Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

świetne zmiany pytanie czy nadal działa mod better combat i czy poprawi jeszcze walke na hardkorze w sensie ja utrudni , zastanawiam sie czy rozpoczac gre z 3 negatywnymi perkami czy wszystkie brac

Cały czas sie zastanawiam nad tym modem https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/440 , on podobno podbija zegary i zwieksza pobor prądu karty graficznej , pytanie czy nic sie nie spali jak bede go uzywal?

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

rozpocząłem z wszystkimi negatywnymi perkami i chyba trochę przesadzili z lunatykowaniem :D

Tez macie problemy z modami po nowym patchu? , mi  podczas zapisywania wywala gre

Edytowane przez voltq
Opublikowano
42 minuty temu, Wu70 napisał(a):

W sensie jakiś mod jest niekompatybilny?

Ja zacząłem (pierwszy raz kcd2) HC po tym patchu i wszystko działa, nie wywaliło ani razu. Dodałem tylko HDR mod.

Coś zepsuli po patchu , niektóre mody działają ale większość powoduje problem ze jak zapisujesz to masz crash , część ludzi pisze że nawet bez modów mają problemy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No i nacieszyłem się grą :/
Używałem kilku modów, w tym ten Unlimited Save II i dzisiaj przy zapisie (quick save F5), gra się zawiesiła i od tego momentu nie można już wykonać jakikolwiek zapis.

Wywaliłem wszystkie mody, ale to NIC nie dało. Wczytuje każdy zapis, gra działa, ale nawet przy próbie "Wyjdź i zapisz", gra się zawiesza i wywala bez zapisu. :sciana:

//edycja

Znalazłem rozwiązanie problemu :toast:

https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance2/mods/1765

Instalujemy i pod prawym przyciskiem myszki mamy dodatkową opcję, gdy klikniemy na pliku zapisu, czyści on informacje o modach i zapis zaczyna działać, oraz reszta modów :yuppie:
Potem usuwamy program i gramy.
Za mną godzina grania i kilkanaście zapisów (F5) i wszystko śmiga :D

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Perk na xp daje chyba -40-50%, właśnie wszedłem do Kuttenberga i staty mam niskie.

Ta gra bez HC mode nie ma sensu, zrobili taki łatwy tryb konsolowy i normalny (zwany HC),

nawet z HC ta walka nie jest trudna ale przynajmniej kilku przeciwników wywiera jakąś presję a w normalnym trybie to kpina.

• Like 1