Skocz do zawartości

BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - dyskusja o dużych ekranach w roli monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Fenrir_14 Więcej Hz, wyższy HDR na pewno w jakimś stopniu poprawia komfort grania, lecz nie będzie to robiło takiego wrażenia, jak 8K. 

Godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@ODIN85 42" jest dla mnie idealny jako monitor. Nie dałem rady na 48 to 65 tym bardziej haha. Nawet przy 48 widać już było to ppi poniżej 100, więc jedyna opcja to 42 cale w moim przypadku. 

48" dopiero z 8K będzie kozak, ale gdzie ja go zmieszczę, to nie wiem. xD

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Doamdor zgadza się ale teraz pojawia się zasadnicze pytanie: jak to schłodzić? 🤣 

Jesli upchną taką ilość diod na tak małej przestezeni to mamy patelnie. 

Dlatego cały czas tak z tą jasności świrujemy przy 42" panelach a oni co chwilę mówią że nie mogą tego tak mocno podbić jak w 48" właśnie ze względu na ciepło, degradację itd. 

8K ma 4 razy więcej pikseli 😀 gęstość ponad 200ppi. I teraz taki rtx 6090 musiałby wyświetlić ponad 30milionow pikseli na klatkę, teraz komfortowo grając w 120 klatkach to ponad jakieś 3.5 miliarda pikseli na sekundę do wyświetlenia przez panel 🤣🤣 

Ja bym chciał tylko kto za to zapłaci? :hmm:

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

@j4z Mianuję cię głównym polonistą ITH, zrobimy ci możliwość poprawiania błędów w postach :pscola:

Hce powiedziec,rze nie ma na to szans 

1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

Nie można, każdy niech pisze jak lóbi :E 

lóbie placki :E  

• Haha 3
Opublikowano
35 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Doamdor zgadza się ale teraz pojawia się zasadnicze pytanie: jak to schłodzić? 🤣 

Jesli upchną taką ilość diod na tak małej przestezeni to mamy patelnie. 

Dlatego cały czas tak z tą jasności świrujemy przy 42" panelach a oni co chwilę mówią że nie mogą tego tak mocno podbić jak w 48" właśnie ze względu na ciepło, degradację itd. 

8K ma 4 razy więcej pikseli 😀 gęstość ponad 200ppi. I teraz taki rtx 6090 musiałby wyświetlić ponad 30milionow pikseli na klatkę, teraz komfortowo grając w 120 klatkach to ponad jakieś 3.5 miliarda pikseli na sekundę do wyświetlenia przez panel 🤣🤣 

Ja bym chciał tylko kto za to zapłaci? :hmm:

Zanim wyjdzie OLED 42" 8K, to będzie RTX 8090. xD Temat raczej jest bardzo odległy, w laptopie mam OLED 243 PPI i fajnie to wygląda, ale imersji tam nie ma żadnej, bo to laptop. :E

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Fenrir_14 napisał(a):

Podciągnąłem drugiego kompa i tutaj jest problem taki że tylko na jednym z nich może być aktywne konto steam, jprdl.

Wystarczy Steama przełączyć w tryb offline i można testować gierki na dwóch PC.

Edytowane przez some1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@some1 czyli ponad 30% więcej pikseli w stosunku do 4K 42". 32" nie spełnia moich wymagań więc nie biorę go nawet pod uwagę, wg mnie to rozmiar do biura albo pracy bardziej niż do gierek AAA :) Zresztą, kto co lubi. Nie trzeba się ograniczać do jednego panelu jeśli masz na to przestrzeń.

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1