Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

To ewidentnie trafiłeś trefną sztukę. Swoją drogą zamawiasz przez net, odbierasz w sklepie i dlatego nie ma problemu ze zwrotem, tak?

Dokładnie tak.

No solid to gówienko w ładnym opakowaniu, strasznie okrojone chłodzenie, myślę że każda taka będzie mając tylko 4 heatpipe.

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano (edytowane)

Hejka.Chciałbym się spytać czy jak kupię nowy zasilacz atx 3.1 to ta wtyczka nowa będzie pasować do rtxa 4000 ? Trochę się pogubiłem z tymi wtykami od zasilaczy.

W sumie to jaki model chłodzenia polecacie do 4070 ti super? I jaka waszym zdaniem cena będzie w miarę? Myślałem nad Pny XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB.

Edytowane przez Special-1
Opublikowano

Trochę tak jest :P ale naprawdę ciekawa konstrukcja, temperaturowo nie jest to mistrzostwo ale jest w porządku. Po tym złomie co mi się wczoraj przytrafił to z tej jestem zadowolony, fajna sztuka bo pamięć kreci się niesamowicie + 2000 w MSI AB co daje 25 Gb/s.

@Lameismyname Ty też chyba w sowim 4070S trafiłeś gold memory?

Opublikowano (edytowane)

Z zakupu MSI 4070 Ti Super Slim Stalker Edition jestem ekstremalnie zadowolony. Karta naprawde zgrabna/chuda jak na dzisiejsze standardy, stosunkowo lekka, do tego przyjemne RGB. 

Obecnie ustawiona na 925mV przy 2780Mhz. Jest naprawde bardzo cicha (szczegolnie w porownaniu do wczesniej FE), do tego wysokiej jakosci chlodzenie (maksymalna temp. w grach do tej pory to 61C), a w grach sprawuje sie lepiej niz przewidywalem. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało :D

Albo chociaż żeby utrzymać porządne zegary w okolice 2950-3000 ;)

No i pamięci kręć.

Pamiec juz na +1000. Co do OC... zobacze. 

Opublikowano (edytowane)

Zrób sobie profil UV na niższych zegarach i napięciu do mało i średnio wymagających gierek i profil OC jak będziesz chciał grać w coś mocnego gdzie każdy fps się liczy.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Panie nie wygłupiaj się tylko zrób jej OC, szkoda takiego chłodzenia żeby się marnowało :D

No i pamięci kręć.

Nie drażnij ludzi, u mnie 2850MHz na stałe przy wysokim napięciu a full OC to max 2925-2950MHz (1090mV) bo wyżej wywala gry/benchmarki :sciana: ale i tak karta zostaje do czasu zmiany platformy, choć mam wrażenie, że Zotac dostaje od NV jakies odpady. Nigdy nie trafilem na dobrą do uv/oc karte od nich :banana:

Choc przyznam mem u mnie na +1700 idzie bez zająknięcia 👌🏻

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

No i pamięci kręć.

Zależy czy chce mieć ciszę czy nagrzewnicę w pokoju :D

Pamięci kręcicie do okolic 1800? 

Na moim wypasionym 4060 , 925mv, 2780 i pamieci +1000 póki co. Absolutna cisza w kompie przy graniu w stalka i wota. Temperatury mniejsze o 5stopni wzgledem stocka . No i pobór 95vvat.