Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 ale twierdzisz, że większość znała wzór i ma takie tabliczki, albo wiszą albo wisiały.

@GordonLameman jak ktoś źle interpretuje zamówienia publiczne to i na ramkę na dyplom przetarg zrobi ;) a że to będzie niezgodne z ustawą, to już inna sprawa. Jeżeli jednostki wojskowe są rozliczane indywidualnie to prędzej wystarczy tylko zapytanie ofertowe. Jeżeli jako całość i wszystkie obiekty podlegają pod jedno rozliczenie w tej sprawie, to tak, przetarg może być wymagany. Tylko czy wtedy, idąc za tym co było wcześniej zapisane, nie posiadają już takich tabliczek? :) 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

No to czemu u mnie jeszcze nie ma w takim razie? Tydzień to było dużo czasu.

5 minut temu, Karro napisał(a):

Nie musi,najwyzej jakiś bojący dla podkładki wyśle w kilka by taniej kupić

Co ty myślisz ze na jednostce jest potrzebny 1 akumulator za 100z to robią przetarg na niego?

Musi.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano

@ODIN85 no to przełożonego się pytaj, albo dowódcy. Najpierw twierdzisz, że to potrwa, potem upierasz się że w wielu miejscach już wiszą albo wisiały, teraz okazuje się że wniosek wyciągasz na podstawie kilku nagrań i jednostki w której/dla której pracujesz :D 

• Upvote 1
Opublikowano

Od rurki to są akurat pracownicy cywilni.

Co do akumulatora to teoretycznie powinien być a w realu kupują za prywatną kasę.

5 minut temu, LeBomB napisał(a):

@ODIN85 no to przełożonego się pytaj, albo dowódcy. Najpierw twierdzisz, że to potrwa, potem upierasz się że w wielu miejscach już wiszą albo wisiały, teraz okazuje się że wniosek wyciągasz na podstawie kilku nagrań i jednostki w której/dla której pracujesz :D 

Nie ma go akurat:(

Opublikowano (edytowane)

Warunki przetargu na głupi papier do drukarki mają 5 stron A4 i trwa 3 tygodnie jeśli nikt się nie odwoła.

To sobie pomyślcie ile z tymi tabliczkami to potrwa.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Warunki przetargu na głupi papier do drukarki mają 5 stron A4 i trwa 3 tygodnie jeśli nikt się nie odwoła.

To sobie pomyślcie ile z tymi tabliczkami to potrwa.

ALe t może być zamówienie na kilkadziesiąt tysięcy złotych albo i kilkaset - zależy od skali.

Przestań pisać te brednie, bo serio kompromitujesz się coraz bardziej. 

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

No to też musi być. Ja pracuję w wojsku czy Ty?

Ja nie piszę bredni na temat Twojej kancelarii to się ogarnij:faja:

Pracujesz, ale niewiele rozumiesz.

Na tabliczki przetargów nie będzie, bo to są małe zamówienia. No, chyba że macie samych idiotów w jednostce. 

Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No, chyba że macie samych idiotów w jednostce. 

Żebyś się nie zdziwił :E trochę rozumiem nastawienie @ODIN85, bo też mam kilka osób w firmie. Nie zdajecie sobie sprawy jaki to beton potrafi tam siedzieć na stołkach, aczkolwiek tutaj to stawiam, że przyjdzie odgórny prikaz z MONu i tabliczki się pojawią wszędzie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Od czasu jak zacząłem oglądać konfiturę to zaczęło mi to przeszkadzać co robią kierowcy. Nie ma dnia na moim osiedlu żeby jakiś pojazd nie stał na chodniku i to całym. W święta jakiś van kurierski stał tak 3 dni. Wjeżdżanie wzdłuż chodnika aby zaparkować tuż przy klatce w miejscu niedozwolonym to norma. Tak jest w całej Polsce. Ale też jest licha infrastruktura choć to nie wytłumaczenie. Ale jak dla mnie sens społeczny działań konfitury jest większy niż audytora bo są starsi ludzie, dzieci i wszyscy muszą dokoła obchodzić te źle zaparkowane samochody.

A odpowiedzi kierowców to już mnie zawsze rozwalają. Ja tak nigdy nie robię, ale jakbym zrobił to bym przeprosił, przybił piątkę i kupił konfiturze czekoladę dla dzieciaka, a nie się kłócił, a niektórzy niemal go nie biją.

Edytowane przez hubio