Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages - PC, XSX, PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Będzie super optymalizacja. Bez 50xx nie ma co podchodzić:/

Czyli wracamy do mrocznych wieków gdzie 24-30 fps to był standard. Od razu widać, że dbają o pełną imersje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tyler nawet zrobił ładnie edytowany materiał, gdzie połączył nagranie rozgrywki z Q&A, które było kilka dni temu dla zaproszonych gości.
Niestety dosłownie w kilkadziesiąt sekund musiał zdjąć video, bo mimo że wcześniej nie było to wspomniane to jednak poproszono o nie używanie treści z tego Q&A.
Na szczęście kliknąłem film w te 40 sekund i dałem radę obejrzeć i nagrać :E Więc mogę kiedyś to tu podsumować w tekście, bo nie będę robił mu problemów wrzucając na youtube. 

Starali się uprościć sterowanie, a nie rozgrywkę, aby gracz walczył z demonami, a nie padem. Nie zrobili trybu multiplayer, aby skupić się na SP oraz jest kilka suwaków od np. tempa gry, okna parowania, otrzymywanych obrażeń i takie tam. Grali dużo w oryginalnego Dooma, aby jak najwięcej dobrego projektu wynieść do nowej części.
Wszystko będzie bardzo płynnie połączone, bez utykania w oskryptowany animacjach. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ktore??  bo ta gra wyjdzie tez na PS5 :lol2:

Z ostatnich od Sony np. Concord :E ?

No i w sumie Call of Duty Black Ops 6 ostatnie też było udane od Microsoftu 

To że wyjdzie na PS5 nie ma znaczenia bo "XBOX" to teraz praktycznie wszystkie urządzenia zresztą gry od Sony też mają trafiać na konsole Series https://ithardware.pl/aktualnosci/xbox_playstation_gry-37396.html

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ładne wymagania, trzeba kupić 8/16 procka, nową grafę

Najwyższy czas na upgrade. Siedzę na 6 rdzeniach od 5 lat. :E

10 minut temu, azgan napisał(a):

Wymagania podobne do Indiana Jones bo to ten sam silnik https://pl.gamegpu.com/игры/indiana-jones-and-the-great-circle-pervyj-vzglyad-na-id-tech-8-v-dejstvii

idTech 8

Czyli nie ma co się martwić. Doomy zawsze ładnie latały.

• Upvote 1
Opublikowano

Od biedy jest tam dużo przeciwników, ale to będzie działać na konsolach, gdzie niezbyt dobijały do 60fps w SM2, a mój ryzen 5500 z dobrym ramem i PBO już bez problemu utrzymywał 60fps, mierzone w hordach przeciwników.
Pewnie ryzen 5600 jak zwykle wciągnie to nosem, a ja co najwyżej wrócę do 40fps, ale pewnie znowu będzie 60fps :E  
Trochę dziwne jest te 3.2GHz, gdy wszystko ma wyższe taktowanie, może to ze względu na laptopy? Mój ryzen 5500 chodzi z PBO na 4.4GHz.

Moim zdaniem wymagania jak zwykle na wyrost. Będzie high 1080p 60fps z niektórymi na ultra.