Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no żartowałem jak coś (z tym progresem :E) ja pracuje przy stoliku i leci mi w tle, tylko do takiego oglądania ten sezon się nadaje w dodatku po 2 odcinku lecę już z lektorem AI żeby już nawet nie musieć czytać bo nie warto, więc w takim wypadku ja ukończę ten serial tak samo jak ukończyłem np alien earth ale jak ktoś rozsiada się na kanapie z popcornem do seansu to szkoda tracić czasu, mogę to śmiało stwierdzić po 5 odcinkach drugiego sezonu ;) 

Opublikowano

@Mar_s I własnymi pałeczkami :E  Ja już nawet siły z tego śmiać się nie mam. Do tego dołożyli The Black Files i jest kombo, lepsze niż w Tony Hawku :)

Spoiler

wvl8Ton5euo2maTy.jpg

a ja dalej czekam na Tarzana granego przez afroamerykanina... chyba się nie doczekam. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

To ma być jeden odcinek z nowymi postaciami więc oni mogą być nawet różowi. Nie raz bywało tak, że aktorzy z pilotowego odcinka byli zastepowani w odcinkach sezonowych.

Gdzie np?

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Gdzie np?

Oto kilka znanych seriali, w których po odcinku pilotażowym zmieniono aktorów (czasem nawet całkiem przebudowując obsadę). To dość częste zjawisko – pilot bywa traktowany jak „test”, a po nim twórcy wprowadzają poprawki.

📺 Najciekawsze przykłady

🔹 Full House

Postać: Danny Tanner

Pilot: John Posey

Serial: Bob Saget
👉 Pilot został nawet nakręcony ponownie z nowym aktorem. (CBR)

🔹 The Big Bang Theory

Postać: Penny

Pilot (niewyemitowany): Amanda Walsh

Serial: Kaley Cuoco
👉 Cały pilot został przerobiony, bo twórcy uznali, że postać nie działa. (wspomniane także w dyskusjach branżowych i społecznościowych)

🔹 Buffy the Vampire Slayer

Postać: Willow

Pilot: Riff Regan

Serial: Alyson Hannigan
👉 Klasyczny przykład – zmiana znacząco poprawiła odbiór postaci.

🔹 Game of Thrones

Postać: Daenerys Targaryen

Pilot: Tamzin Merchant

Serial: Emilia Clarke
👉 Cały pilot został praktycznie nakręcony od nowa.

🔹 Star Trek

Pierwszy pilot („The Cage”) miał zupełnie inną obsadę

Z oryginału pozostał tylko Leonard Nimoy jako Spock
👉 To jeden z najbardziej radykalnych przykładów w historii TV.

🔹 Being Human

Większość obsady pilota została wymieniona
👉 Tylko dwóch aktorów przeszło do właściwej serii. (Wikipedia)

🔹 Charmed

Postać: Phoebe

Pilot: Lori Rom

Serial: Alyssa Milano

🔹 Psych

Postać: Juliet

Pilot: Anne Dudek

Serial: Maggie Lawson

🔹 Gilmore Girls

Postać: Sookie

Pilot: Alex Borstein

Serial: Melissa McCarthy

🔹 New Girl

Postać: Coach (Damon Wayans Jr.) znika po pilocie

Zastąpiony nową postacią (Winston)
👉 Tu zamiast recastingu zmieniono bohatera.

🧠 Dlaczego to się dzieje?

Zwykle powody są bardzo „przyziemne”:

brak chemii między aktorami

decyzje stacji TV po obejrzeniu pilota

konflikty terminarzy (aktor dostaje inną rolę)

zmiany koncepcji serialu

👉 W starszych serialach (lata 80–2000) było to szczególnie częste, bo piloty powstawały dużo wcześniej niż reszta sezonu. (CBR)

• Thanks 2
Opublikowano
W dniu 28.03.2026 o 08:10, AndrzejTrg napisał(a):

a ja dalej czekam na Tarzana granego przez afroamerykanina... chyba się nie doczekam. 

Już dawno był taki tarzan co "grał" był ciemnoskóry i skakał jak małpa :E 

Opublikowano

Od mojej ostatniej aktywności w tym temacie skończyłem Attack on Titan. Zostały mi zapewne jakieś pełnometrażówki do obejrzenia ale to dopiero muszę poszukać gdzieś na necie. Generalnie spoko (pierwsze 3 sezony, które oglądałem drugi raz), sezon 4 odrobinę gorzej ale i tak na tzw plus. Dodatkowo odrobina satysfakcji z ukończenia czegoś co zacząłem lata temu. Obecnie odświeżam The Boys przed ostatnim sezonem (kończę sezon 3). Przed 4 (lub 5) sezonem the Boys pewnie jeszcze coś obejrzę ale w sumie nie wiem co by to mogło być - może serial lub anime albo w końcu pożegnanie człowieka znanego jako Książę Ciemności.

Opublikowano
W dniu 1.04.2026 o 12:09, j4z napisał(a):

Widziałem shorta z tego serialu i zaciekawił...

Jop Twoja mać... 10 sezonów...

https://www.filmweb.pl/ranking/vod/max/serial

Tylko problem jest taki, że z top10 to 70 % widziałem :) a te 30% to nie moje klimaty Gra o Tron, Przyjaciele i Dobre rady... trzeba się dalej zagłębić, ale są dwa lata także czasu, a czasu 

Opublikowano
19 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a):

Od mojej ostatniej aktywności w tym temacie skończyłem Attack on Titan.

Ja zacząłem, w ramach corocznej dawki animu. Niestety idzie jak po grudzie, bo o ile sam pomysł i wykonanie są fajne, tak absurdalne dłużyzny zabijają kompletnie tempo. Wiem, że to nie jest nic nietypowego dla japońskich animacji, ale za przeproszeniem kilkuminutowe pierd... na dachu jakiegoś budynku, przy 22-minutowych odcinkach, to lekka przesada. Przy czym nie jest to coś, co rozwija fabułę, buduje postaci, nadaje kontekstu, tylko klasyczne filozoficzne pierdy i powtarzanie tych samych sentencji na różne sposoby. Później jest podobno lepiej, więc na razie jeszcze będę kontynuować.

Opublikowano

Obecnie seriale Apple oglądam i polecam.

Terapia bez trzymanki (Shrinking), All for Maiknand i Znajomi i sąsiedzi wszystko to kontynuacje. Shrinking bardzo przypomina pogodą ducha Teda lasso ten sam motym przewodni . 

i 2 z Hbo. The pit i Chętni na seks (kryminał) Oba świetne. 

A a animacji Primal 3 sezon. 

Opublikowano

Monarch S02E06 ciąg dalszy nudy i głupot. Dalej brną w połączenia Kate z rybnym tytanem i jeszcze jakieś "to som zwięrzątka i majom uczucia" JPRD :hihot: Połowy scen mogłoby nie być. Pokazali trochę Konga oraz Tuńczyka i Godzilli.

• Upvote 1