Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Przecież seriale z tego uniwersum nigdy nie miały cienia realizmu w scenach walk. Kobieta niczego tutaj nie zmienia.

To zawsze było takie mortal kombat z gladiatorami ;) 

Nie chodziło o realistyczność samą w sobie czy też zgodność historyczną(nawiasem pisząc, kobiety na arenie rzadko walczyły z mężczyznami - zdarzało się, ale to wyjątki; najczęściej to były inne kobiety, rzymianie wierzyli w "walkę fair"). 

Chodziło o fakt, że znowu zrobili z kobietę - bossa, w serialu, który bez dwóch zdań zawsze kojarzył się z mężczyzną i jest to od dłuższego czasu trend przy tworzeniu seriali i filmów, który obecnie wielu już odrzuca. Mogli to nazwać inaczej i nie byłoby problemu choć póki co wątki tego serialu są również słabsze niż w poprzednich sezonach. Nie mam żadnej wątpliwości, że w aspekcie krwi i cycków jak to ujął @ODIN85 nowy "Spartacus" da radę.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
6 minut temu, Imm napisał(a):

Nie chodziło o realistyczność samą w sobie czy też zgodność historyczną(nawiasem pisząc, kobiety na arenie rzadko walczyły z mężczyznami - zdarzało się, ale to wyjątki; najczęściej to były inne kobiety, rzymianie wierzyli w "walkę fair"). 

może źle cię zrozumiałem, po prostu już kilka razy przeczytałem gdzieś, że jak to ? kobiety gladiatorzy, toż to gorzej niż czarny samuraj

a prawda jest zgoła inna, nawet podczas wakacji w Turcji odwiedzić Efez i cmentarzysko pełne masowych grobów gladiatorów, dużo się można dowiedzieć, a nawet obok Bodrum w Halikarnasie.

Kobiety walczyły wszędzie, faktem jest że głownie między sobą i raczej do pierwszej krwi..

faktem jest też że walki mężczyzn też rzadko były na śmierć, gladiator to za duża inwestycja

ale coż, to tylko serial fantasy, tyle w nim prawdy co w Yasuke

pzdr

• Upvote 1
Opublikowano
39 minut temu, Imm napisał(a):

Chodziło o fakt, że znowu zrobili z kobietę - bossa, w serialu, który bez dwóch zdań zawsze kojarzył się z mężczyzną i jest to od dłuższego czasu trend przy tworzeniu seriali i filmów, który obecnie wielu już odrzuca. Mogli to nazwać inaczej i nie byłoby problemu choć póki co wątki tego serialu są również słabsze niż w poprzednich sezonach. Nie mam żadnej wątpliwości, że w aspekcie krwi i cycków jak to ujął @ODIN85 nowy "Spartacus" da radę.

Jak zwykle robicie aferę. Jakoś o Nikitę nikt nie robił.

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, miro napisał(a):

obejrzyjcie sobie Bitwę samurajów na NF

można przewijać tylko dla walk, realizacja sztos, scenografia sztos, historia głupiutka..

w sam raz żeby jednym okiem oglądać, drugim robić coś na innym ekranie

Tylko walki spoko - reszta kibel / banał / bezsens.

• Upvote 1
Opublikowano

obraz.thumb.png.b175ff461294e2d0197f8f769d29f121.png

Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

Tylko walki spoko - reszta kibel / banał / bezsens.

dokładnie o tym pisałem zauważ, walki i scenografia

no i warto wiedzieć chyba, że kończy się w środku historii i nie wiadomo czy będzie dalej..

• Haha 2