Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

The Copenhagen Test(cały sezon) - sam pomysł w miarę na czasie i... na tym się skończyło. Zhakowanie mózgu agenta, który ma dostęp do różnych tajemnic państwowych dawało nadzieję na całkiem przyjemny i lekki serial akcji. Jednak ilość idiotycznych pomysłów, kompletnie niezrozumiałych decyzji bohaterów, całkowite oderwanie od realiów oraz fakt, że Simu Liu ma w sobie tyle charyzmy, co kaktus na pustyni spowodowało, iż trudno całość ocenić inaczej niż 5/10.

Edytowane przez Imm
Opublikowano

Obejrzałem 7 odcinków SF5. Właściwie to sezon 5 bardzo nie odbiega od poprzednich sezonów (nie licząc pierwszego). Początek historii zawsze jest najlepszy, gdzie jest tajemnica i mało wiemy o całym uniwersum (wtedy nie widać głupot w fabule). Największym minusem 5 sezonu jest to, że za długo czekali z kręceniem materiału. Nie wiem dlaczego rozciągnęli to na 10 lat produkcji. Drugi minus to gra aktorska, widać że dzieciaki dorosły i nie dają rady aktorsko (lub się nie starają). "11" gra jak drewno i dziwnie wygląda. Chyba najlepiej wypada ta mała (Holly) oraz ruda.

Nie wiem też co się stało z twarzą córki Umy. Jest spora różnica pomiędzy 3 sezonem a 5. Na niektórych ujęciach wygląda bardzo niekorzystnie.

intro-1766061659.webp

Opublikowano

To brzmi bardzo źle, ale nie wiem czy Bella Ramsey nie jest już lepszą "aktorką" niż Millie Bobby Brown. A córka Umy i Ethana chyba bardzo schudła, wygląda zdecydowanie gorzej niż wcześniej. 

15 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Ten wątek był tak potrzebny jak świni siodło. Świat się wali, Vecna szaleje, a największą tragedią jest "coming out" i związane z tym potencjalne "reperkusje"...

Opublikowano

Wątek orientacji WIlla oraz jego problemów z akceptacją był poruszany już w poprzednim sezonie. Może stąd widzowie oczekiwali większego rozwinięcia niż dostali.

Inny wątek homoseksualny, czytelnie przedstawiany, jest w serialu od dawna, dotyczy Robin.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Ten wątek był tak potrzebny jak świni siodło. Świat się wali, Vecna szaleje, a największą tragedią jest "coming out" i związane z tym potencjalne "reperkusje"...

Ten coming out był bardzo istotny w walce z Vecną. Vecna miał łatwy dostęp do umysłów ludzi z traumą, skrywanymi lękami i tajemnicami. Więc Will wyszedł z szafy przed "one last ride", żeby zluzować majty i osłabić wpływ Vecny. Czy było to wymuszone? No było, bo takie miało być.

Edytowane przez Lypton
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, bourne2008 napisał(a):

To jest Netflix. W praktycznie każdym filmie/serialu, na który oni dają kasę musi być wątek LPG czy gay. Nie wiem jakim cudem tego nie przemycili w Heweliuszu ale pewnie temat był zbyt poważny i obsrali zbroję.

Jedyny plurg Netflixa na dzień dziesiejszy to azjatyckie produkcje. Reszta to średniawa albo chłam.

Opublikowano (edytowane)

Odchodząc od tematu ST obejrzałem 2 odc. Fallout S2. Jest klimat, jest czarny humor (zupa z pcheł :E) no i bardziej wybuchowo też (biedne myszy). Póki co trzyma poziom poprzedniego sezonu co w dzisiejszych serialach nie jest takie oczywiste. Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.:D

Edytowane przez bourne2008
  • Upvote 1
Opublikowano

Fallout dobry serial, lepsze takie retrospekcje które niektórych mogą czasem przynudzić (mnie nie przynudzają) niż nuda cały czas jak np w alien earth :E do tego serial jest zdecydowanie lepszy niż gry a nie zawsze tak bywa, przykład wiedzmin :hihot: