Vulc 627 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia Chociażby ten: https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/121?tab=posts Podstawowy nie działa, ale w komentarzach jest workaround.
galakty 474 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 20 minut temu, Vulc napisał(a): Podobnie z wagą ekwipunku, którą częściowo rozwiązują juki konia. Oprócz tego limit ciężaru zwiększasz podnosząc współczynnik siły czy za pomocą perków. Rozumiem, że dla kogoś może być to zbyt irytujące i po to przecież mamy mody, żeby temu zaradzić, ale stanowi to istotny element założeń gry. Na dłuższą metę nie tak problematyczny jak się początkowo wydaje. Po prostu nie każdy ma tyle wolnego czasu żeby się męczyć z takimi mechanikami. Jak kogoś rajcuje bieganie pół miasta żeby zapisać, albo zrzucić śmieci z konia bo brakuje miejsca to luz, ja mam symulator zycia na co dzień 2 1
voltq 327 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia juz ponad godzine ogladam w PC gaming show w oczekiwaniu na KCD 2 a oni mi pokazuja jak składac komputer na intel ultra 1
Vulc 627 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 6 minut temu, galakty napisał(a): Po prostu nie każdy ma tyle wolnego czasu żeby się męczyć z takimi mechanikami. Jak kogoś rajcuje bieganie pół miasta żeby zapisać, albo zrzucić śmieci z konia bo brakuje miejsca to luz, ja mam symulator zycia na co dzień No tak, każdy gra ostatecznie jak chce. Natomiast po ulepszeniu konia i rozwoju Heńka, masz w pewnym momencie tak wysoki limit, że ten problem przestaje istnieć. To jest przecież esencja gier rpg, progress postaci z czasem i związana z tym satysfakcja, że na początku byłeś leszczem w łachmanach, a teraz jesteś panisko w full plate armor na dorodnym koniu + juki po brzegi wypchane szmelcem. Gry, które podchodzą do tematu pragnienia, obciążenia czy otrzymanych ran w sposób bardzo powierzchowny lub nawet tych kwestii nie poruszają, stanowią zdecydowaną większość. Fajnie, więc że pojawiają się produkcje oferujące coś więcej na tym gruncie. Ja też nie jestem zwolennikiem upierdliwych mechanik, byleby można było się pochwalić jaka to gra nie jest "realistyczna". Tutaj początek jest męczący, a później robi się już luźniej. 1
voltq 327 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia (edytowane) mnie wku**** w kcd 1 ze nie ma opcji on/off celownik w łuku i hełm/coif w scenkach , fajnie ze w kcd 2 beda 3 przypisane ubiory , na rozmowy , na kradzieze i do walki Ciekawe jak z tym koniem bedzie czy bardziej w stylu rdr 2 KCD 2 pokazuja , pokazali trailer a wymagan nie było podanych wtf Edytowane 5 Grudnia przez voltq 1
voltq 327 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia (edytowane) Czyli pogram na ultra z DLSS w 60 fps Edytowane 5 Grudnia przez voltq 1 1 1
AndrzejTrg 385 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia Ty to jesteś optymistą... Będzie identycznie jak na premierę KCD1, czyli jeden wielki crap optymalizacyjny, Ty się będziesz cieszył jak to w 1080p medium nie będzie spadać poniżej 30 fps 1
voltq 327 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia (edytowane) na konsolach na pewno będą spadki bo wymagają VRR do trybów performance i PS5 PRO Na pc myślę ze będzie lepiej niż w KCD 1 Poszedł preorder na PC i PS5 PRO Edytowane 5 Grudnia przez voltq
AndrzejTrg 385 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia Widać niektórzy to lubią po kilka razy w tą samą wchodzić. Każdy lubi co innego. 2
Roman_PCMR 125 Opublikowano 5 Grudnia Opublikowano 5 Grudnia 2 godziny temu, voltq napisał(a): mnie wku**** w kcd 1 ze nie ma opcji on/off celownik w łuku Ja nie skonczylem jedynki przez mechaniki walki wlasnie. Spedzile troche czasu uczac sie i doszedlem do momentu kiedy wygrywalem wszystkie pojedynki. Niestety walka byla mega nudna i poprostu odstawilem giereczke
Phoenix. 582 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia (edytowane) Poszli na grubo z 7800XD/7600X w zalecanych, to juz wiadomo co sie swieci Edytowane 6 Grudnia przez Phoenix. 1 1
PaVLo 407 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia To są wymagania do Ultra 4k 30fps , czyli dla suwaków max w prawo. Dobrze, że zmieniłem tego cieniasa 7800X3D na "mocarnego" 9800X3D 1
AndrzejTrg 385 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Na wujową optymalizację nawet procesor kwantowy nie pomoże
AndrzejTrg 385 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia I dzięki takim osobnikom NV i producenci gier mają się dobrze i wypuszczą wam byle i będziecie im jeszcze klaskać... 1 1
ODIN85 656 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Sorry ale takie teksty na forum komputerowym są nie na miejscu 1
AndrzejTrg 385 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia (edytowane) Powiedział 3000 kontowiec... Ty powinieneś mieć odcięty dostęp do internetu i być permanentnie banowany na każdym forum. Myślałem że oleję odpowiadanie na Twoje posty, ale jakoś zluzowałem, ale leci dla Ciebie złoty przycisk. Żegnam na zawsze . Autoportret na labie sobie zrobiłeś... Edytowane 6 Grudnia przez AndrzejTrg 1 1 1
azgan 836 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia 6 godzin temu, PaVLo napisał(a): To są wymagania do Ultra 4k 30fps , czyli dla suwaków max w prawo. Dobrze, że zmieniłem tego cieniasa 7800X3D na "mocarnego" 9800X3D Ultra nie są dla aktualnie dostępnego sprzętu dali je na zapas. Teraz wszyscy powinni o tym trybie zapomnieć i grać na wysokich 😉 Macie nowego "Crysisa" na CryEngine 🤭 2
galakty 474 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Na wujową optymalizację nawet procesor kwantowy nie pomoże No właśnie pomoże, w takim MFS różnice potrafią być kolosalne... Teraz zamiast optymalizować to dają w zalecanych 7800X3D, czyli topka procesorów i pewnie nawet Intel będzie klękał z najnowszej gen. FAJNIE FAJNIE 1
Godlike 188 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Dobrze ze wstrzymałem się z pre orderem, wpierw trzeba będzie 5xxx ogarnąć i znajac mnie to jak odpuszczam teraz to zagram pewnie dopiero jak już połatają i wypiszą dlc. Człowiek się cieszy przed premierą, że wychodzi gra bez LGBTQ z fajna grafa i w ogóle to ci przywala wymagania, wychodzi gra z przyzwoitymi wymaganiami to dostajesz tęczowe przygody. Ehhh 1
Element Wojny 752 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Widze ze spokojnie pogram w 1440p 60fps i to mi w zupelnosci wystarczy. Ciesze sie bardzo na ta premiere, klimat jedynki byl niesamowity. 1
lamparcicho 460 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia 55 minut temu, skypan napisał(a): Czyli optymalizacja jaką mam w stopce Skądś kojarzę ten zacny tekst 1
azgan 836 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia 57 minut temu, Element Wojny napisał(a): Widze ze spokojnie pogram w 1440p 60fps i to mi w zupelnosci wystarczy. Ciesze sie bardzo na ta premiere, klimat jedynki byl niesamowity. Na wysokich pewnie nawet w tym oszukanym 4K z DLSS i generatorem fejkowych klateczek Mi też styknie 1440p@60fps 😉 1
ODIN85 656 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Do pełni szczęścia brakuje polskiego dubbingu. Szkoda że nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi