Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam wersję Deluxe na Microsoft Store.

26 minut temu, Qrdello napisał(a):

Z czego ściągałeś?

U mnie preloadu nie ma, chociaż wyjątkowo zainwestowałem w wersję deluxe, przez wzgląd na Medium - którego nie ograłem, a na PC jakoś poomijałem promki na tą grę. W sumie mega opłacalnie, bo nawet po zniżkach Medium koło 50 ziko się kręci, więc dostaję 2 gry z czego co najmniej jedna w cenie niższej niż sugerowana.

Oby tylko Cronos okazał się grą wartą świeczki :=) 

.

Opublikowano
10 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ciesz się ża dali. Na karcie Steam nie było o tym info i trzeba by w ini kombinować.

Ja już nawet nie zwracam na to uwagi - większość gier ma HDR tak spartolony, że i tak wolę SDR. Tyle lat minęło, a HDR w grach wciąż ssie.

• Sad 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Dobre recki, fajny klimat i sporo polskich akcentów. Na pewno obadam, ale dopiero jak skończę Silksonga.

Ogólnie to "ciekawa" taktyka wydawnicza- pakować się z premierą pomiędzy Silksonga (całkowicie inny gatunek, co nie zmiena faktu że jest to najbardziej wyczekiwana gra na Steam, które "wyssie" z rynku sporo potencjalnych klientów), a Silent Hill f.
I ok- data wyjścia tego pierwszego pojawiła niespodziewanie dopiero dwa tygodnie temu, ale nie wiem czy "ucieczka" pod pretestem doszlifowania szczegółów nie byłaby lepszym rozwiązaniem do Cronosa.
Przykładowo Titanfall 2 był wg opinii graczy świetną grą, a wywrócił się sprzedażowo przez wepchanie go przez EA między CoD'a a Battlefielda w 2016r.

Opublikowano
41 minut temu, Paw79 napisał(a):

Ogólnie to "ciekawa" taktyka wydawnicza- pakować się z premierą pomiędzy Silksonga (całkowicie inny gatunek, co nie zmiena faktu że jest to najbardziej wyczekiwana gra na Steam, które "wyssie" z rynku sporo potencjalnych klientów), a Silent Hill f.
I ok- data wyjścia tego pierwszego pojawiła niespodziewanie dopiero dwa tygodnie temu, ale nie wiem czy "ucieczka" pod pretestem doszlifowania szczegółów nie byłaby lepszym rozwiązaniem do Cronosa.
Przykładowo Titanfall 2 był wg opinii graczy świetną grą, a wywrócił się sprzedażowo przez wepchanie go przez EA między CoD'a a Battlefielda w 2016r.

Możliwe. :D Silksong jest taką mega magnesową grą, że Cronos nawet w innym gatunku może mieć pod górkę. Prawie 5 milionów wishlist robi swoje, stąd te przesunięcia premier wśród indyków. Byle do jutra. ;) 

Podsumowując klip

Plusy:

• Mroczna, wciągająca fabuła i tajemniczy świat postapokaliptycznej Polski.
  • Fantastyczna atmosfera i dźwięk potęgujący horror.
  • Satysfakcjonujący system strzelania i różnorodność broni.

Minusy:

• Mechanika wchłaniania ciał przez wrogów niedopracowana.
  • Walki z bossami powtarzalne, zagadki proste.
  • Walka w zwarciu nieefektywna; niektóre bronie faworyzują ładowane strzały.
  • Nieregularne autosave’y i drobne problemy z napisami.

Powiedział też, że optymalizacja na PC daje radę - gra leciała płynnie (90-100 FPS) z ray tracingiem i DLSS, ale test na sprzęcie "z wyższej półki”. Szkoda, że nie napisał jakim, bo jak na 5090 RTX to średnio coś znaczy :E Trzeba pamiętać, że gra chodzi na UE5. :E 

Opublikowano (edytowane)

Pograłem trochę i jakoś z butów to mnie nie wyrwało. Wszystko bardzo ''szare'' i zlewa się ze sobą. To celowanie też jakieś ociężałe chyba, że dalej jak broń ulepszymy to jest lepiej. Dziwne jakby rozchwianie za mocne celownika. No nie wiem spodziewałem się chyba większego WOW! 

4K\RT\DLSSQ\FG\Ultra i jest dobrze ponad 60FPS. 

Edit: Dobra dalej po rozwinięciu broni można zniwelować to celowanie. Lokacje też coraz lepsze w porównaniu do tych z podziemi. Ten początek taki nijaki im dalej tym lepiej...

Cronos_ The New Dawn   03.09.2025 21_43_00.png

6 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Czerń jest bardzo słaba. 

Coś w tym jest i pierwszy raz na OLEDzie to zauważyłem.

Rano do pracy więc pasuję na dziś ale jutro nockę zarwę. ;)

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano

Tam wyżej ktoś wrzucał tabelkę z ustawieniami HDR. Na LG OLED też jest ta opcja dostosowywania czerni i bieli w game bar więc można dostosować pod siebie - pytanie tylko jak to sobie autor wymyślił i jak powinno być poprawnie. 

Na RX9070Xt włączenie RT powoduje Turbo stutter I crash gry. Po wyłączeniu zero problemów.