Skocz do zawartości

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Send1N napisał(a):

Aha :E ja czytałem że to ostatnia a uniwersum będzie kontynuowane w formie serialu :hmm:

Prequel zrobią. Decyzja zapadła, jak zobaczyli, ile pieniążków z czwórki wyciągnęli. Last Rites nie tak dużo zabrakło, żeby w weekend otwarcia zarobić tyle, co trzy poprzednie części razem wzięte. Dopiero od 10 dni w kinach, a już je finansowo pobił. Pół miliarda na koniec gdzieś tam w tle majaczy.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Weapons (2025) też nie podzielam zachwytów. Proste dialogi, podział na akty i postacie ale dobrze zrobiony film więc nie męczy i nie przytłacza. 
Pierwsza połowa dobra i ogląda się z ciekawością ale dalej jest zjazd i głupie zakończenie które nie wyjaśnia wielu wątków. Może zrobili to pod drugą część

Ciężko ocenić film. Dla jednego będzie fajny innego rozczaruje i wywoła uczucie zmarnowanego czasu. Dla mnie film jest niedokończony.

Horror klasy B z potencjałem robiony po kosztach

Historia jest prosta i raczej nie będzie kontynuacji. Teraz jest taka moda w horrorach, że widź nie musi wszystkiego dostawać na tacy. Nie rozwija się historii wszystkich bohaterów, twórcy uznają że należy się skupić na głównych wydarzeniach. Wiadomo, że łatwiej jest zrobić pierwszą połowę filmu, kiedy to nie wiemy "co i dlaczego". Bardzo często zakończenie filmu nie satysfakcjonuje wielu, liczą na jakąś genialną intrygę. Kiedyś to każdy czarny charakter musiał być dokładnie przedstawiony oglądającym np. F.Kruger. Musieliśmy wiedzieć dlaczego taki jest, dlaczego zabija i jakie były jego początki.

• Upvote 1
Opublikowano

@ghostdog

Akurat w przypadku Weapons, reżyser/scenarzysta miał napisany (i podobno nawet nagrany) rozdział z perspektywy ciotki, ale uznał, że film będzie wtedy za długi i zdecydował się go wyciąć, jako najmniej istotny dla historii. 

Co do sequela, Cregger już się wypowiedział, że ma w głowie pomysł na kontynuację, ale najpierw Resident Evil, a potem Flood, czyli tajemniczy projekt sci-fi.

Opublikowano

W komentach do Green Book na FW to się pojawiło https://www.filmweb.pl/film/Wożąc+panią+Daisy-1989-1263

Dzisiaj zaczynam. 

23 godziny temu, j4z napisał(a):

Odpadłem. Choć kocham muzykę i kocham "kino", musicale mi nie podchodzą. Jedyny, który obejrzałem do końca i który mi się podobał to https://www.filmweb.pl/film/Król+rozrywki-2017-536242

• Thanks 1
Opublikowano

F1 Film 2025, nigdy nie byłem fanem sportów motorowych, ale lubię filmy fabularne o nich, Le Mans 66, Ferrari, Wyścig 2013, Lamborghini: Człowiek, który stworzył legendę, ten był dobry, Brad Pitt i Javier Bardem zagrali rewelacyjnie, do tego bardzo dobra muzyka Hansa Zimmera, ponad 2,5h bardzo dobrze spędzone, 8,5/10.

• Like 2
Opublikowano

Panowie co warto obejrzeć z dziewczyną? Ona przeważnie ma ochotę na coś lekkiego, ewentualnie jakiś dobry thiller w stylu GoneGirl. I już brakuje mi pomysłów. 

Najlepiej na netflix/disney/prime. 

Opublikowano
Opublikowano
W dniu 24.09.2025 o 19:58, Decus napisał(a):

Panowie co warto obejrzeć z dziewczyną? Ona przeważnie ma ochotę na coś lekkiego, ewentualnie jakiś dobry thiller w stylu GoneGirl. I już brakuje mi pomysłów. 

Najlepiej na netflix/disney/prime. 

Baby Driver na zatoce

Opublikowano

Mission: Impossible - The Final Reckoning - nie kumam tej całej historii z AI, ale scena w łodzi podwodnej od wyjścia ze śluzy i zobaczenia ruskich na ogonie oraz scena z samolotami :thumbup: Fajnie, że gostek z labu z pierwszego filmu załapał się na dłuższą rolę w tym filmie. Pom w ostatnich ujęciach na placu mmmm, miodzio :lovin:

image.thumb.png.86cddf00d53ee9b0f10dac672af3edd8.png

• Like 1
  • Upvote 1