Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, wie ktoś ile gwarancji mają karty PNY na naszym rynku? Bo na stronie producenta nie ma o tym mowy, a jeden sprzedawca pisze 24mc, drugi 36mc - to jak w końcu, wie ktoś? Chodzi konkretnie o model 4060 (komp z Ryśkiem 3600 i FHD).

Opublikowano (edytowane)

Tak właśnie grzebię w informacjach i właśnie znalazłem info - NA DOLE STRONY - nosz qwa, najlepiej jakby w ogóle wrzucili w jakieś pod-menu, zamiast po prostu, jak ludzie , wrzucić w dane techniczne w tabelkę ;/

Edit: PNY RTX 4060 XLR8 czy Asus DUAL EVO 4060?

Edytowane przez CryptTM
Opublikowano
Godzinę temu, cichy45 napisał(a):

Dzisiaj po kilku dniach od montażu PC w nowej obudowie postanowiłem się znowu przyjrzeć wtyczce i proszę bardzo. Wsadzona była dobrze, kliknięcie było i równo siedziała. Ale widać cykle termiczne i sama waga kabla spowodowały poluzowanie się. Minimalne, ale jednak - wtyczki mogą się luzować same.

Po lewej jak się poluzowało, po prawej poprawiona.

wYJahIG.jpeg

Pisałem jeszcze na labie, żeby co jakiś czas sprawdzać to złącze, bo ten standard to jest taka fuszera ze głowa mała.

• Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, CryptTM napisał(a):

Tak właśnie grzebię w informacjach i właśnie znalazłem info - NA DOLE STRONY - nosz qwa, najlepiej jakby w ogóle wrzucili w jakieś pod-menu, zamiast po prostu, jak ludzie , wrzucić w dane techniczne w tabelkę ;/

Edit: PNY RTX 4060 XLR8 czy Asus DUAL EVO 4060?

Asus Dual😉

Opublikowano
3 godziny temu, cichy45 napisał(a):

Dzisiaj po kilku dniach od montażu PC w nowej obudowie postanowiłem się znowu przyjrzeć wtyczce i proszę bardzo. Wsadzona była dobrze, kliknięcie było i równo siedziała. Ale widać cykle termiczne i sama waga kabla spowodowały poluzowanie się. Minimalne, ale jednak - wtyczki mogą się luzować same.

Po lewej jak się poluzowało, po prawej poprawiona.

Jak zrobiło się samo to powinno się powtórzyć.

U mnie zerkam co parę miechów jak czyszczę budę i nigdy samo się nic nie zmieniło. Przez pierwsze jakość ~3 miesiące 4 PCie razem z przelotką miałem i też siedziała git, ale kable były równo ułożone, bez skoszenia i napięć.
Ale jak gdzieś by przyhaczyć ręką kabel od boku to można ją przez przypadek właśnie po skosie tak minimalnie wyciągnąć. Ewentualnie jakieś napięcia na kablu.

W każdym razie obserwuj czy się nie powtórzy.

Opublikowano (edytowane)

@CryptTM
Ja miałem PNY 4060 VERTO czyli jeszcze niższy model od dwuwentylatorowego XLR8 i ani cewki nie piszczały, ani głośno/gorąco nie było.
Pamiętam, że jak rozważałem ASUS DUAL (non-evo) i PNY VERTO trafiłem na parę porównań, m.in. tą reckę na techradar:
https://www.techradar.com/computing/gpu/pny-geforce-rtx-4060-verto
No i jak widać:
While the Asus Dual maxed out at about 70°C, with a minimum of 54°C, the PNY RTX 4060 Verto topped out at around 65°C with a lower minimum of 47°C.
Teraz weź pod uwagę, że porównywany był lepszy DUAL (non-EVO) z gorszym PNY VERTO, a Ty rozważasz gorszego DUALA EVO vs (teroetycznie) lepszy PNY XLR8.
Plus dla PNY, że ma przewiew na wylot wraz z naciętym backplate - może to on robi robotę z tymi temperaturami?

Mój głos na PNY.

A co do gwary, jak kupowałem w ME było na bank 36 miesięcy, bo ja nie kupuję nowych GPU z krótszą gwarancją.

Edytowane przez Lameismyname