Ryszawy 892 Opublikowano Czwartek o 17:18 Opublikowano Czwartek o 17:18 (edytowane) 9 minut temu, galakty napisał(a): Bohaterka wciąż brzydka Hmm.., rzecz tak oczywista, że nie da się tego podważyć, to się chyba nieszablonowa uroda nazywa, ale Remedy szło DEI ścieżką wtedy. Edytowane Czwartek o 17:19 przez Ryszawy
Kadajo 10 637 Opublikowano Czwartek o 17:48 Opublikowano Czwartek o 17:48 Teraz jest brzydka bardziej realistycznie 6
sideband 3 335 Opublikowano Czwartek o 21:10 Opublikowano Czwartek o 21:10 Ona w realu nie jest taka brzydka Nawet w QB wygląda lepiej
aureumchaos 786 Opublikowano Czwartek o 21:11 Opublikowano Czwartek o 21:11 (edytowane) Jak wmontować w grę FG jeśli gra nie ma takiej opcji? Konkretnie chodzi mi o Silent hill Townhall... Próbowałem optiscalera, dlss enablera i dupa. Jak to się robi? A moze to kwestia silnika? Edytowane Czwartek o 21:11 przez aureumchaos
sideband 3 335 Opublikowano Czwartek o 21:17 Opublikowano Czwartek o 21:17 Nie ma takiej możliwości możesz włączyć SM ze sterownika.
Kadajo 10 637 Opublikowano Czwartek o 21:18 Opublikowano Czwartek o 21:18 6 minut temu, sideband napisał(a): Ona w realu nie jest taka brzydka Nawet w QB wygląda lepiej Ona jest w QB? W control nie grałem to jakiś mind fuck
sideband 3 335 Opublikowano Czwartek o 21:20 Opublikowano Czwartek o 21:20 Jest tylko już bardziej przypomina siebie, a nie jakiegoś transformersa. 1
Ryszawy 892 Opublikowano Czwartek o 22:55 Opublikowano Czwartek o 22:55 Widzę, że ekstremiści grają w nowego Controla z DLSS5x2, tylko trzeba mieć 200 klatek na wejściu z MFGx4. Nie wygląda to jakoś najgorzej. Próbowałem tej nowej wersji od ShortFuse (22T00) w jedynce Control, ale sieje artefaktami, bo ani RR ani MFG ni ma. 1
maras2574 1 261 Opublikowano Czwartek o 23:13 Opublikowano Czwartek o 23:13 "Crysis znowu rzuca pecety na kolana. Potrzebował tylko prawie 20 lat i DLSS 5" https://share.google/tiFhnSEDHUzjRtLV8 1
Wu70 1 074 Opublikowano wczoraj o 01:07 Opublikowano wczoraj o 01:07 3 godziny temu, aureumchaos napisał(a): Jak wmontować w grę FG jeśli gra nie ma takiej opcji? Konkretnie chodzi mi o Silent hill Townhall... Poczekać na płatne mody
aureumchaos 786 Opublikowano wczoraj o 06:26 Opublikowano wczoraj o 06:26 9 godzin temu, sideband napisał(a): Nie ma takiej możliwości możesz włączyć SM ze sterownika. SM jest slabe i artefakcji jak takie z TV. Ale jest juz mod na FG https://www.nexusmods.com/silenthilltownfall/mods/20
Kadajo 10 637 Opublikowano wczoraj o 07:32 Opublikowano wczoraj o 07:32 Ja wczoraj znowu potestowałem czy coś tam się zmieniło i poza tym ze można wybrać aby NR działał na klatce renderowanej z DLSS a nie finalnej co znacznie poprawia wydajnosc kosztem precyzji i jakości klatki końcowej to nic za bardzo się nie zmieniło. Nadal w ruchu wygląda to raczej średnio ale do robienia stopklatek może być. Tak na dobra sprawę to tego się nie da używać jak zależy nam na maksymalnej jakości generowanego obrazu.
aureumchaos 786 Opublikowano wczoraj o 08:13 Opublikowano wczoraj o 08:13 W RHI zauwazylem jakigos buga w ogole z tym DLSS5 (przynajmniej u mnie ale testowalem na 3 grach). Jak jest w skalerze obohjetnie w glownym oknie DLSS5 lub tym scalar wlaczone ze natywnie czyli 100% to mam pelno dziwnych ruchomych cieni jakby takie mroczki lub na scianach aleeee jak dam scalowanie (czy w jednym czy w drugim) np na 101% lub na 99% to nagle te cienie ruchome i dziwne rzeczy znikaja i jest ok. DLSS5 ogarani twarze i cienie przedmiotow itp ale nie ma artefaktow. Moze spobuj tak @Kadajo najepiej jak sie stoi przy scianie lub innych przedmiotach gdzie wlasnie widac te ruchy jakby boiling czy jak tma to zwal. Dla nie z DLSS5 SLT wyglada o wiele lepiej niz bez, zwlaszcza ze sporo cutscenek i postacie wygladaja bardzo dobrze. Scalar ustwailem przez proxy na 101%.
Kadajo 10 637 Opublikowano wczoraj o 08:25 Opublikowano wczoraj o 08:25 Ja testowałem w FH6 i użyłem tego klasycznego DLSS5 (nie shortfuse). Problem w tym ze u mnie nawet już przy 100% wydajnosc leci na pysk wiec nawet jeśli by to wyglądało lepiej to jest niegrywalne. Pomijając te niestabilności temporalne i inne artefakty najlepiej wyglądały te najwcześniejsze wersje NR gdzie nikt nie grzebał w tym i dało się to tylko wlaczyc wyłącz, zmieniać preset lub suwakami się pobawić. Teraz działa to lepiej ale wygląda znacznie gorzej ale podkreślam ze w ruchu. Na zrzutach ekranu tego nie będzie widać bo obraz zdarzy się temporalnie ustabilizować. To tak jak z DLSS, wszystkie jego problemy wychodzą dopiero w ruchu. A na statycznych obrazkach wszystko wygląda pięknie. Poza tym jak pisałem wcześniej jakość i detaliczność obrazu spada dosyć diametralnie przy włączeniu DLSS5 w tych najnowszych wersjach. Gra wygląda jakby była generowana z jakiej ultra niskiej rozdzielczości. Gdy tylko to się wyłączy wszytko wraca do normy. Być może to kwestia akurat FH6, ale ostatecznie ilość problemów jakie sprawia NR powoduje ze po krótkiej zabawie jedyne co mam ochotę z tym zrobić to to wyłączyć.
aureumchaos 786 Opublikowano wczoraj o 09:28 Opublikowano wczoraj o 09:28 No ja w ruchu to widzialem w innych grach w ciemniejszych scenach a tak jesli ustawie 101% i znikaja te mroczki to wygada to stabilnie nawet jak macham kamera na postaci. W SHT jest firts person wiec tu ciezko ale jak macham kamera to nie widze zeby cos sie knocilo, zrobie screeny pozniej, ale np textury lepiej jakb ywysotrzone alebo przez to ze cienie dostaja wygladaja na bardziej realistyczne dla oka, bez wygladaja jak statyczne i wklejone jkaby bez 3D czy co.
sideband 3 335 Opublikowano wczoraj o 10:39 Opublikowano wczoraj o 10:39 4 godziny temu, aureumchaos napisał(a): SM jest slabe i artefakcji jak takie z TV. Ale jest juz mod na FG https://www.nexusmods.com/silenthilltownfall/mods/20 Ten mod to jest z FSR. Twierdzisz, że SM ma artefakty jak upłynniacz z TV to nie mam pytań nie wspominając o turbo lagu. Generalnie SM nie ma większych problemów z artefaktami jedynie jeżeli są problemy to z szarpaniem lub brakiem płynności od razu lub po czasie.
Hard Reset 239 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Przetestowałem wersje 0.4 DLSS5 dla AMD i działa już całkiem zacnie, w 1440p FSR4 Balanced około 100FPS bez FG. 2
Rekomendowane odpowiedzi