Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Bo policja ma lepsze/ważniejsze rzeczy do roboty 1
GordonLameman 8 476 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): No w wojsku to trzeba przetarg zrobić na takie coś. Bzdura.
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Na co ty chcesz przetarg robić ? To nie Samolot
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Tu nawet na głupie kalendarze ścienne musi być
GordonLameman 8 476 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 12 minut temu, ODIN85 napisał(a): Bo? Bo nie spełni to progów kwotowych do przetargów 1
LeBomB 2 059 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @ODIN85 ale twierdzisz, że większość znała wzór i ma takie tabliczki, albo wiszą albo wisiały. @GordonLameman jak ktoś źle interpretuje zamówienia publiczne to i na ramkę na dyplom przetarg zrobi a że to będzie niezgodne z ustawą, to już inna sprawa. Jeżeli jednostki wojskowe są rozliczane indywidualnie to prędzej wystarczy tylko zapytanie ofertowe. Jeżeli jako całość i wszystkie obiekty podlegają pod jedno rozliczenie w tej sprawie, to tak, przetarg może być wymagany. Tylko czy wtedy, idąc za tym co było wcześniej zapisane, nie posiadają już takich tabliczek? Edytowane 23 Kwietnia przez LeBomB 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) @GordonLameman No to czemu u mnie jeszcze nie ma w takim razie? Tydzień to było dużo czasu. 5 minut temu, Karro napisał(a): Nie musi,najwyzej jakiś bojący dla podkładki wyśle w kilka by taniej kupić Co ty myślisz ze na jednostce jest potrzebny 1 akumulator za 100z to robią przetarg na niego? Musi. Edytowane 23 Kwietnia przez ODIN85 1
LeBomB 2 059 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @ODIN85 no to przełożonego się pytaj, albo dowódcy. Najpierw twierdzisz, że to potrwa, potem upierasz się że w wielu miejscach już wiszą albo wisiały, teraz okazuje się że wniosek wyciągasz na podstawie kilku nagrań i jednostki w której/dla której pracujesz 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Od rurki to są akurat pracownicy cywilni. Co do akumulatora to teoretycznie powinien być a w realu kupują za prywatną kasę. 5 minut temu, LeBomB napisał(a): @ODIN85 no to przełożonego się pytaj, albo dowódcy. Najpierw twierdzisz, że to potrwa, potem upierasz się że w wielu miejscach już wiszą albo wisiały, teraz okazuje się że wniosek wyciągasz na podstawie kilku nagrań i jednostki w której/dla której pracujesz Nie ma go akurat
voltq 1 372 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Socjalizm jest to ustrój w którym bohatersko pokonuję się trudności nieznane w innym ustroju 1
GordonLameman 8 476 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 22 minuty temu, ODIN85 napisał(a): @GordonLameman No to czemu u mnie jeszcze nie ma w takim razie? Tydzień to było dużo czasu. Nie wiem. Może masz upośledzoną jednostkę wojskową. 22 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Musi. Nie musi.
LeBomB 2 059 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @GordonLameman Niektórzy tak bardzo boją się odpowiedzialności, że potem robią przetarg przy zamówieniach na jakieś małe kwoty, nie zdając sobie sprawy, że też postępują niezgodnie z przepisami.
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Warunki przetargu na głupi papier do drukarki mają 5 stron A4 i trwa 3 tygodnie jeśli nikt się nie odwoła. To sobie pomyślcie ile z tymi tabliczkami to potrwa. Edytowane 23 Kwietnia przez ODIN85
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Ponad 1000 osób to nie wiem czy to tak mało
GordonLameman 8 476 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 24 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Warunki przetargu na głupi papier do drukarki mają 5 stron A4 i trwa 3 tygodnie jeśli nikt się nie odwoła. To sobie pomyślcie ile z tymi tabliczkami to potrwa. ALe t może być zamówienie na kilkadziesiąt tysięcy złotych albo i kilkaset - zależy od skali. Przestań pisać te brednie, bo serio kompromitujesz się coraz bardziej.
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia No to też musi być. Ja pracuję w wojsku czy Ty? Ja nie piszę bredni na temat Twojej kancelarii to się ogarnij
GordonLameman 8 476 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Teraz, ODIN85 napisał(a): No to też musi być. Ja pracuję w wojsku czy Ty? Ja nie piszę bredni na temat Twojej kancelarii to się ogarnij Pracujesz, ale niewiele rozumiesz. Na tabliczki przetargów nie będzie, bo to są małe zamówienia. No, chyba że macie samych idiotów w jednostce.
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @ODIN85 to wezwij tam do siebie audytora i niech przyspieszy proces 1
Camis 5 896 Opublikowano 23 Kwietnia Autor Opublikowano 23 Kwietnia Teraz, Karro napisał(a): Wyszliście do niego ODIN nie wyszedł bo tworzył własnie 2137 multi na labie 4
huudyy 2 853 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): No, chyba że macie samych idiotów w jednostce. Żebyś się nie zdziwił trochę rozumiem nastawienie @ODIN85, bo też mam kilka osób w firmie. Nie zdajecie sobie sprawy jaki to beton potrafi tam siedzieć na stołkach, aczkolwiek tutaj to stawiam, że przyjdzie odgórny prikaz z MONu i tabliczki się pojawią wszędzie. 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 2 minuty temu, Karro napisał(a): Wyszliście do niego czy jeden wiązał buty a drugi pisał dokumentacje Głównie gadał z tymi co kończyli pracę i szli do domu.
hubio 1 175 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia (edytowane) Od czasu jak zacząłem oglądać konfiturę to zaczęło mi to przeszkadzać co robią kierowcy. Nie ma dnia na moim osiedlu żeby jakiś pojazd nie stał na chodniku i to całym. W święta jakiś van kurierski stał tak 3 dni. Wjeżdżanie wzdłuż chodnika aby zaparkować tuż przy klatce w miejscu niedozwolonym to norma. Tak jest w całej Polsce. Ale też jest licha infrastruktura choć to nie wytłumaczenie. Ale jak dla mnie sens społeczny działań konfitury jest większy niż audytora bo są starsi ludzie, dzieci i wszyscy muszą dokoła obchodzić te źle zaparkowane samochody. A odpowiedzi kierowców to już mnie zawsze rozwalają. Ja tak nigdy nie robię, ale jakbym zrobił to bym przeprosił, przybił piątkę i kupił konfiturze czekoladę dla dzieciaka, a nie się kłócił, a niektórzy niemal go nie biją. Edytowane 23 Kwietnia przez hubio
Rekomendowane odpowiedzi