Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie, żartuje ;)

Nigdy bym nie zrobił krzywdy żadnemu zwierzęciu chyba, że by mnie bezpośrednio zaatakowało.

Co nie zmienia faktu, że ten brak sprzątania po pieskach jest denerwujący, no ale w moich oczach świadczy o braku kultury po prostu.

Opublikowano
13 godzin temu, lokiju napisał(a):

Jeszcze by się przydał taki Konfitura do osób, które nie zbierają kup po swoim psie. Po zimie wszystkie trawniki i chodniki zasrane tak, że się nie da przejść. Wymówki mają podobne jak u samochodziarzy czyli śmietnik za daleko, nie będę zbierał bo jestem wolnym człowiekiem, można ominąć lub to co jest na dworze to już nie mój problem, inni śmiecą to ja też mogę itp. Jak im zwrócisz uwagę to stają się agresywni. 

W pełni popieram. Ale widzę też zmiany, że spora ilość osób sprząta. Ale wciąż spora ilość osób ma wywalone. Ale Polska to państwo z kartonu więc nie ma co się dziwić.

Opublikowano
21 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Tu jak nie pójdzie w kryminał to będzie dla mnie niedopuszczalne. Jeśli naprawdę nie będzie zabrania prawa jazdy + jakaś sensowną kara pozbawienia wolności (nawet nie wiem na 3 miesiące) to zwatpie w wymiar sprawiedliwości po raz kolejny.

Swoją drogą podziwiam spokój konfitury, ja już przy pierwszym razie typowi albo urwał lusterko albo wycieraczkę.