Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi tam kuźnia też powiewa, tym bardziej że mam najlepszy strój i broń bo dwójka jest mega łatwa także na cholerę mi kuźnia żeby robić nowe? :E 

Jakieś fajne misje bym porobił, z fabułą, z jajem. Może jakieś wątki romantyczne. 

Opublikowano

Te dodatki jak na razie dupy nie urywają. Chyba nie ma się co spodziewać jakości jaką prezentują redzi w tym zakresie.

Wyjdą wszystkiej, to ogram grę drugi raz, prawię zapomnę pól fabuły, to będzie się grało dobrze.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, IceMan napisał(a):

Porównując do takiej Mafii gdzie za 150 zł otrzymujemy 10h gry, to KCD2 to gra bezcenna, warta każdego grosza i złotówy.

Czekam niecierpliwie.

Żeby jeszcze za tymi godzinami szła wysoka jakość przez całą rozgrywkę...

Opublikowano
10 godzin temu, galakty napisał(a):

Oby było coś więcej niż misje "wykuj miecz" xD 

Dodatkowo jak już wykujesz taki dziki kawał stali, kogo tam okładać po głównym wątku, gdzie podstawowe, wysokiej jakości miecze, kroiły wszystkich na plastry razem z blachą. :E Chyba, że coś dorzucą z samym dodatkiem, bo o ile ma on jak najbardziej uzasadnienie fabularne, oby się nie skończyło tylko na sentymentach.

Opublikowano (edytowane)

Odpalcie hardcore z wszystkimi negatywnymi perkami i zainstalujecie mody na trudniejszą walkę, już nie jest tak łatwo 

Powinni iść drogą cdpr rozbudować ucięte wątki , dodać wycięta zawartość, wprowadzić jakąś możliwość zamieszkania wspólnego z wybranką jak jest to w wiedźminie, no i zadania jakieś fabularne , te zadania z podstawki są jakby ucięte np to zadanie z tym rycerzem w kopalniach zaczynało się świetnie muzyka klimat itd ale stanowczo za krótkie, patrzeć na mody potem je wrzucić do gierki itd itd 

Nawet w 25 letniej grze BG 2 można było mieć dziecko

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Godlike napisał(a):

A na ch*** mi dziecko w KCD2? :E To nie inZoi czy The Sims.

... , to był przykład  , to co pokazali aktualnie to kierunek jakiś śmiesznych gierek które są puste ale można pomalować sobie bohatera  , trzeba stawiać jak tu ktoś wspomniał na dodatki takie jak robiło cdpr a nie jakieś kolorowanki domku 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, galakty napisał(a):

Może jakieś wątki romantyczne. 

+100.

A ja nadal czekam z KCD2. Wyjdzie za 3-4 miesiace ostatnie finalowe DLC, i wtedy ogram calosc. Moze jeszcze jakas kuzynka Tereski wpadnie na sianko w ostatnim dodatku, kto wie. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Na dziś Henryk2 skończony, po prostu nie mam już za bardzo co tam robić, nabite 135h w tym zrobione dlc + poboczne i aktywności poza jedną z którą nie chce mi się bawić (trza sie wykazać przed dwoma kolesiami w obozie wygraniem wyścigów konnych i strzelaniem z łuku na koniu), jak podczas gry miałem nie raz problem z groszami (głównie przez wykupowanie umiejętności) to na koniec mam 86tyś grosiwa, przyda się może na kolejne dwa dlc ;) na obu mapach zrobione wszystkie nieodkryte punkty i okradzione obozy, ogólnie gra świetna ! :) 

btw tam wcale nie trzeba tracić multum godzin na trenowanie walk z Kocurem/Czartem, rozegrałem takich może z 20, siła na poziomie 26 poprzez poboczne i aktywności zrobiona + piołunówka i mamy na maxa 30 ;)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Elvis79 eliksir lis Henryka powoduje że zdobywamy 50% więcej doświadczenia za wykonywanie różnych czynności dochodzą jeszcze perki które zwiększają doświadczenie jak np odpowiednią strawa czy dziedzictwo radziła/Marcina które dodają 10% w niektórych umiejętnościach itd , ja gram na hardkor z wszystkimi negatywnymi perkami i mam prawie wszystkie umiejętności na 30 poziomie a jeszcze gry nie skończyłem 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

kcd.jpg

Zadania są za krótkie mało rozbudowane jakby ucięte 

W dialogach powinno być zaznaczone która opcja pcha dialog dalej a która jest opcjonalna

Gra na hardkorze z modami na trudniejszą walkę jest nadal prosta

Pierwsze DLC jest mało ciekawe , może to drugie będzie lepsze

Oblężenia/ataki na zamki są zrobione tragicznie , jest ich za mało i dzieją się zbyt szybko , tutaj się totalnie nie popisali

Edytowane przez voltq
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Oblężenia/ataki na zamki są zrobione tragicznie , jest ich za mało i dzieją się zbyt szybko , tutaj się totalnie nie popisali

To musi być wina silnika gry, nie wierzę że nie chcieli po jedynce tego poprawić. Niestety jest lipa, walczysz zawsze max z 2-3 przeciwnikami, potem kolejna fala... Liczylem na bitwy chociaż 20 na 20 czy coś. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galakty napisał(a):

To musi być wina silnika gry, nie wierzę że nie chcieli po jedynce tego poprawić. Niestety jest lipa, walczysz zawsze max z 2-3 przeciwnikami, potem kolejna fala... Liczylem na bitwy chociaż 20 na 20 czy coś. 

Mi nawet nie chodzi że jest mało przeciwników tylko oblężenie trwa za krótko , powinno być więcej faz i one powinny trwać dłużej , w końcu to oblężenie , a tutaj zastrzelisz trzech z kuszy , odepchniesz 3 drabiny pokonasz jednego "bossa" i koniec oblężenia to śmiech na sali to już lepsze było to Oblężenie w kCD 1 jak atakowaliśmy Przybysławice 

Powinno być to bardziej rozbudowane więcej faz , tutaj silnik tego nie ograniczał po prostu warhorse źle to zrobiło 

Tak samo zadania są w większości za krótkie jakby ucięte mało rozbudowane , to zadanie z tym rycerzem piekielna otchłań zaczynało się świetnie muzyka klimat itd ale powinno być bardziej rozbudowane a tutaj szybko ucięte i koniec 

To samo dialogi niech dodadzą opcje złote co pchają i białe opcjonalne jak w wiedźminie 2 i 3

Gra nadal jest mało zbalansowana, bossowie powinni być trudniejsi od zwykłych bandytów,  na hardkor mode powinni mieć wszyscy pełne zbroję z hełmami itd żeby czuć było że to Boss

Ta gra wygląda dobrze na tle innych bo inne są jeszcze gorsze 

Tutaj cdpr niech się na tym nie przejdzie w wiedźminie 4 bossowie powinni być wzorowani jeśli chodzi o trudność na najwyższym poziomie na takich z dark souls sekiro itd

Edytowane przez voltq
  • 2 tygodnie później...