Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Chyba wam się trochę w głowach poprzerwacało.

To nie jest żadne kulturowe wydarzenie a zwykła gra :E

Zapytajcie 10 przypadkowo napotkanych osób, czy wiedzą, co to jest GTA.

Gwiezdne wojny to jest popkultura.

A nie jakaś gierka wydawana raz na 15 lat :E

Osobiście obstawiam, że GTA 6 będzie jednym z największych rozczarowań w świecie gier. Poziom hype’u, jaki sobie ludzie w głowach zbudowali, jest nie do spełnienia.

Xd Gwiezdne Wojny w kinach to obecnie ledwo na koszty wyciąga haha. W 2005 się chyba zatrzymałeś ;)

Ja wiem, że wyparcie rzecz silna, ale liczby są przeciwko Tobie

Edytowane przez MroczneWidmo
  • Upvote 2
  • Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

GTA jest właśnie takim odpowiednikiem w świecie gamingu, po prostu.

To jest event w branży który wszystkich interesuje, tak samo jak ten temat ciągnie ludzi którzy nie są zainteresowani graniem w GTA ale nie mogą sobie odmówić takiego wydarzenia ;)

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wu70 napisał(a):

GTA jest właśnie takim odpowiednikiem w świecie gamingu, po prostu.

To jest event w branży który wszystkich interesuje, tak samo jak ten temat ciągnie ludzi którzy nie są zainteresowani graniem w GTA ale nie mogą sobie odmówić takiego wydarzenia ;)

Ale właśnie o to mi chodzi, mowa tutaj o popkulturze a nie branży :D

Tak, GTA jest znane w branży, ale poza nią raczej mało kto kojarzy.

Coś, co ma moc popkulturową, zna każdy, nawet ci, co nie mają z branżą nic wspólnego.

Po prostu zapytaj się 10 osób, co to GTA, a potem tych samych osób, co to Gwiezdne Wojny. :D

2 minuty temu, MroczneWidmo napisał(a):

Jakaś gierka xd Poziom ignorancji jest niesamowity ;)

Raczej ignorancja jest zakładać że każdy wie co to jest GTA :hihot:

GTA jest gigantem, ale w świecie gierek, a nie w popkulturze wielkiej skali.

Opublikowano (edytowane)

No i tu wjeżdża Netflix na białym koniu. GTA dotrze w ten sposób do paruset milionów widzów, z których większość nie znała tej marki.

Tak jak serial Cyberpunk Edgerunners sprzedał grę Cyberpunk 2077 za jakieś 200 milionów złotych nowym klientom.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tak, GTA jest znane w branży, ale poza nią raczej mało kto kojarzy.

Wszyscy znają GTA. No może oprócz ludzi dla których internet to Facebook.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Chyba wam się trochę w głowach poprzerwacało.

To nie jest żadne kulturowe wydarzenie a zwykła gra :E

Nie rozumiesz kolego, GTA to nie jest gra.

GTA to ocean pięknych myśli ukrytych między wybuchem helikoptera a przejechaniem pięciu przechodniów na czerwonym świetle. To współczesna epopeja o człowieku, wolności i poszukiwaniu sensu życia - w rynsztokach i burdelach Los Santos. GTA to jedwabne majtki na jędrnej pupie: pozornie eleganckie, trochę zbyt ciasne i doprowadzające do szału. Każdy pościg policyjny jest tu erotycznym napięciem między władzą a chaosem; każdy skok przez rampę - bezczelnym zalotem rzuconym grawitacji. A kiedy nasza bohaterka wychodzi z klubu, wsiada do ukradzionego kabrioletu i odjeżdża w różowy zachód słońca, wiadomo, że nie oglądamy zwykłej rozrywki. Oglądamy kulturę wysoką, tylko w stringach, na obcasach, z wyeksponowanym dekoltem i z granatnikiem pod siedzeniem.

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Kupowanie cyfry na tak długo przed premierą, której nie zabraknie. :E  Tego nie rozumiem. Nawet nie wiemy jak wygląda gra, zero gameplayu. Potem się dziwić, że dostajemy taki szajs na premierę, który potem trzeba patchować przez kolejne mieszące, bo gracze zostali beta testerami i to za własne pieniądze. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano

Ja sobie chyba niedługo wrzucę skrypty na filtrowanie wszystkiego co ma GTA w nazwie, bo przecież od października takie portale jak PPE czy GOL będą zawalane byle pierdołami o tej grze. Będzie bardzo łatwo w tym natłoku pierdololo przegapić informacje o innych grach. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Reddzik napisał(a):

Kupowanie cyfry na tak długo przed premierą, której nie zabraknie. :E  Tego nie rozumiem. Nawet nie wiemy jak wygląda gra, zero gameplayu. Potem się dziwić, że dostajemy taki szajs na premierę, który potem trzeba patchować przez kolejne mieszące, bo gracze zostali beta testerami i to za własne pieniądze. 

No ale dostaniesz jakieś skórki i inne bzdety. No sam powiedz kto tyle dał :smiech:Swoją drogą spodziewam się że takiego contentu za kasę będzie tam masa.

image.png.fe040ccb22f0c630c7bc0a4234f9d7b6.png

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Wytłumaczę Ci. Zobaczyłem pierwszy gameplay Resonance: A Plague Tale Legacy. Pierwsze 2 części uwielbiam, i gdy jeszcze okazało się, że cena jest umiarkowana zamówiłem bez wahania. Zakup mam już z głowy, czekam niecierpliwie na premierę.

Mam tylko jeden problem - zapomniałem, gdzie zamówiłem. Niedawno miałem jeszcze inny problem - nie pamiętałem ani gdzie kupiłem ani jaką grę, pamiętałem tylko, że był niezły hype. Ale to już za mną. Jeszcze tylko doczekać do premiery, przypomnieć sobie, gdzie kupiłem i będzie grane.:wariat:

A co do GTA. Nie złożyłem preordera, bo nie ma na STEAMie. A PS5 oddałem córce. Chciałem ewentualnie kupić PS5pro ale mi się odechciało. Wolę sobie obejrzeć jakiś śmieszny AI filmik na X.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
36 minut temu, Reddzik napisał(a):

Dziwne że nikt z tym nie ma problemu na pc gdzin tamaty żyją max 3tyg od premiery:E