Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziwne, że dyrektorek jeszcze nie popełnił samobójstwa z powodu swojego białego koloru skóry ale niech się przefarbuje na kolor "tęczowy" to mu może ulży.

Edytowane przez Gothic
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 08:53, Lypton napisał(a):

W kwestii zaimków - ale wiecie, że w świecie Eory istnieje coś takiego jak wędrówka dusz (po naszemu reinkarnacja) i będące jej skutkiem przebudzenie duszy, czyli świadomość osoby może rozbić się na więcej podświadomości, będących jej poprzednimi wcieleniami albo poprzednie wcielenie może całkowicie przejąć jej jestestwo. Niebinarność jest wpisana w lore serii. 

Aloth, jeden z towarzyszy z PoE, był "przebudzony" - czasem kontrolę nad jego ciałem przejmowała świadomość kobiety.

To o co ten cały dym skoro było to już wcześniej w tym uniwersum?

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, azgan napisał(a):

Oglądałeś materiały koleś ten dyrektorek jest rasistą i debilem, zaprasza tylko kolorowych do współpracy, oraz to że elementy DEI i woke są ukryte w tej grze, do tego wojna z Muskiem, nie jestem fanem Muska, ale czasami dobrze prawi, będę lecieć pozwy o rasizm itd.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, azgan napisał(a):

Zaczęło się od tego, "afera zaimkowa" została wykryta przez Marka Kerna (polecam nieco o nim poczytać, bardzo "ciekawa" persona). Podpiął się do tego Musk (któremu wcześniej zaimki w BG3 nie przeszkadzały, gdy chwalił grę, no ale nikt mu tego palcem nie pokazał). Art directorowi Avowed odpięły się wrotki, nawrzucał Elonowi i zaczęto grzebać w jego wpisach w social mediach i wywiadach, gdzie znalazło się kilka ciekawych rzeczy. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Youtuberzy muszą z czegoś żyć. Dragon Age mało kogo teraz interesuje to znaleźli nową ofiarę :E

Opublikowano
1 godzinę temu, slafec napisał(a):

Youtuberzy muszą z czegoś żyć. Dragon Age mało kogo teraz interesuje to znaleźli nową ofiarę :E

Ofiarą losu to jest ten dyrektorek któremu peron odjechał. :E

• Like 1
Opublikowano

"Dzisiaj każdy musi uzewnętrzniać swoje poglądy czy to kulturowe, czy to polityczne. Dzisiaj każdy musi robić ze swojej pracy aktywizm. Nie, moje wy słoneczka, Wy robicie gierki i jakby nie kochać tego medium, to nadal są tylko gierki"

Ten Pan Arkadiuss to jest jakiś lektor. Niech swoją radę weźmie głęboko do serca i niech czyta z kartki co mu napiszą, a nie bawi się w aktywizm na yt.

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, slafec napisał(a):

Ten Pan Arkadiuss to jest jakiś lektor. Niech swoją radę weźmie głęboko do serca i niech czyta z kartki co mu napiszą, a nie bawi się w aktywizm na yt.

To zwykly grifter bazujacy na darciu ryja dla nastolatkow. Tak jak kiszak zreszta

Opublikowano
8 godzin temu, slafec napisał(a):

Czyli według ciebie to ok że ludzie na wysokich stołkach w corpo otwarcie mówią że zatrudniają na podstawie koloru skóry i nie ma problemu z publicznym nazywaniem ludzi kupą gówna? Sorry, ale takie teksty to można sobie na podwórku przed blokiem walić do kolegów z podstawówki. Pewne funkcje do jakiejś kultury zobowiązują.  

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano

Niestety nie dokończyłem tego wspaniałego materiału, bo styl wypowiedzi jego autora mnie zniechęcił :( 

Rozumiem, że obrzucanie wszystkich gównem przez szanownego youtubera jest dla Ciebie ok? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zacytowałem konkretną twoją wypowiedź gdzie sugerujesz że Avowed a raczej Matt jest "ofiarą". Nie, nie jest ofiarą tylko zwykłym chamem któremu chyba woda sodowa uderzyła do głowy. Dobrze też wiesz że gdyby ktoś tak mówił w kontekście o nie zatrudnianiu czarnoskórych to pewnie skończyło by się to w sądzie i wywaleniem na zbity pysk. A tutaj jakie konsekwencje gościu poniósł? A no tak, żadnych, przecież to ofiara graczy.

A co do twojego pytania wskaż mi konkretną minutę filmu gdzie on obrzuca kogoś gównem tak abym mógł konkretnie się odnieść do tego co ON powiedział a nie do twojej interpretacji. 

Edytowane przez Asag
  • Like 1
Opublikowano

Ja myślę że pozwy polecą, nie tylko na tego pazia derketorka, ale Obsidian i Microsoft też dostanie w pysk pozwami, ten gości powinien już dawno wylecieć na zbity ryj i mieszkać pod mostem gdzieś w LA. Takim pieprzeniem zakopał grę.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Asag napisał(a):

Zacytowałem konkretną twoją wypowiedź gdzie sugerujesz że Avowed a raczej Matt jest "ofiarą". Nie, nie jest ofiarą tylko zwykłym chamem któremu chyba woda sodowa uderzyła do głowy. Dobrze też wiesz że gdyby ktoś tak mówił w kontekście o nie zatrudnianiu czarnoskórych to pewnie skończyło by się to w sądzie i wywaleniem na zbity pysk. A tutaj jakie konsekwencje gościu poniósł? A no tak, żadnych, przecież to ofiara graczy.

Avowed jest celem tego ataku. Dziwnym trafem chwilę przed premierą gry zaczęto wyciągać "brudy".

Przez 3 miesiące będzie sobie generował wyświetlenia na tej aferze, a później jak temat przycichnie to przerzuci się na inny tytuł.

8 minut temu, Asag napisał(a):

A co do twojego pytania wskaż mi konkretną minutę filmu gdzie on obrzuca kogoś gównem tak abym mógł konkretnie się odnieść do tego co ON powiedział a nie do twojej interpretacji. 

Odnoszę się do całokształtu twórczości tego Pana na youtube. Nie mam zamiaru nabijać mu wyświetleń i oglądać dłużej jego filmów, żeby spełnić Twoje życzenie.

Opublikowano
3 minuty temu, slafec napisał(a):

Przez 3 miesiące będzie sobie generował wyświetlenia na tej aferze, a później jak temat przycichnie to przerzuci się na inny tytuł.

Bo gość tworzy materiały o aktualnych tematach?

Zwróciłeś uwagę, że o Dragon Trans: Zasłony już prawie nikt nie rozmawia? Ani w kontekście pozytywnym, ani negatywnym?

Niesamowita dedukcja z Twojej strony.

A brudy jako takie? Ludzie nie lubią różnych aspektów i je komentują. Jednego gniotą zaimki, a drugiego boli dupa bo gra osadzona w piętnastowiecznych Czechach nie ma czarnych. Obie grupy mają prawo zwracać na to uwagę, a sprzedaż pokaże która kwestia była bardziej paląca.

A w kontekście tego konkretnego tytułu to niestety ale oliwy do ognia dolał ten debil od grafiki. Tak to jest jak aktywizm wejdzie za mocno.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

I dobrze że zaczęto wyciągać brudy, przynajmniej gracze będą mogli podjąć świadomą decyzję co do zakupu gry. A o samej grze krążyły raczej pozytywne lub umiarkowanie optymistyczne opinie a całość poleciała na pysk po wystąpieniach wyżej wspomnianego pana. I bardzo dobrze, może w końcu niektórzy aktywiści zrozumieją że oni też ponoszą odpowiedzialność za swoje słowa? 

Cytat

Odnoszę się do całokształtu twórczości tego Pana na youtube. Nie mam zamiaru nabijać mu wyświetleń i oglądać dłużej jego filmów, żeby spełnić Twoje życzenie.

Czyli nikogo gównem nie obrzucił w tym filmie tylko to wymyśliłeś i nie masz czego pokazać. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Bo gość tworzy materiały o aktualnych tematach?

Zacznijmy od tego, że Arkadiuss sprzedaje stare info, bo nawet w tym wątku zostały wrzucone 4 filmy, w których omówiono tę aferę. Pierwszy 27 listopada.

Chyba nic nowego od siebie nie dodał, a jeszcze w opisie poleca swoim subskrybentom oglądać kanały, które wałkują ten sam temat.

1 godzinę temu, crush napisał(a):

Zwróciłeś uwagę, że o Dragon Trans: Zasłony już prawie nikt nie rozmawia? Ani w kontekście pozytywnym, ani negatywnym?

A zwróciłeś uwagę na to, że hype zwykle jest przed i chwilę po premierze? Później gry sobie umierają w ciszy. Czy ktoś żarliwie dyskutuje teraz o Space Marine 2, FF7 Rebirth, Stellar Blade, Metaphor: ReFantazio itd.?

Youtuberzy się podczepiają pod głośne tytuły i próbują na tym zarobić. Jeśli już to tego gościa powinna osądzać firma, która go zatrudnia, a nie lektor z yt.

1 godzinę temu, Asag napisał(a):

I dobrze że zaczęto wyciągać brudy, przynajmniej gracze będą mogli podjąć świadomą decyzję co do zakupu gry. A o samej grze krążyły raczej pozytywne lub umiarkowanie optymistyczne opinie a całość poleciała na pysk po wystąpieniach wyżej wspomnianego pana. I bardzo dobrze, może w końcu niektórzy aktywiści zrozumieją że oni też ponoszą odpowiedzialność za swoje słowa? 

Ktoś nie kupi gry, bo jeden z artystów ma uraz do Muska i nie potrafił opanować swoich emocji w trakcie dyskusji xD.

Całość poleciała na pysk w głowach odbiorców wyżej wymienianych kanałów. Ludzie, którzy mieli przedpremierowy dostęp do gry nadal ją polecają.

1 godzinę temu, Asag napisał(a):

Czyli nikogo gównem nie obrzucił w tym filmie tylko to wymyśliłeś i nie masz czego pokazać. 

Taką zaczepką nie przekonasz mnie do grzebania w bagnie.

Opublikowano
41 minut temu, slafec napisał(a):

Zacznijmy od tego, że Arkadiuss sprzedaje stare info, bo nawet w tym wątku zostały wrzucone 4 filmy, w których omówiono tę aferę. Pierwszy 27 listopada.

Chyba nic nowego od siebie nie dodał, a jeszcze w opisie poleca swoim subskrybentom oglądać kanały, które wałkują ten sam temat.

Brawo. Odkryłeś świat mediów. Notki prasowe czy recenzje też czytasz tylko te które znajdziesz pierwsze? Bo co tam jest jeszcze do omówienia?

44 minuty temu, slafec napisał(a):

A zwróciłeś uwagę na to, że hype zwykle jest przed i chwilę po premierze? Później gry sobie umierają w ciszy. Czy ktoś żarliwie dyskutuje teraz o Space Marine 2, FF7 Rebirth, Stellar Blade, Metaphor: ReFantazio itd.?

Są gry o których dyskutuje się po latach. Nie siedzę w miejscach poświęconych konkretnie tym tytułom ale wzmianki o nich dalej widuję. Nawet w kontekście tych różnych śmiesznych nagród. O Dragon They: Firanka to już nawet memy zdechły.

47 minut temu, slafec napisał(a):

Youtuberzy się podczepiają pod głośne tytuły i próbują na tym zarobić. Jeśli już to tego gościa powinna osądzać firma, która go zatrudnia, a nie lektor z yt.

A dziennikarze podczepiają się pod głośne wydarzenia. Co za łajzy! 😡

Brzmisz jakbyś się wczoraj urodził. Nie oglądasz i nie czytasz nikogo kto mówi o aktualnych wydarzeniach?

Jak głosisz swoje zdanie publicznie, to musisz liczyć się z oceną lub krytyką. Oczywiście zawsze można po prostu zamknąć japę... Ale jak widać dla niektórych idiotów jest to zbyt trudne.

A tu jeszcze oprócz zdania firmy, czy oceny publiki dochodzą potencjalne pozwy o dyskryminację.

• Like 2
Opublikowano

Jeśli temat jest wyczerpany to nie marnuje czasu na słuchanie tego samego. Tutaj cała afera dotyczyła kilku wpisów na twitterze.

Może po prostu nie potrafisz użyć poprawnej nazwy Dragon Age i przez to nie znajdujesz wzmianek o tym tytule?

Poza tym trochę schlebiasz youtuberom (pokroju Arkadiuss) porównując ich do dziennikarzy.

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, slafec napisał(a):

Taką zaczepką nie przekonasz mnie do grzebania w bagnie.

Zaczepką? Jeżeli kogoś o coś oskarżasz to miej na to jakieś potwierdzenie a skoro nie masz to po co to piszesz? 

Równie dobrze ja mogę powiedzieć że najnowsze badania wykazały że ziemia jest płaska ale dowody i wyniki tych badań poszukaj sobie w google. 

• Like 1