Kadajo 7 405 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Jest mój ulubiony Nürburgring ale nie pojechałem ani razu na jego wersji, t.j. Nordschleife Ale teraz juz wiem ze mozna gierke kupic wiec kwestia czasu
maras2574 890 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Specjalnie dziś zainstalowałem żeby się przejechać na Fujimi Kaido i ...... zbierałem szczękę z podłogi Graficznie, jak i sama trasa SZTOS Coś pięknego FILM Edytowane 8 Maja przez maras2574
tekkno 27 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Proponuję do testów, ustawcie w: USTAWIENIA > ZAAWANSOWANE URZĄDZENIE WEJŚCIOWE > Czułość kierowania wartość od 35 do 40
galakty 3 312 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja 12 godzin temu, maras2574 napisał(a): Specjalnie dziś zainstalowałem żeby się przejechać na Fujimi Kaido i ...... zbierałem szczękę z podłogi Graficznie, jak i sama trasa SZTOS Coś pięknego FILM Tam bokiem powinieneś lecieć!
maras2574 890 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Bokiem nie bokiem, trasa fajna i pięknie wygląda
galakty 3 312 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja No jakbym miał konsolę zamiast PC to na bank bym ogrywał mocno
maras2574 890 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) Nie mam konsoli a ogrywam (ograłem) Nawet na kierownicy Edytowane 8 Maja przez maras2574
galakty 3 312 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Mam lepsze tytuły na PC po prostu Forza to raczej arcade i niezbyt mnie kręci, ale na konsoli z racji braku porządnego wsparcia do lepszych gier miałbym większe chęci. 2
MaxxGroo 27 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Pograłem w trybie Meetup na Nürburgringu Nordschleife, czując się jak w Assetto Corsa, super to zrobili. Model jazdy nadal nie naprawili, auta to mydelniczki. Dlaczego one się tak ślizgają? LMP, F1, Nascar jak po lodzie. Na online wszyscy jeżdżą z pomocami, stabilizacją jazdy, TC i nie ma jak się ściągać z nimi grając prawidłowo. Włączyłem TC On, stabilizację jazdy na maks i można nawiązać konkurencję. Przynajmniej gra do kosza nie poszła. Edytowane 13 Maja przez MaxxGroo
galakty 3 312 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Bo to arcade a nie symulator? Gra dobra dla każdego z konsolą, odpalasz i jedziesz. Chcesz realizmu to AC na modach, AMS2 też już nie jest tragiczna i mocno poprawili, trzeba czekać na EVO aż wypuszczą więcej contentu. Oczywiście mam na myśli Nordschleife Edytowane 13 Maja przez galakty
KiloKush 607 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) 16 godzin temu, MaxxGroo napisał(a): Pograłem w trybie Meetup na Nürburgringu Nordschleife, czując się jak w Assetto Corsa, super to zrobili. Model jazdy nadal nie naprawili, auta to mydelniczki. Dlaczego one się tak ślizgają? LMP, F1, Nascar jak po lodzie. Na online wszyscy jeżdżą z pomocami, stabilizacją jazdy, TC i nie ma jak się ściągać z nimi grając prawidłowo. Włączyłem TC On, stabilizację jazdy na maks i można nawiązać konkurencję. Przynajmniej gra do kosza nie poszła. Ja sobie ostatnio ogrywam jedynkę. Przecież tam się jeździ po suchym asfalcie jak w deszczu na kiepskich oponach Pamiętam jak toczyłem boje kiedyś na forach tłumacząc to, że w Forzie łatwo wykręcić autem bączka nie oznacza, że fizyka jazdy jest jak w simach. Widzę, że seria FM dalej kontynuuje ten punkt widzenia fizyki. Edytowane 13 Maja przez KiloKush 1
hajapackage 15 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Fizyka jest skopana na tle nawet pierwszego Assetto. Tak samo jak skopany jest Nordschleife w tej pozycji - nie wiem jakim cudem ktoś klepnął ten tor, bo jednak licencja jest. Dla mnie ta gra to największe growe utopienie kasy w mojej "karierze" :P. Szczególnie, że intro i kompilacje shaderów trwały tak długo, że zanim sprawdziłem to co mnie naprawdę interesuje już dawno byłem sporo powyżej 2h, więc o zwrocie mogłem zapomnieć.
zozolek 312 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja odczucia z jazdy na DD jak w horzionie 5 - czyli żadne 1 1
tekkno 27 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Czułość kierowania: 40 Force Feedback: 68 Przy 6,5 Nm/11 Nm. W tym zakresie znalazłem bardzo sugestywne odczucia FF. Ten kto nie szuka, nie znajdzie. 1
galakty 3 312 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja W dniu 21.05.2025 o 13:41, hajapackage napisał(a): Fizyka jest skopana na tle nawet pierwszego Assetto Co to znaczy nawet jak na pierwszego Assetto? Przecież to perełka po dziś dzień, kierowcy dalej się na tym szkolą. Motorsport to żadnego sima się nie umywa bo to nie jest sim, tylko arcade na pada. A że kierownice wspierają to żaden sukces.
hajapackage 15 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 26 minut temu, galakty napisał(a): Co to znaczy nawet jak na pierwszego Assetto? Przecież to perełka po dziś dzień, kierowcy dalej się na tym szkolą. Motorsport to żadnego sima się nie umywa bo to nie jest sim, tylko arcade na pada. A że kierownice wspierają to żaden sukces. Za mało precyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o czas, jaki upłynął od wydania pierwszego Assetto w stosunku do Forzy i związany z tym fakt, że Forza dalej mocno odbiega pod względem fizyki. 2014 rok vs 2023 :E. Sam głównie jeżdżę w Assetto. Z mojej strony EOT. Zanim ktoś zacznie mnie przekonywać, że to przecież nie miał być sim :P. Edytowane 24 Maja przez hajapackage 1
galakty 3 312 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja No to zgoda, dalej jest mizernie i to bardzo. Taki Project Cars 2 bije Forzę na łeb
zozolek 312 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Zostałem przy irce i sprawia mi największą radość. Potencjał jest w EVO, ale droga daaaleka. I dluuugo dłuuuugo nic . . . No i WRC 🫠
galakty 3 312 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Irka też ma swoje problemy, a porównując do kosztów to jest wręcz żenująca. LMU dla mnie jest obecnie TOP1, ale skupia się na WEC więc wiadomo, nie ma dużo contentu.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca https://www.ppe.pl/news/374044/to-koniec-forza-szokujace-przecieki-z-xbox-game-studios.html 2
galakty 3 312 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca (edytowane) Zrobili kiepską odsłonę i teraz zamykają, jakie to typowe... Tymczasem Gran Turismo 7 dalej aktualizacje dostaje. Edytowane 4 Lipca przez galakty
Kadajo 7 405 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca A tez podobno kiepskie. Zresztą w tej chwili FM już niczego nie brakuje wiec tym bardziej jakieś dziwne ruchy. Zaraz się okaze, że Horizon tez spadnie za horyzont, bo już nienaturalnie dużo czasu minęło od 5 i dalej ani widu, ani słychu. Można się tylko domyślać w jakim stanie musi być gra.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca (edytowane) Jak widac skonczyly sie czasy kiedy to gra jest slaba ale nadal utrzymuja przy zyciu, Forza Motorsport do Gran Turismo nie ma nawet podjazdu w kwesti ta jaka gra byla na premiere i dzis, gdzie GT to sporo wieksza ilosc odbiorcow gry. Forza byla spalona na samej premierze, a to jaka jest dzis to nie ma znaczenia bo wynikow finansowych juz nie poprawi. Cała para pojdzie w horizon, ktory wyjdzie tez na konsole sony. Szkoda marki ale boia slabe gry, a pozniej zdziwienie ze musza zamykac wlasne studia Edytowane 4 Lipca przez Phoenix. 1
Rekomendowane odpowiedzi