-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez hubio · Opublikowano
No mnie akurat jego kolega Lukas jakiś tam (co w całej mojej historii tylko Ryszard i ten Lukas mnie po 2 razy banowali) dał de facto perm bana bo do 20.12 tak, że nie mogłem nic napisać. A perm był za określenie "Polaczki" - niech każdy sam wyciągnie wniosek czy to było obiektywne za to dać. No, a pewno chodziło o uciszenie mnie jak pisałem, że AXEL SPRINGER nie mógł dłużej tolerować rasistowskich określeń w dziale dotyczącym imigrantów. Tzn decyzja była głównie biznesowa, ale + to. Wiadomo jakie poglądy mają w AXEL SPRINGER w oddziale polskim i centrali. Wszystkie moje posty na ten temat, tej hipotezy zostały usunięte, a mnie zbanowano. Dodam, że konto miałem tam od 20 lat. Więc jak widać, zresztą po tym co tam dalej pisano w tym wątku pożegnalnym, czasami wbrew regulaminowi np. wulgaryzmy, że nie dla wszystkich było tak kolorowo. -
Przez TheMr. · Opublikowano
W 2015 roku mogłem wybudować świetny dom za ~300k zł, na wysokim standardzie. Obecnie bez 800k-1 mln nie ma co podchodzić. Czy moja pensja wzrosła 3 krotnie? Nie. To świetnie mi się standard życia polepszył. Od 2015 roku jest marazm, nie powiedziałbym że się standard pogorszył, ale również nie polepszył mimo że gospodarka jest 70% większa. Problemem jest właśnie likwidowanie klasy średniej, i dociskanie różnych grup społecznych. I niby mam się cieszyć że mogę sobie kupić sprzęt AGD? Dziękuje komunizm już mieliśmy. Postęp jest nazywany postępem bo mógłbym sobie po 10 latach pozwolić na dwa odkurzacze, a nie na jeden w dalszym ciągu i ten sam. Bez zmian. Ceny samochodów tak wywaliło, że z pewnością dużo osób musi oszczędzać kolejne 2-3 lata więcej. Świetny, 10 letni postęp! Od kiedy marazm jest równoważony biedą i zjazdem? Namacalnie tego postępu nie czuć, i to boli najbardziej. A spłycanie pensji wyjdzie bokiem już niedługo, przyszłoroczne podwyższenie minimalnej zabije kolejne części gospodarki bo wydajność pracownika (jak również gospodarki) nie rośnie tak szybko jak jego pensję. -
Przez Mar_s · Opublikowano
Kolego @Umpero czy mogę poznać powód Twojego zgłoszenia zawartości posta kolegi? Bo nie podałeś a ja szczerze mówiąc nie wiem o chodzi. Zgłaszamy zawartość która narusza regulamin, a nie dlatego że nam się nie podoba.
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi