Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Obok niedziałających emulatorów CP2077 było kolejnym powodem, dla którego zmieniłem czerwonych na zielonych. 

Racja ale gra dziala technicznie tak samo dobrze jak na nvidia, tu nie ma problemow ze odpalasz gre i jest cos gorzej jak na nvidia, poza wydajnoscia oczywisice. To tylko problem z launcherem.

Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

gra dziala technicznie tak samo dobrze jak na nvidia

Teraz zapewne już tak, ale kiedyś tak nie było. Do dziś uważam, że mój ostatni Radek 6700XT Powercolora to była najlepsza karta jaką miałem w życiu jeśli chodzi o jakość wykonania i kulturę pracy, ale w CP2077 ta karta ginęła i to nawet w porównaniu do słabszego 3060Ti, a po włączeniu RT to już w ogóle była kpina totalna zarówno w fps'ach jak i jakości samego RT względem Nvidii.

Ciekaw jestem jak obecne Radki sobie radzą pod tym względem. 

Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

ale kiedyś tak nie było

Nie bylo bo nie bylo RDNA4, a uwazam, ze to jedyna kompletna archi poki co od AMD, ktora moze konkurowac jakkolwiek z nvidia w swoim segmencie cenowym. 6700XT to RDNA2, a ten gen byl dobry tylko w rasterze i nic wiecej. I mowie to ja, osoba, ktora miala 5070/5070ti/5080 i przesiadla sie na 9700XT na przykladzie cyberka ;)  Mysle, ze kolejny gen AMD bedzie bardzo ciekawy i jeszcze wiecej nadrobia, a nvidia pewnie znowu wylozy lache i zwiekszy moc ale w AI :D 

AMD nadal jest w tyle pod pewnymi wzgledami za nvidia no ale tutaj jak zwykle cena "rekompensuje" ;)