Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Jaycobto i tak mozesz tego moda zapodac i spwradzic bo on dlss naprawia tylko jako mala opcje, natomiast poprawia cala reszte. 

13 minut temu, leven napisał(a):

Jak rozpoznać grę, która przyjmie tego moda ?

Np. pykam w Borderlandsa3 i HDR jest przejaskrawiony.

https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods

niestety do 3 nie zrobil, mozesz sprobowac z 4 lub 2

image.thumb.png.4d3d735def215c6d884aad2b3dcbe81b.png

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Poprzedni post był dla wątku z Crimson Desert. Pograłem trochę w to i szczerze mówiąc, dupy mi nie urwało. Pewnie zmienię zdanie, gdy gra się bardziej otworzy i rozwinie, tak jak to było w poprzedniej części, ale na ten moment nie czuję potrzeby odpalania jej.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Ktoś ogarnie, po co ta budowla? Gość czeka na przypływ czy jak? :E 

(ta gra tak nie wygląda, po prostu ss zrobiony z HDR i jest przepalone)

Zrzut-ekranu-(2).png

6 minut temu, aureumchaos napisał(a):

słysze właśnie Hanie Rani w DS2..

Tytuł? 

Opublikowano
45 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ktoś ogarnie, po co ta budowla? Gość czeka na przypływ czy jak? :E 

(ta gra tak nie wygląda, po prostu ss zrobiony z HDR i jest przepalone)

Tytuł? 

Hani Rani - Dancing with the ghost

Ale dobrze znow biegac :E Gra ma swoje momenty.

20260320194603_1.thumb.jpg.0910f7062fbc66ff9c7d9b51f4bdec2a.jpg

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.03.2026 o 18:54, aureumchaos napisał(a):

Używam tego kontrolera od lat, nie umiem na innym bo ten zamiast prawego drążka ma touchpad. To jest 1 gra w której on nie działa.... 

HDR widzę też skopali... Ehh... 

edit... nie tylko ja mam problem juz znalazlem inna osobe w steam discussion wiec to nie tylko ja... nixxes cos zje... 

Mod Renodx rządzi w każdej grze (komplikuje shadery przy uruchomieniu pod wybraną gre).  U mnie bez tego obraz jest strasznie nasycony kontrast w hdr i znikają szczegóły w cieniach.  Bardzo prosta instalacja i nie ma wpływy na wydajność. 

Dobra panowie i panie. Nigdy nie grałem w jedynkę ale zacząłem grac w dwójkę jakieś porady na start ? trzeba cos grindowac czy gra jest dosc tunelowa ? A i grać na normal? jak działają niższe poziomy?  Czy nie irytuje bo w jedynkę odpadłem po 5 h. Z góry dzięki za odpowiedz. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano

@Crew 900 super, że podzieliłeś się z nami ta jakże cenna informacja. :E

23 minuty temu, Luki_ napisał(a):

Mod Renodx rządzi w każdej grze (komplikuje shadery przy uruchomieniu pod wybraną gre).  U mnie bez tego obraz jest strasznie nasycony kontrast w hdr i znikają szczegóły w cieniach.  Bardzo prosta instalacja i nie ma wpływy na wydajność. 

Dobra panowie i panie. Nigdy nie grałem w jedynkę ale zacząłem grac w dwójkę jakieś porady na start ? trzeba cos grindowac czy gra jest dosc tunelowa ? A i grać na normal? jak działają niższe poziomy?  Czy nie irytuje bo w jedynkę odpadłem po 5 h. Z góry dzięki za odpowiedz. 

Gra jest raczej bardziej open world niż tunelowa. Ponoc Brutalny wcale nie brutalny. 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Luki_ napisał(a):

Czy nie irytuje bo w jedynkę odpadłem po 5 h. Z góry dzięki za odpowiedz. 

Jak jedynka Ci nie siadła, to "dwójka" też raczej nie porwie. To wciąż ten sam symulator kuriera - dużo chodzenia, zarządzania ładunkiem, planowania tras, spokojne tempo i klimat ponad akcję.

BTW 5h w tej grze to trochę mało. Gra tak naprawdę "otwiera się” po około 10-15 godzinach, gdy dostajesz motocykle i egzoszkielety oraz możesz budować drogi i tyrolki. :D

Z porad: po prostu rób zlecenia. Im więcej paczek dostarczysz, tym szybciej odblokujesz nowy sprzęt i wyższy poziom.

Ja gram na poziomie Brutalnym i czuję, że jest za łatwo, więc nawet nie chcę myśleć, jak to wygląda na niższych. 

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
47 minut temu, Luki_ napisał(a):

Załóż o tym temat, pierwsze słyszę i takich osób może być więcej 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Z porad: po prostu rób zlecenia. Im więcej paczek dostarczysz, tym szybciej odblokujesz nowy sprzęt i wyższy poziom.

Ja gram na poziomie Brutalnym i czuję, że jest za łatwo, więc nawet nie chcę myśleć, jak to wygląda na niższych. 

dzieki bardziej mi chodzi czy cos mam konkretnie zbierać albo unikac co mi sie przyda w  dalszej etapach. 

53 minuty temu, azgan napisał(a):

Załóż o tym temat, pierwsze słyszę i takich osób może być więcej 

W jakim dziale to zrobić bo jestem nowy.  Wpisujesz renodx i ci wyskakuje w goggle ich github. Tutaj masz listę  i linki do plików moda do konkretnych gier, https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods

Instalacja jest zawsze taka sama. Wrzucasz plik .addon tam gdzie exe ale najpierw instalujesz po prostu reshed bez żadnych dodatków (https://reshade.me/ ) . 

W Asasynie Shadows czy Bordelands 4 HDR z tym modem wygląda obłędnie, półka wyżej niż standardowy.  Do tego sam dostosowujesz nasycenie czy kontrast barw bez straty jakości w cieniach , prostymi suwakami. Bajka (: 

(choć jak masz qd-oled to niema sensu używać bo kolory i ta są nasycone pod kurek )

W bor4 czy ostatnim Daying light np. hdr zaimplementowany w grze obsługuje tylko max 1000 nitów. Mod znosi to ograniczenia. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
5 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jak jedynka Ci nie siadła, to "dwójka" też raczej nie porwie. To wciąż ten sam symulator kuriera - dużo chodzenia, zarządzania ładunkiem, planowania tras, spokojne tempo i klimat ponad akcję.

BTW 5h w tej grze to trochę mało. Gra tak naprawdę "otwiera się” po około 10-15 godzinach, gdy dostajesz motocykle i egzoszkielety oraz możesz budować drogi i tyrolki. :D

To nie rób wszystkidago to będzie trudno. A potem ktoś się dziwi że robię tylko fabułę:E

Opublikowano
5 godzin temu, Luki_ napisał(a):

dzieki bardziej mi chodzi czy cos mam konkretnie zbierać albo unikac co mi sie przyda w  dalszej etapach. 

W jakim dziale to zrobić bo jestem nowy.  Wpisujesz renodx i ci wyskakuje w goggle ich github. Tutaj masz listę  i linki do plików moda do konkretnych gier, https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods

Instalacja jest zawsze taka sama. Wrzucasz plik .addon tam gdzie exe ale najpierw instalujesz po prostu reshed bez żadnych dodatków (https://reshade.me/ ) . 

W Asasynie Shadows czy Bordelands 4 HDR z tym modem wygląda obłędnie, półka wyżej niż standardowy.  Do tego sam dostosowujesz nasycenie czy kontrast barw bez straty jakości w cieniach , prostymi suwakami. Bajka (: 

(choć jak masz qd-oled to niema sensu używać bo kolory i ta są nasycone pod kurek )

W bor4 czy ostatnim Daying light np. hdr zaimplementowany w grze obsługuje tylko max 1000 nitów. Mod znosi to ograniczenia. 

Tym https://forum.ithardware.pl/forum/47-gry-komputerowe-pc/

• Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dla Ciebie jest taka że zostaw grę bo bez skończenia 1 i tak nic z tej nie wyniesiesz:E

fabula w grach koimbo interesuje nie najmniej. :faja: