Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Specjalnie dziś zainstalowałem żeby się przejechać na Fujimi Kaido i ...... zbierałem szczękę z podłogi :)  Graficznie, jak i sama trasa SZTOS :glodny: Coś pięknego 

FILM

Edytowane przez maras2574
Opublikowano
12 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Specjalnie dziś zainstalowałem żeby się przejechać na Fujimi Kaido i ...... zbierałem szczękę z podłogi :)  Graficznie, jak i sama trasa SZTOS :glodny: Coś pięknego 

FILM

Tam bokiem powinieneś lecieć! :E 

Opublikowano (edytowane)

Pograłem w trybie Meetup na Nürburgringu Nordschleife, czując się jak w Assetto Corsa, super to zrobili. Model jazdy nadal nie naprawili, auta to mydelniczki. Dlaczego one się tak ślizgają? LMP, F1, Nascar jak po lodzie. Na online wszyscy jeżdżą z pomocami, stabilizacją jazdy, TC i nie ma jak się ściągać z nimi grając prawidłowo. 

Włączyłem TC On, stabilizację jazdy na maks i można nawiązać konkurencję. Przynajmniej gra do kosza nie poszła.

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)

Bo to arcade a nie symulator? Gra dobra dla każdego z konsolą, odpalasz i jedziesz. Chcesz realizmu to AC na modach, AMS2 też już nie jest tragiczna i mocno poprawili, trzeba czekać na EVO aż wypuszczą więcej contentu. Oczywiście mam na myśli Nordschleife ;) 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Pograłem w trybie Meetup na Nürburgringu Nordschleife, czując się jak w Assetto Corsa, super to zrobili. Model jazdy nadal nie naprawili, auta to mydelniczki. Dlaczego one się tak ślizgają? LMP, F1, Nascar jak po lodzie. Na online wszyscy jeżdżą z pomocami, stabilizacją jazdy, TC i nie ma jak się ściągać z nimi grając prawidłowo. 

Włączyłem TC On, stabilizację jazdy na maks i można nawiązać konkurencję. Przynajmniej gra do kosza nie poszła.

Ja sobie ostatnio ogrywam jedynkę. Przecież tam się jeździ po suchym asfalcie jak w deszczu na kiepskich oponach :E Pamiętam jak toczyłem boje kiedyś na forach tłumacząc to, że w Forzie łatwo wykręcić autem bączka nie oznacza, że fizyka jazdy jest jak w simach. Widzę, że seria FM dalej kontynuuje ten punkt widzenia fizyki.

Edytowane przez KiloKush
  • Like 1
Opublikowano

Fizyka jest skopana na tle nawet pierwszego Assetto. Tak samo jak skopany jest Nordschleife w tej pozycji - nie wiem jakim cudem ktoś klepnął ten tor, bo jednak licencja jest. Dla mnie ta gra to największe growe utopienie kasy w mojej "karierze" :P. Szczególnie, że intro i kompilacje shaderów trwały tak długo, że zanim sprawdziłem to co mnie naprawdę interesuje już dawno byłem sporo powyżej 2h, więc o zwrocie mogłem zapomnieć.

Opublikowano
W dniu 21.05.2025 o 13:41, hajapackage napisał(a):

Fizyka jest skopana na tle nawet pierwszego Assetto

Co to znaczy nawet jak na pierwszego Assetto? Przecież to perełka po dziś dzień, kierowcy dalej się na tym szkolą.

Motorsport to żadnego sima się nie umywa bo to nie jest sim, tylko arcade na pada. A że kierownice wspierają to żaden sukces.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, galakty napisał(a):

Co to znaczy nawet jak na pierwszego Assetto? Przecież to perełka po dziś dzień, kierowcy dalej się na tym szkolą.

Motorsport to żadnego sima się nie umywa bo to nie jest sim, tylko arcade na pada. A że kierownice wspierają to żaden sukces.

Za mało precyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o czas, jaki upłynął od wydania pierwszego Assetto w stosunku do Forzy i związany z tym fakt, że Forza dalej mocno odbiega pod względem fizyki. 2014 rok vs 2023 :E. Sam głównie jeżdżę w Assetto. Z mojej strony EOT. Zanim ktoś zacznie mnie przekonywać, że to przecież nie miał być sim :P.

Edytowane przez hajapackage
  • Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A tez podobno kiepskie.

Zresztą w tej chwili FM już niczego nie brakuje wiec tym bardziej jakieś dziwne ruchy.

Zaraz się okaze, że Horizon tez spadnie za horyzont, bo już nienaturalnie dużo czasu minęło od 5 i dalej ani widu, ani słychu.

Można się tylko domyślać w jakim stanie musi być gra.

Opublikowano (edytowane)

Jak widac skonczyly sie czasy kiedy to gra jest slaba ale nadal utrzymuja przy zyciu, Forza Motorsport do Gran Turismo nie ma nawet podjazdu w kwesti ta jaka gra byla na premiere i dzis, gdzie GT to sporo wieksza ilosc odbiorcow gry.  Forza byla spalona na samej premierze, a to jaka jest dzis to nie ma znaczenia bo wynikow finansowych juz nie poprawi. 

Cała para pojdzie w horizon, ktory wyjdzie tez na konsole sony.

Szkoda marki ale boia slabe gry, a pozniej zdziwienie ze musza zamykac wlasne studia :D 

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1