-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Winter · Opublikowano
https://historia.agh.edu.pl/wiki/Elon_Musk -
Przez Cavendish · Opublikowano
Jak pudełko jest całe, dodatkowo zaplombowane, to raczej nic się nie stało z nimi. -
Przez Dirian · Opublikowano
Tu nie chodzi o pojemność tylko ilość obsadzonych slotów. Jak masz wsadzone 2 kości, to nie ma problemu, jak masz wsadzone 4 kości to są cyrki bo kontroler jest mocniej obciążony. Szczególnie mocno tyczy się to Ryzenów, na Intelu idzie ugrać więcej ale też nie zawsze. Pewnym rozwiązaniem są kości 2x48GB, jeśli tyle ci wystarczy to luz, tylko są dość drogie (względem np. 128GB w czterech kościach) no ale masz pewność co do taktowań. Kwestia w co idziemy, kolega wyżej w miarę to zobrazował, ja chyba uderzałbym w 9950X bo będziesz spełniony i w grach i programach wszelakiej maści. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Stany w sumie tez sa specyficzne, bo oprocz obrzydliwie bogatych sa tez biedniejsi. maly offtop Nie bede sie odnosil do sredniej bo to ściema. Odniosę sie do najniższej. Najwyższe płace minimalne: Dystrykt Kolumbii - 17,50 USD za godzinę Waszyngton - 16,28 USD za godzinę Kalifornia - 16,00 USD za godzinę Connecticut - 15,69 USD za godzinę Nowy Jork - 15,00 USD za godzinę (z wyjątkiem niektórych hrabstw) Najniższe płace minimalne: Wyoming - 5,15 USD za godzinę Georgia - 5,15 USD za godzinę Oklahoma - 2,00 USD za godzinę (dla niektórych pracodawców) Samoa Amerykańskie - obowiązują specjalne stawki (zazwyczaj niższe) Montana - 4,00 USD za godzinę (dla niektórych małych firm) Od czerwca 2024 r. federalna płaca minimalna wynosi 7,25 USD za godzinę wiec jest 7.25 x 4 to wychodzi prawie 30zl za h. WIęc nie zbyt kolorowo jak na USA. Dlatego ten procesor dla jednych moze byc tani dla innych drogii nawet w takim usa. Jednak z naszego punktu w PL jest 28zl i przeklada sie to na mniej bo 3250zl na reke. I za to tez mozna mniej kupic niz w USA. Dlatego ta placa minimalna jest oszukana troche. Tam po prostu wiecej Ci wypłaca z tej minimalnej i wiecej zostaje bo wszystko tansze, i wlasnie chociazby procesor jest taniej. Ale tu mowa oczywiscie o minimum gdzie w USA raczej nikt za tyle nie robi, a w PL wiekszosc. Dlatego o tym napisalem, ze no sorry 2800zl za procka ktory w innym kraju kosztuje 1900zl to jest no lekka mowiac nie fair. -
Przez Element Wojny · Opublikowano
Skończyłem go parę minut temu. A wiesz co jest najgorsze ? Że tu był potencjał na coś naprawdę dobrego - piękne lokacje, gdzieś tam w tle całkiem fajne motywy, szczególnie ten z przemijaniem, nadchodzącą śmiercią i przemianą w Licha. Ale nie mogli tego zrobić na poważnie, bo by było za dobrze; musieli to zrobić fajnie, na wesoło, kolorowo, taki mrok w wersji CBeebies. Najlepszym podsumowaniem tej gry jest jej quest PO zakończeniu wątku personalnego - jedna wielka sesja terapeutyczna - Bellara nie jesteś sama, Bellara jesteśmy tu dla Ciebie, Bellara Twoje uczucia są ważne, Bellara masz prawo się smucić, Bellara zawsze będziemy Cię wspierać. Tak Bellara, kochamy Cię bardzo. Tak przechodziłem tego questa i się zastanawiałem... w co ja tu gram.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi