Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, voltq napisał(a):

Gdyby nie wersja na PC to do dziś nie ograł bym rdr2 bo ma tylko 30 FPS

No to byś nie ograł jednego z topowych historii, Twoja strata ;)

PS. Teraz każdy telewizor ma motion smoothing czyli takie bieda FG. Odpalasz i masz te 60 klatek.

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

To ty lepiej napisz na czym oglądasz bo w wczoraj to na YT byla kupa a nie jakosc przed tym zrzutem Roackstara :E

Ale spadki FPS są w paru miejscach i to wyraźnie.

No właśnie teraz sprawdziłem jeden czy dwa kanały na YT z "reakcjami" i jak na Netflixie była taka jakość to ja się nie dziwię, że niektórym szarpało. Polecam ściągnąć film bezpośrednio że strony Cockstara, bez tego wąskiego gardła streamingu i kompresji.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cóż, w jednej grze 30fps to zło w innej może być, jest super :hihot:  Biedaki musieli dodać 60fps do Dawnwalkera... bo zrobiła się burza, a tu wychwalają 30fps :pozdro:

obraz.png.7dd94a93b756d7573135762d755eafaf.png

Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Reddzik napisał(a):

Cóż, w jednej grze 30fps to zło w innej może być, jest super :hihot:  Biedaki musieli dodać 60fps do Dawnwalkera... bo zrobiła się burza, a tu wychwalają 30fps :pozdro:

obraz.png.7dd94a93b756d7573135762d755eafaf.png

Trochę niedorzeczne te porównania, jak Dawnwalker to pewnie nawet Wieśkowi 3 będzie mógł pucować lancę, a gdzie tu w ogóle do takiego GTA porównywać :E nie ta skala wszystkiego, trzeba jednak brać na to poprawkę. To jasne, że przy ostrej zadymie będą się zdarzać dropy, ale jak ktoś podejmuje dyskusję bez ściągnięcia tego filmu w pełnej jakości to ta dyskusja jest w sumie zbędna.

Edytowane przez TmK
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale tu chodzi o 30fps. Nie co się komu może podobać. Ja nie będę grać póki co w Dawnwalkera, nie widzę nic w tej grze co ma mi się podobać. GTA 6 nie powiem, nawet zrobiło na mnie wrażenie, a nie grałem w żadne GTA. 
Jeden ma przywilej, a drugi nie ma, i tu gracze nie będą psioczyć, podczas gdy Dawnwalker ma nawet 40fps i to nadal źle. xD To jest pewne "wypaczenie".  

EDIT
Można zacytować:

Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie   :wariat: Tak to działa. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Na PC ogra się drugi raz w jeszcze bardziej dokoszonej wersji i w wysokim fps rok później czy kiedy tam wyjdzie.

Spoiler

Jak na końcu będzie wybór kogo ubić to nawet będzie to uzasadnione:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano

smieszą mnie te narzekania na brak 60 klatek na konsolach :cool:, ludzie oczekiwali zeby GTA6 była zauwazalnym skokiem naprzód wzlędem poprzedniej czesci (także graficznym) i niby jak miało to być osiągnięte na konsolach (które jak wiadomo nie są demonami prędkosci)
robiąc grę w 30 klatkach mamy do dyspozycji 2 razy więcej czasu na rendering klatki , po częsci to dzieki temu magicy z Rockstar mogli zrobic tak wyglądającą grę w otwartym swiecie.

I przypominam o jeszcze jednej oczywistej dla niektórych rzeczy: 30 klatek nie boli na joypadzie tak jak na myszce (chyba nie musze tłumaczyć dlaczego).

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Ola Boga, poczekam rok czasu, Jezusie ale zmiana dla mnie. Nie wiem jak wytrzymam. :E 

jezu chryste grac w 30 fps w 2026 :lol2: naprawde podziwiam ludzi ktorzy tak jeszcze potrafia.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nigher92 napisał(a):

jezu chryste grac w 30 fps w 2026 :lol2: naprawde podziwiam ludzi ktorzy tak jeszcze potrafia.

A co w tym dziwnego? Wielu ludzi gra dla przyjemności, wielu ludzi nie widziało na oczy więcej niż 60 fpsów, wielu ludzi używa tylko konsol do grania... wiec dla nich to jest całkiem normalna rzecz, a też jak się zacznie w coś grać w 30 fps a nie widziało się więcej na oczy niż 60 to to w ogóle nie przeszkadza. Problem się robi i widzi się go gdy przeskoczysz z 60fps na 30 wtedy już tego od zobaczyć nie idzie.

Więc to takie czepiani się garbatego że ma proste dzieci.

A idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to ok. "629–630 milionów osób" nie powinno grać i wywalić najlepiej konsole przez okno... borok rozum...

Jezu Chryste 2026 rok, a ludzie nie potrafią poprawie pisać po Polsku :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Oldman napisał(a):

smieszą mnie te narzekania na brak 60 klatek na konsolach :cool:, ludzie oczekiwali zeby GTA6 była zauwazalnym skokiem naprzód wzlędem poprzedniej czesci (także graficznym) i niby jak miało to być osiągnięte na konsolach (które jak wiadomo nie są demonami prędkosci)
robiąc grę w 30 klatkach mamy do dyspozycji 2 razy więcej czasu na rendering klatki , po częsci to dzieki temu magicy z Rockstar mogli zrobic tak wyglądającą grę w otwartym swiecie.

I przypominam o jeszcze jednej oczywistej dla niektórych rzeczy: 30 klatek nie boli na joypadzie tak jak na myszce (chyba nie musze tłumaczyć dlaczego).

Nie wysilaj się. Na forum PCMR to jest niegrywalne i tyle.

Opublikowano
13 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Lepsze 30fps niz nic :D

Nie nie lepsze. W życiu są ważniejsze rzeczy niż jakaś gierka. Obecnie jest sporo ciekawych tytułów do ogrania więc się nie pali.

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2