Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FOYqcRqWUAQBrAb?format=jpg&name=900x900

Nowa Saga o Wiedźminie została oficjalnie zapowiedziana.

https://www.thewitcher.com/pl/en/news/42167/a-new-saga-begins

CD Projekt RED zapowiedziało oficjalnie kolejną odsłonę cyklu Wiedźmin. Na ten moment nie zdradzono żadnych szczegółów na temat produkcji. Wiadomo jedynie, że tytuł rozpocznie „nową sagę”. Jednocześnie ogłoszono, że studio zamiast korzystać z własnego silnika REDengine, będzie bazować na Unreal Engine 5 w ramach „strategicznej współpracy” z Epic Games. Jednak sama gra nie będzie tytułem ekskluzywnym dla Epic Games Store.

Źródło: gry-online.pl

• Like 1
Opublikowano

Niestety obawiam się o Wieśka 4 jak poszło info o nowych woke/lgbt show runnerach. Tak jak i zatrudnianiu nowych osób do studia nie za talent a bycie lgbt+. 

Widzicie jak wygląda nowy Drago Age:stukniety:

Oby to nie miało wpływu na wieśka bo serio nie kupię. Chcę tylko i aż dobrej gry jak Wiesiek 3.

Gra ma być grą.

• Confused 1
Opublikowano
56 minut temu, FerreroRoche napisał:

Ciekawe, czy pójdą drogą Cyberpunka z możliwością stworzenia własnego Wiedźmina, czy zagramy konkretnym bohaterem. 

I jak poradzą sobie na UE5. :Up_to_s:

Teraz nie będą mieć wymówek, problemem może być jedynie Ziemniak (XSS) xD a PS5/PS5 PRO/XSX i PC sobie poradzą.

Opublikowano
7 minut temu, skunRace napisał:

Tak szczerze to ja się dużo bardziej cieszę z "rimejku" pierwszego Wiedźmina, tutaj może być różnie.

No nie wiem, "Rimejk" też może oberwać przez dzisiejszą poprawność, przez co straci trochę pazur. Szczególnie, że nie brakowało tam ostrych tekstów.

Opublikowano
1 godzinę temu, FerreroRoche napisał:

Ciekawe, czy pójdą drogą Cyberpunka z możliwością stworzenia własnego Wiedźmina, czy zagramy konkretnym bohaterem. 

I jak poradzą sobie na UE5. :Up_to_s:

Obstawiam, że będzie można stworzyć swojego Wiedźmina w wersji męskiej, damskiej czy ten nawet niebinarnej... 

Niestety bardzo się boję o jakość tej produkcji i drogi którą podążają Redzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wystarczy przeczytać Wiedźmin 4 i już jestem :P Ta gra powinna już być na tapecie, a nie 10 lat zwlekać. 10 lat czekania i nic. Zaczyna się narzekanie. No CDPR zabłysło po W3 i zgasło po CP :E  W3 zdobyło mnóstwo fanów tej gry, a Oni poszli w Cybera rodem GTA :( Ale ponoć siła ludu już zagoniona do pracy nad W4 :) 

Opublikowano
W dniu 30.10.2024 o 22:03, skunRace napisał(a):

Tak szczerze to ja się dużo bardziej cieszę z "rimejku" pierwszego Wiedźmina, tutaj może być różnie.

Ja czekam na remaster w2 i wydanie go na PlayStation 

Opublikowano

Może kiedyś ogarną. Ale raczej, to nie jest pilna kwestia. No i zaczekałbym co będzie z remake jedynki. Bo jeśli mają wykastrować grę z nieprzystających do dzisiejszych kolorowych czasów treści, to mam lekkie obawy. Karty z upolowanymi kobitami wywalą. Jeszcze można to przełknąć, ale jak będą dalej ugrzeczniać, to nie ma na co czekać. A W4, to jeszcze inna kwestia. W tym przypadku mam duże obawy, że nawywijają i załadują sporo tęczy. Czas pokaże. 

Opublikowano
31 minut temu, voltq napisał(a):

@Kelam tak to moje życzenie ale ostatnio tak pisałem o rimejku wiedźmina 1 na poprzednim forum i się sprawdziło xD

Chyba, że tak, ja tak miałem z Mafią 1, Wiedźminem i Dragon Age Origins. Mafii się doczekałem i wyszło dobrze, mam nadzieję, że tak samo będzie z Wiedźminem.

Opublikowano

@skunRaceTo się dopiero okaże. Chcę wierzyć, że się uda, ale wyżej pisałem, że różnie może być. Cdpr jako korpo wykonuje ruchy, po których można przypuszczać, że ostro idzie w ten cały inkluzywny cyrk. A to raczej nie jest zapowiedź dobrego czasu dla gier tego deva. No, zobaczymy;)