huudyy 2 837 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 7 minut temu, 209458 napisał(a): Bo na start robisz wrażenie desperata albo osoby z zaburzeniem social skills a ja jeszcze raz to napiszę - wszystko zależy od tego jak wyglądamy i jak odbierze Cię druga strona Naprawdę BARDZO WĄTPIĘ, żeby laska miała za desperata/przegrywa jakiegoś chada o mordzie Di Caprio czy innego Cavilla. Co innego, gdy podchodzi jakiś zahukany szczur i pod nosem mamrocze czy "łaskawa dama wybierze się na kawkę". Edytowane 2 Lipca przez huudyy
209458 268 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 29 minut temu, jagular napisał(a): Taka sugestia dla tych, którzy chcą żeby rodziło się możliwie dużo dzieci, żeby było wystarczająco dużo pracujących na przyszłych emerytów: to "dużo dzieci" też kiedyś przejdzie na emeryturę. To przyrost geometryczny. Jak dzietność będzie na poziomie 3 to będziemy się martwić przyrostem geometrycznym, na razie mamy dużo poniżej tego 2 z hakiem, więc problem mocno wiryualny. 1 minutę temu, huudyy napisał(a): Naprawdę BARDZO WĄTPIĘ, żeby laska miała za desperata/przegrywa jakiegoś chada o mordzie Di Caprio czy innego Cavilla. To zrób sobie operację zamiast wylewać żale na forum.
huudyy 2 837 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 2 minuty temu, 209458 napisał(a): To zrób sobie operację zamiast wylewać żale na forum. Byku, ale co ty mi wyciągasz? Ja od grubo ponad dekady jestem w szczęśliwym związku, to są tylko teoretyczne dywagacje na temat kiedy i czy w ogóle można zagadać kogoś na ulicy Edytowane 2 Lipca przez huudyy
blabla123 837 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 1 godzinę temu, huudyy napisał(a): czemu? Bo najpierw musisz przejść śłizg w prawo w apce, potem musisz poklikać i udowodnić, że warto z tobą wyjść na sponsorowaną kolację 33 minuty temu, huudyy napisał(a): czyli statystyczny mieszkaniec wsi może zapomnieć o zaczepieniu kogokolwiek, przykre. PS rozumiem, że zagadywanie lasek na siłowni, basenie, czy w trakcie zakupów może być dziwne, ale tak po prostu na ulicy czy w parku też? Jak ze wsi to pod parafią 1
jagular 669 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 7 minut temu, 209458 napisał(a): Jak dzietność będzie na poziomie 3 to będziemy się martwić przyrostem geometrycznym, na razie mamy dużo poniżej tego 2 z hakiem, więc problem mocno wiryualny. Problem mocno wirtualny? Chyba się nie rozumiemy Więcej dzieci = więcej emerytów. Jedyną zaletą jest to, że to bomba z opóźnionym zapłonem, więc politycy (i cała reszta) może mieć na to wywalone totalnie, bo pociąg się wykolei dawno po końcu ich kariery. Nie mówiąc już o innych elementach, typu presja na miejsca w żłobkach, szkołach, szpitalach, miejscach pracy...domach i mieszkaniach. Mam wrażenie że operuje się liczbą dzieci w państwie w oderwaniu od realiów, w skupieniu jedynie na jednym elemencie. 1
Camis 5 886 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca Co by nie pisać to już jest dawno za późno na konkretne reakcje, czas na to był dobre 15-30 lat temu. Wniosek jest jeden: giniemy. Do pracy potrzeba imigrantów i tylko takich co chcą pracować. 1
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca I gdyby ściągać tylko tych co chcą pracować i to egzekwować (nie masz pracy to wypad po X miesiącach) to by problemu nie było. Ale że ściągają ludzi którzy oczekują socjalu i kwaterunku za darmo to już inna sprawa. 2
GordonLameman 8 432 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 1 minutę temu, galakty napisał(a): I gdyby ściągać tylko tych co chcą pracować i to egzekwować (nie masz pracy to wypad po X miesiącach) to by problemu nie było. Ale że ściągają ludzi którzy oczekują socjalu i kwaterunku za darmo to już inna sprawa. Kto ściąga i w jaki sposób? Przez zawieszone prawo azylowe?
Totek 774 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 52 minuty temu, 209458 napisał(a): No jak zrezygnowaliście z imprez w remizie to macie. A przepraszam bardzo, te wiejskie imprezy pozamykało pokolenie które tam się bawiło i robiło dzieci. Oczywiście "w imię bezpieczeństwa i spokoju" bo się bili, pili, ćpali i ruc*ali, a nie chcą by ich dzieci to przechodziły. No to mamy. Ale to było 20 lat temu, jeszcze kiedy młodzi chcieli chodzić i się bawić, nie było tyle telefonów, kontakty międzyludzkie były lepsze. Pokolenie starych grzybów za cel obrało sobie zamknięcie większości imprezowni. Obecnie imprezownie nie mają już racji bytu, mentalność ludzi się zmieniła, staliśmy się bardziej zamknięci, dominują domówki. Ludzie jak już jadą to raz na rok, na dużą imprezę kilkudniową, płacą 1k za bilet i to cała aktywność. Edytowane 2 Lipca przez Totek 3
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Nie mówię że u nas, ale ogolnie w Europie. Uciekają przed wojną i biedą, ale tylko byczki w wieku 20-30 lat, bez kobiet i dzieci. Niezły żart 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 10 minut temu, galakty napisał(a): Nie mówię że u nas, ale ogolnie w Europie. Uciekają przed wojną i biedą, ale tylko byczki w wieku 20-30 lat, bez kobiet i dzieci. Niezły żart No, o ile wiem to kobiet i dzieci nie biorą do woja. W czym więc żart? Przecież nawet na tym forum młodzi mężczyźni w wieku 20-30 odgrażają się, że w razie wojny uciekają za granicę. Coś Ci się logika nie spina, kolego. 2
crush 3 575 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 6 godzin temu, Badalamann napisał(a): Idiotyczne to jest zaczepianie na ulicy przypadkowych osób. Wyjdź do ludzi ale ich nie zaczepiaj. 😤 1
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 34 minuty temu, GordonLameman napisał(a): No, o ile wiem to kobiet i dzieci nie biorą do woja. W czym więc żart? Przecież nawet na tym forum młodzi mężczyźni w wieku 20-30 odgrażają się, że w razie wojny uciekają za granicę. Coś Ci się logika nie spina, kolego. Co ma do tego logika? Piszę o tym kogo sprowadzają DO NAS, a nie kto będzie uciekał OD NAS. 1
crush 3 575 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 2 godziny temu, huudyy napisał(a): czekam, aż będzie stworzona lista miejsc gdzie można zaczepiać i w jaki sposób ludzi, którzy nam wpadli w oko Ja bym wrzucił CV przez lufcik w damskiej toalecie. Odosobnione miejsce kontemplacji gdzie kobieta nigdzie się nie spieszy? Ideał. 2 godziny temu, galakty napisał(a): Wyjątkiem jest jak widzisz że ewidentnie dana osoba chce, byś zagadał. Hahaha. Powodzenia.
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 2 minuty temu, crush napisał(a): Hahaha. Powodzenia. Oj tam, wystarczy być 9/10 i mieć kasę którą widać
crush 3 575 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 1 godzinę temu, Badalamann napisał(a): @huudyy Mieszkańcy wsi korzystają z dyskotek i festynów. Nie wiem czego nie rozumiesz w tym, że ludzie nie chcą być zaczepiani gdy idą pobiegać, na spacer czy na rower itd. A jak nie chcę imprezowiczki to co? 1 godzinę temu, 209458 napisał(a): Bo na start robisz wrażenie desperata albo osoby z zaburzeniem social skills Gość podszedł, zapytał, przeprosił i poszedł. Minuta? Dwie? To jest te słynne warszwskie social skills? To ja podziękuję. 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 19 minut temu, galakty napisał(a): Co ma do tego logika? Piszę o tym kogo sprowadzają DO NAS, a nie kto będzie uciekał OD NAS. I nie widzisz tego dalej? Od nas będą uciekać faceci unikający woja. Od nich uciekają faceci unikający woja. Dalej Ci się nie spina? Mam to rozrysować czy co? 2
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) Nie spina mi się to że od nas będą uciekać na zachód i zapewne pracować, a do nas ściągają z krajów 3 świata i niekoniecznie do pracy. To naprawdę takie trudne? I to że od nas będą uciekać znaczy że my musimy przyjmować? Co to za logika? Edytowane 2 Lipca przez galakty 1 1 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 19 minut temu, galakty napisał(a): Nie spina mi się to że od nas będą uciekać na zachód i zapewne pracować, a do nas ściągają z krajów 3 świata i niekoniecznie do pracy. To naprawdę takie trudne? I to że od nas będą uciekać znaczy że my musimy przyjmować? Co to za logika? Dalej nie rozumiesz. Nie ma nic dziwnego w tym, że uciekają faceci w wieku 18-30 lat - bo to im grozi wcielenie do woja. A Ciebie ten własnie element dziwił, co jest nielogiczne - zwazywszy że dużo młodych twierdzi że uciekałaby z polski w razie wojny - własnie z tego samego powodu. Z powodu grożącego wcielenia do wojska. Ja wiem, ze ty po prostu chcesz narzekać. Ale niech to ma jakiś sens, anie losowe znaki. I znowu - czy wiesz jaki jest odsetek bezrobotnych wśród imigrantów w Polsce? Kogo i kto niby ściąga? Prawo azylowe zawieszone. Można otrzymać tylko wizy aktualnie - pracownicze, rodzinne, studenckie. Gdzie widzisz problem? Jesteś w stanie wskazać logicznie czy znowu będziesz walił jakieś bzdurne ogóły, bo naoglądałeś się tępej propagandy? 3 1
galakty 3 312 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Ale mnie nie obchodzi czemu uciekają, tylko to że my ich wpuszczamy.... 5 minut temu, GordonLameman napisał(a): I znowu - czy wiesz jaki jest odsetek bezrobotnych wśród imigrantów w Polsce? Jaki % stanowią Ci z krajów trzeciego świata? I od kiedy statystyki obejmują to co się będzie działo za 5/10/15 lat? Czy Francja, Niemcy, Włochy, Hiszpania to za mało dowodów żeby również w to brnąć? Zresztą nie wiem po co się produkuję, bo Wy jak zdarta płyta ciągle to samo.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 19 minut temu, galakty napisał(a): Ale mnie nie obchodzi czemu uciekają, tylko to że my ich wpuszczamy.... Obchodzi. Wszak to ty napisałeś: A kto z Polski wyjeżdzał na Zachód do roboty? Mężczyźni. Kto ucieka przed wojskiem? Mężczyźni. Logika, kolego. 19 minut temu, galakty napisał(a): Jaki % stanowią Ci z krajów trzeciego świata? I od kiedy statystyki obejmują to co się będzie działo za 5/10/15 lat? Czy Francja, Niemcy, Włochy, Hiszpania to za mało dowodów żeby również w to brnąć? Zresztą nie wiem po co się produkuję, bo Wy jak zdarta płyta ciągle to samo. Francja - kwestie kolonialne. Niemcy - azylanci Merkel. U nas prawo azylu zawieszone. Wiec kogo się obawiasz? Ja też nie wiem po co się produkujesz bo nic co piszesz nie ma sensu. Po prostu chcesz narzekać. Typowe i smutne.
kubikolos 1 324 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca caly trzeci swiat do nas probuje przyjechac a troll sadzi jakies bzdury o uciekaniu przed wojem XDDDDDDD niemieckie ngo wysylaja statki do wybrzezy afryki zeby wylowic murzynow przed wojem XDDDDDD ile to bzdur mozna wymyslic byle tylko obronic current thing 3
ghostdog 901 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 8 godzin temu, huudyy napisał(a): czekam, aż będzie stworzona lista miejsc gdzie można zaczepiać i w jaki sposób ludzi, którzy nam wpadli w oko a co do tej laski z tinktonka - dolary przeciw orzechom, że gdyby ten chłop miał 190cm wzrostu i urodę jakiegoś Massimo z Włoch, to jej odpowiedź byłaby zdecydowanie inna. Natura Teraz są takie czasy, że nie ważne gdzie zaczepiasz, tylko jak się prezentujesz. Takie zaczepianie w pracy może się skończyć na dywaniku HR. Ulica to miejsce takie jak inne, choć to chyba najsłabsza opcja.
crush 3 575 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Tylko ja rozumiem, że są buraki, dziwaki, natręty i inne. Że nie rozumieją, że nie znaczy nie. Ale według jej opisu to dla mnie to była książkowa wersja takiej idealnej interakcji. - Chcesz? - Nie chcę. - Okej. Pisanie o spieszeniu się, gdzie interakcja trwała ile? Mniej niż minutę? Ale nagrać śmieciową wrzutkę zaraz po tym to miała czas? Dla mnie koleś w czepku urodzony, że mu odmówiła. Bo to wali tłumokiem z kilometra. 2
ghostdog 901 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Podejście do dziewczyny w parku i zaproszenie na kawę niczym się nie różnicy od próby postawienia drinka nieznanej dziewczynie w nocnym klubie. W obu przypadkach taka dziewczyna decyduje się na kontakt z nieznajomym. Przecież przez portale randkowe ludzie decydują się na spotkanie bez dłuższej znajomości, nie każdy pisze ze sobą przez dłuższy czas jak to w filmie "Masz wiadomość". Ta dziewczyna, co nagrała materiał na tiktoka to jest jakaś przewrażliwiona atencjuszka. Atrakcyjne dziewczyny cały czas dostają różne oferty i nie robią z tego dramy. Chyba najczęściej problem mają te przeciętne, które chcą podbudować swoje ego, że spławiły frajera. 1
Rekomendowane odpowiedzi