Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie ten film o GTA 6 to będzie raczej dokument, jakiś dziennik deweloperski. Jakość netflixa będzie absolutnie wystarczająca. Natomiast na YouTubie dzieciarni i tak nie chciałoby się oglądać czegokolwiek tak przeraźliwie długiego) - pół godziny to jak 100 szortów.

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
14 minut temu, Vulc napisał(a):

No tak, wszystko zależy od indywidualnych wymagań. Dodatkowo płyt 4K nie kupuje się za 150 zł. Regularnie można je dostać w zakresie 60-100 na francuskim, niemieckim, a zwłaszcza włoskim Amazonie, bo to właśnie te wydania mają najczęściej polskie napisy. 

Nawet taniej.

No, chyba że musi mieć to koniecznie w dniu premiery, ale to już jego problem. :thumbup:

Opublikowano (edytowane)

Kilkadziesiąt lat temu oglądałem płyty z VHS, DVD i bluraya. Ale teraz nie chce mi się kupować płyt. A jakbym kupił nie miałbym ani gdzie tego trzyma ani do czego włożyć żeby odtworzyć. Obecny kompromis gdzie telewizor ma w sobie odtwarzacz filmów cyfrowych bardzo mi odpowiada

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

@tgolikWeź kup sobie jakiś UHD Blu-Ray i go po prostu zripuj, zrób encode i obetnij bitrate o połowę, potem porównaj obydwa. Tutaj lupy nie potrzeba, Stevie Wonder dostrzegłby tę różnicę. Klarowny i szczegółowy obraz i VOD nie pasują w tym samym zdaniu.

• Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, tgolik napisał(a):

Kilkadziesiąt lat temu oglądałem płyty z VHS, DVD i bluraya. Ale teraz nie chce mi się kupować płyt. A jakbym kupił nie miałbym ani gdzie tego składować ani do czego włożyć żeby odtworzyć. Obecny kompromis gdzie telewizor ma w sobie odtwarzacz filmów cyfrowych bardzo mi odpowiada

Zgadza sie, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Ale jak się inwestuje kasę w dobry ekran i dobre audio, to nie po to, aby potem oglądać filmy ze streamingu z lektorem.

Do tego wystarczy ci zwykły TV za 2 koła i jakiś soundbar.

• Like 2
Opublikowano

No, pozwolę sobie też się nie zgodzić, bo jakość VOD wygląda na dużym OLED-zie jak kupa w porównaniu do tego, co daje płyta UHD.

A na porządnym projektorze to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać.

I jeszcze raz wspomnę o dźwięku, bo jest równie ważny jak obraz.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tgolik napisał(a):

Pozwolę się nie zgodzić. Jakość HDR (Dolby Vision) z VOD zwykle wystarcza, żeby dobrze wykorzystać drogiego Oleda.

@Kadajo nie o tym mówi i kiedyś ludziom wystarczało 30FPS na konsolach.  Jeżeli na co dzień takich treści nie oglądasz to zwyczajnie nie masz porównania.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

To jest dokładnie ten sam spór co konsole VS PC

Jeden woli konsole, bo są „wygodne” i w jakości obrazu nie widzi różnicy. A 30 czy 60 FPS to dla niego to samo.

A drugi ma PC i RTX 5090, bo na grafikę z konsoli i 30 czy nawet 60 fps patrzeć nie może.

Opublikowano
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

No, pozwolę sobie też się nie zgodzić, bo jakość VOD wygląda na dużym OLED-zie jak kupa w porównaniu do tego, co daje płyta UHD.

A na porządnym projektorze to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać.

I jeszcze raz wspomnę o dźwięku, bo jest równie ważny jak obraz.

tymczasem ja ogladajacy ripa na cda.hd w 720p na moim C5 

image.png.4b9281e40315f449a88a6969b0a3d2c7.png

i czekający na GTA6 >3 

• Like 1
Opublikowano

Oby Rockstar w tym netflixowym dokumencie dowiózł jakość 4K UHD z bitratem 80Mb/s dla posiadaczy najtańszych abonamentów. No i jak najszybciej dostarczył trailer w wersji fizycznej, tak jak większość graczy przechodzi gry, czyli na Jutjub.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.e28ef71f6a29f479e07621f001f4bbc7.png

54 minuty temu, tgolik napisał(a):

Oby Rockstar w tym netflixowym dokumencie dowiózł jakość 4K UHD z bitratem 80Mb/s dla posiadaczy najtańszych abonamentów. No i jak najszybciej dostarczył trailer w wersji fizycznej, tak jak większość graczy przechodzi gry, czyli na Jutjub.

Ktoś wie czy trailer będzie w 30fps  czy 60 fps? :smiech:

Edytowane przez bourne2008
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, bourne2008 napisał(a):

image.thumb.png.e28ef71f6a29f479e07621f001f4bbc7.png

Ktoś wie czy trailer będzie w 30fps  czy 60 fps? :smiech:

Made my day :E 

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Do czego to doszło że nawet trailer będzie trzeba piracić:E

Nie piracic tylko ogladac z kopii zapasowej xD 

A tak to nie jestem w temacie bo zrobil sie tutaj syf ale czy wlasnie czytam o tym, ze GTA VI bedzie mialo platny trailer?

Fani GTA VI to naprawde chyba stan umyslu ale jeszcze bardziej intryguje mnie jakie procesy myslowe zachodza w glowach pracownikow Rockstara :)