Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak tam wrażenia z DLSS4? Moje spotrzeżenia:

- jakość jest znacznie lepsza na dlls performance niż wcześniej na balanced (w rozdzielczości 4K), ale to już wszyscy wiedzą.

- wydajność dlss spadła o około 5 do 10 % na kazdym trybie,

- obraz w ruchu wygląda chyba lepiej na nowszym dlss,

- karta pobiera znacznie więcej energii. Wcześniej włączenie dlss oznaczało spadek zużycia mocy. Używając rtx 4070ti na 1v@2805Mhz po włączeniu dlls quality/performance zużycie spadało z 220W na 170-180W. Obecnie na dowolnym trybie dlss4 jest 230W,

- dostałem bana na BF2042, po aktywacji dlls 4 i limitera klatek (144hz) :-) Czekam na odwołanie.

Podsumowując: Fajna technologia, tylko szkoda, że wzrosło użycie energii. 

Edytowane przez tomn2o
  • Sad 1
Opublikowano

A dwa dni temu gdybałem o tym ze znajomym jak to się będzie miało w przypadku gier multi bo bawił się tym w hunt showdown i mówie mu w żartach żeby uważał na bana bo jednak ingeruje w oryginalne pliki gry... za reshade masa ludzi podostawała tam bany ;) długo nie czekałem na odpowiedz :E Czyli co banowalne jak akcja z anti lagiem2 ?

Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

A dwa dni temu gdybałem o tym ze znajomym jak to się będzie miało w przypadku gier multi bo bawił się tym w hunt showdown i mówie mu w żartach żeby uważał na bana bo jednak ingeruje w oryginalne pliki gry... za reshade masa ludzi podostawała tam bany ;) długo nie czekałem na odpowiedz :E Czyli co banowalne jak akcja z anti lagiem2 ?

Napisałem odwołanie i czekam. zobaczymy, jaką dostanę odpowiedź... Polecam EA. Kiedyś dostałem bana za afterburnera i RTSS.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Send1N napisał(a):

Fajnie że o tym napisałeś bo mi ostatnio przyszła na myśl aby spróbować odpalić w huncie XeSS optiscaler'em zamiast FSR :E 

do odważnych świat należy ;-)

• Haha 1
Opublikowano

Właśnie zrobiłem wielkie WTF, byłem przekonany, że karta którą kupiłem na amazonie jest fizycznie w PL a to się okazuje, że leci z IT do DE i z DE do PL 8:E nie kupuję na amazonie za często, dla mnie nowość 

image.png.a3cf18040c32acce7d36616df68033ed.png

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, MJRegul napisał(a):

Właśnie zrobiłem wielkie WTF, byłem przekonany, że karta którą kupiłem na amazonie jest fizycznie w PL a to się okazuje, że leci z IT do DE i z DE do PL 8:E nie kupuję na amazonie za często, dla mnie nowość 

Yep, to u nich całkiem normalne, karta może dotrzeć z każdego europejskiego magazynu, tak jak i każdy inny produkt. Swoją drogą co tam za model zamówiłeś?

Opublikowano (edytowane)

Zotac 4070 Ti Super Trinity OC

3880zł, drogo ale taniej niż x-kom i inne pochodne a już nie chciałem czekać a serię 5000 odpuszczam

Karta bardzo ładna optycznie jak dla mnie, taka podpaska :wariat:, nie za duża, nie za ciężka, ideolo. 

Już w komputerze i po pierwszych testach, wstępnie jestem bardzo zadowolony. 

Bardzo dobra kultura pracy okupiona wysokimi temperaturami hot spot i bardzo wysokimi pamięci ale da radę dojść do porozumienia z wentylami tak by nie ogłuchnąć i by nie było za gorąco.
Problemem jest jeszcze moja słabo wentylowana buda ale po podkręceniu przeciągu jest znośnie.

Działam na 2775Mhz na rdzeniu (trzyma zegar przy najwyższym obciążeniu stabilnie, bez spadków) przy równo 1.00V napięcia (nie wygrałem loterii sylikonowej niestety :dupa:) i +1000 na pamięciach (+1500 tez bez problemów ale nie widzę potrzeby kusić losu) dające końcowo 11500MHz i karcioszka raczej ze mną zostanie, zdecyduję w ciągu 3 tygodni ale wygląda to na moje potrzeby po prostu dobrze a w podobnej wielkości nic nie znajdę raczej co by na dodatek jakoś wyglądało, wybredny jestem.

20250204_121221.jpg

Edytowane przez MJRegul
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

No i git, kolejna osoba, która odpuszcza serię 5xxx. Ja na razie też jestem na 4070TiS i możliwe, że tak pozostanie. Aczkolwiek nie wykluczam całkowicie 5070Ti, jeśli karta okaże się naprawdę sensowna. Najważniejsze, że ze spokojem można obserwować co się dzieje na rynku, bez tego zakupowego ciśnienia.