dla tego typu broni. 28 minut temu, ODIN85 napisał(a): Tylko nie kończ gry zbyt szybko A ja właśnie po 65h stwierdziłem że nie chce mi się na razie dalej cisnąć pobocznych. Na pewno sporo ciekawych się trafiło i wiele z nich łatwo jest przeoczyć, bo nawet nie wyświetlała się ikonka na mapie. Ale co za dużo to niezdrowo. Pewnie i tak jeszcze nie raz zagram w tę grę, a mam ochotę dalej ruszyć główny wątek, bo też bardzo wciąga. Jestem już dość daleko, więc może w weekend uda się skończyć. Mam nadzieję że przez posunięcie dalej głównych questów nie przepadnie mi zbyt wiele pobocznych. Większość chyba już zrobiłem... Edytowane 20 Lutego przez Isharoth 1
dawidoxx 976 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 33 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Tylko nie kończ gry zbyt szybko Jestem gdzieś chyba w połowie zrobiłem sobie przerwę i ostatni tydzień w ogóle nie ruszałem gierki. Edytowane 20 Lutego przez dawidoxx 1
Vulc 2 191 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego @Isharoth Sporo jest do zrobienia w kwestii balansu, sporo. Tak czy inaczej, dobrze się w to gra. Powiew świeżości na tle ostatnich lat. Jest pierwsza łatka, niestety tylko hotfix. https://kingdomcomerpg.com/en/news/hotfix-1-1-2 2
voltq 1 372 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Pominąłem tylko dwie aktywności Spoiler Quarrel of the Horse Dealers w trosky Seeking Justice w kuttenbergu I tak dobry wynik Spoiler Jedno.zadanie jest niewymienione w poradnikach i nazywa się the magic Arrow Dobych historyków mają w warhorse , jedna z postaci mówi o handlu przez portugalską prowincje Ceuta tymczasem Portugalczycy pod wodzą Henryka Żeglarza zdobyli Ceutę 22 sierpnia 1415 r. Spoiler Spoiler Edytowane 20 Lutego przez voltq 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 godziny temu, dawidoxx napisał(a): Jestem gdzieś chyba w połowie zrobiłem sobie przerwę i ostatni tydzień w ogóle nie ruszałem gierki. Chodzi o nacieszenie się tym mieczem 1
galakty 3 340 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego 13 godzin temu, Vulc napisał(a): Ostatnio tak miałem w zleceniu od spłukanego winiarza, gdzie okazało się, że jestem zbyt cienki w piciu, żeby zaimponować ekspertowi. Za to nieźle radzę sobie z otwieraniem zamków. 😏 O tym zadaniu właśnie myślałem 1
aureumchaos 440 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego 15 godzin temu, galakty napisał(a): Wgrałem ten HDR, na pierwszy rzut oka wygląda OK, dużo lepiej niż w SDR. A masz jakies mody jeszcze inne, jakies konflikty? FPSy mocno w dol? 1
galakty 3 340 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Mam inne mody, zero konfliktów, FPS nie wiem czy w dół bo lokuję na 100 FPS i tak, wykres płaski jak ściana. 1 1
Wu70 739 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Pojawiają się pierwsze listy modów na balans walki i poziomów, odwzorowanie perków hardcore z kcd1 itp. 1
Rekomendowane odpowiedzi