tgolik 733 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Według mnie ten film o GTA 6 to będzie raczej dokument, jakiś dziennik deweloperski. Jakość netflixa będzie absolutnie wystarczająca. Natomiast na YouTubie dzieciarni i tak nie chciałoby się oglądać czegokolwiek tak przeraźliwie długiego) - pół godziny to jak 100 szortów. 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 14 minut temu, Vulc napisał(a): No tak, wszystko zależy od indywidualnych wymagań. Dodatkowo płyt 4K nie kupuje się za 150 zł. Regularnie można je dostać w zakresie 60-100 na francuskim, niemieckim, a zwłaszcza włoskim Amazonie, bo to właśnie te wydania mają najczęściej polskie napisy. Nawet taniej. No, chyba że musi mieć to koniecznie w dniu premiery, ale to już jego problem.
tgolik 733 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Jak ci nie zależy na jakości, to po co w ogóle się odzywasz? Zależy mi. Lubię klarowny i szczegółowy obraz z dolby vision. I to często nowe produkcje na VOD mi dostarczają.
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Klarowny i szczegółowy obraz to ma płyta Blu-ray UHD, a nie ten bieda streaming, który nawet nie dorównuje zwykłej płycie Blu-ray. 1 4
tgolik 733 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Kilkadziesiąt lat temu oglądałem płyty z VHS, DVD i bluraya. Ale teraz nie chce mi się kupować płyt. A jakbym kupił nie miałbym ani gdzie tego trzyma ani do czego włożyć żeby odtworzyć. Obecny kompromis gdzie telewizor ma w sobie odtwarzacz filmów cyfrowych bardzo mi odpowiada Edytowane 6 Sierpnia przez tgolik
DITMD 1 343 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia @tgolikWeź kup sobie jakiś UHD Blu-Ray i go po prostu zripuj, zrób encode i obetnij bitrate o połowę, potem porównaj obydwa. Tutaj lupy nie potrzeba, Stevie Wonder dostrzegłby tę różnicę. Klarowny i szczegółowy obraz i VOD nie pasują w tym samym zdaniu. 4
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 1 minutę temu, tgolik napisał(a): Kilkadziesiąt lat temu oglądałem płyty z VHS, DVD i bluraya. Ale teraz nie chce mi się kupować płyt. A jakbym kupił nie miałbym ani gdzie tego składować ani do czego włożyć żeby odtworzyć. Obecny kompromis gdzie telewizor ma w sobie odtwarzacz filmów cyfrowych bardzo mi odpowiada Zgadza sie, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Ale jak się inwestuje kasę w dobry ekran i dobre audio, to nie po to, aby potem oglądać filmy ze streamingu z lektorem. Do tego wystarczy ci zwykły TV za 2 koła i jakiś soundbar. 2
tgolik 733 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) Pozwolę się nie zgodzić. Jakość HDR (Dolby Vision) z VOD zwykle wystarcza, żeby dobrze wykorzystać drogiego Oleda. Edytowane 6 Sierpnia przez tgolik
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia No, pozwolę sobie też się nie zgodzić, bo jakość VOD wygląda na dużym OLED-zie jak kupa w porównaniu do tego, co daje płyta UHD. A na porządnym projektorze to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać. I jeszcze raz wspomnę o dźwięku, bo jest równie ważny jak obraz.
userKAMIL 1 256 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, tgolik napisał(a): Pozwolę się nie zgodzić. Jakość HDR (Dolby Vision) z VOD zwykle wystarcza, żeby dobrze wykorzystać drogiego Oleda. @Kadajo nie o tym mówi i kiedyś ludziom wystarczało 30FPS na konsolach. Jeżeli na co dzień takich treści nie oglądasz to zwyczajnie nie masz porównania. Edytowane 6 Sierpnia przez userKAMIL
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia To jest dokładnie ten sam spór co konsole VS PC Jeden woli konsole, bo są „wygodne” i w jakości obrazu nie widzi różnicy. A 30 czy 60 FPS to dla niego to samo. A drugi ma PC i RTX 5090, bo na grafikę z konsoli i 30 czy nawet 60 fps patrzeć nie może.
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 13 minut temu, DITMD napisał(a): Stevie Wonder dostrzegłby tę różnicę. Made my day 3
eNeSik 523 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Jestem gleboko przekonany, ze wystarczy tego bitrate'owego cyrku w temacie o ... GTA VI Niesmialo i subtelnie - sugeruje powrot do tematu 1 3 3
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Tak... oby jakość GTA VI była równie wysoka co bitrate na płytach UHD. 2
samsung70 374 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 5 godzin temu, Kadajo napisał(a): No, pozwolę sobie też się nie zgodzić, bo jakość VOD wygląda na dużym OLED-zie jak kupa w porównaniu do tego, co daje płyta UHD. A na porządnym projektorze to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać. I jeszcze raz wspomnę o dźwięku, bo jest równie ważny jak obraz. tymczasem ja ogladajacy ripa na cda.hd w 720p na moim C5 i czekający na GTA6 >3 1
tgolik 733 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Oby Rockstar w tym netflixowym dokumencie dowiózł jakość 4K UHD z bitratem 80Mb/s dla posiadaczy najtańszych abonamentów. No i jak najszybciej dostarczył trailer w wersji fizycznej, tak jak większość graczy przechodzi gry, czyli na Jutjub. 2
bourne2008 1 817 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) 54 minuty temu, tgolik napisał(a): Oby Rockstar w tym netflixowym dokumencie dowiózł jakość 4K UHD z bitratem 80Mb/s dla posiadaczy najtańszych abonamentów. No i jak najszybciej dostarczył trailer w wersji fizycznej, tak jak większość graczy przechodzi gry, czyli na Jutjub. Ktoś wie czy trailer będzie w 30fps czy 60 fps? Edytowane 7 Sierpnia przez bourne2008 3
ODIN85 4 926 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Do czego to doszło że nawet trailer będzie trzeba piracić 1
lukadd 3 763 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia (edytowane) Taki zgrany na VHS z netflixa to dopiero będzie jakość Edytowane 7 Sierpnia przez lukadd 2
eNeSik 523 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia 2 godziny temu, bourne2008 napisał(a): Ktoś wie czy trailer będzie w 30fps czy 60 fps? Made my day 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Do czego to doszło że nawet trailer będzie trzeba piracić Nie piracic tylko ogladac z kopii zapasowej A tak to nie jestem w temacie bo zrobil sie tutaj syf ale czy wlasnie czytam o tym, ze GTA VI bedzie mialo platny trailer? Fani GTA VI to naprawde chyba stan umyslu ale jeszcze bardziej intryguje mnie jakie procesy myslowe zachodza w glowach pracownikow Rockstara
wrobel_krk 991 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Jestem pewnie w mniejszości ale się nie jaram tym tytułem. Ale kibicuje żeby to była dobra gra bo słabo z dobrymi grami:)Ja poczekam aż dadzą za darmo do Epica - GTA V dali:) - albo jakoś za 100zł bo ja pewnie tylko fabułę pogram
oldfashioned 867 Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia My jako plebs po prostu jestesmy za glupi zeby zrozumiec i podziwiac to kreatywne podejscie do dojenia klientow. Po zarabiac na grze, jak mozna ulice doic juz na etapie trailera? Powiem wiecej, z takim trendem to zaraz sie okaze, ze to dopiero poczatek 1
Rekomendowane odpowiedzi