userKAMIL 857 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Mogę wybrać dokładnie jak u Ciebie ale po zastosowaniu jest dalej ''domyślne'' dziwne. Edit: Dobra zaktualizowałem stery i teraz jest jak u Ciebie. Dzięki Edytowane 4 Kwietnia przez userKAMIL 1
Dimazz 570 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Ja już przygodę mam za sobą i nie chcę psuć wspomnień. Nie widzę wielkich różnic graficznych. Czekam na 3 część.
Qrdello 839 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 3080ti z TAA, dlss w sumie tej grze chyba niepotrzebny póki co 1
Phoenix. 4 737 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Cpu nadal w tej grze tak obciazony jak w Part 1, czy to naprawili ?
caleb59 1 635 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Biblioteki Playstation SDK dostały widzę update, nie powodują przy okazji żadnych problemów i jako "bonus" nakładka Playstation działa normalnie na fullscreenie.
Kadajo 7 430 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Najlepiej sobie włączyć na chwile HUD za pomocą DLSS tweakera albo Nvidia inspector i sprawdzić, czy DLSS4 faktycznie działa i który present jest aktywny. 1 1
Gothic 120 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Ja już przygodę mam za sobą i nie chcę psuć wspomnień. Nie widzę wielkich różnic graficznych. Czekam na 3 część. Nie rozumiem takie nastawienia przecież ta gra ma kilka lat, a nie 15 czy tam 20, a trójka nigdy nie wyjdzie.
ODIN85 3 512 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Wyjdzie. Na zabija się kury która znosi złote jajka.
tgolik 550 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 8 godzin temu, Kadajo napisał(a): Najlepiej sobie włączyć na chwile HUD za pomocą DLSS tweakera albo Nvidia inspector i sprawdzić, czy DLSS4 faktycznie działa i który present jest aktywny. Mam wg. DLSS Swappera w AC Shadows takie ustawienia. Render Preset: E i DLSSv3 v310.2.1 Co to oznacza?
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) No i kupiłem i kupa jak to z grami portami sony. Kontroler Steam nie działa... Są oficjalne layouty ale nic nie można zmienić ani dodać no haptic ani custom nic.... 100 gier nawet indyki i działa w wielkim tytule sony nie bo nie... Oddać gry nie mogę bo z instant gaming, na klawie w to akurat nie chce mi się grać... Następnym razem port sony najpierw sprawdzę w wersji recenzenckiej.... Gdyby przypadkiem ktoś znalazł rozwiązanie mojego problemu, będę zobowiązany. Edytowane 5 Kwietnia przez aureumchaos 1
Kadajo 7 430 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 55 minut temu, tgolik napisał(a): Mam wg. DLSS Swappera w AC Shadows takie ustawienia. Render Preset: E i DLSSv3 v310.2.1 Co to oznacza? Ze nie używasz DLSS 4 tylko 3 i preset E 1 1
tgolik 550 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 13 minut temu, Kadajo napisał(a): Ze nie używasz DLSS 4 tylko 3 i preset E Tylko, że wersja v310.2.1 to chyba DLSS4. 2
caleb59 1 635 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Jednak jest tak jak w materiale Digital Foundry - miałem może ze dwa,trzy takie stuttery mocne jak zwiedzałem centrum Seattle na kobyłce. Zapewne jest to związane z faktem, że shadery kompilują się w locie a lokacja jest dosyć spora - wcześniej nie dało się tego uchwycić bo początkowe lokacje były bardziej korytarzowe. Co jak co ale nie była to upierdliwa sprawa bo pojawiło się to na początku, później już było spoko i płynnie. 2
Kadajo 7 430 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 3 minuty temu, tgolik napisał(a): Tylko, że wersja v310.2.1 to chyba DLSS4. Słuszna uwaga, nie wiem czemu wiec wyświetla DLSS 3.
Phoenix. 4 737 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 15 minut temu, tgolik napisał(a): Tylko, że wersja v310.2.1 to chyba DLSS4. Nauczcie sie ludzie, ze jesli ga nie ma natywnego DLSS4 to zadna podmiana plikow nie wymusi DLSS4, do tego potrzeba albo apki i DLSS overide lub nvidia inspektora. Podmiana na nowsze pliki przy DLSS4 sie skonczyla, to dzialao tylko z DLSS3,5. 16 minut temu, tgolik napisał(a): Tylko, że wersja v310.2.1 to chyba DLSS4. Nie ma to znacenia jaki sobie wrzucisz plik, trzeba wymusic, zeby jeszcze działal. DlSS4 nie działa z automatu. 2
dawidoxx 977 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 22 minuty temu, caleb59 napisał(a): Jednak jest tak jak w materiale Digital Foundry - miałem może ze dwa,trzy takie stuttery mocne jak zwiedzałem centrum Seattle na kobyłce. Zapewne jest to związane z faktem, że shadery kompilują się w locie a lokacja jest dosyć spora - wcześniej nie dało się tego uchwycić bo początkowe lokacje były bardziej korytarzowe. Co jak co ale nie była to upierdliwa sprawa bo pojawiło się to na początku, później już było spoko i płynnie. Miałem to samo.. jedno chrupnięcie zaraz po przybyciu do Seattle, ewidentnie bylo to przez ładowanie shaderów, bo użycie cpu i temperatura ostro poszły na chwile w góre 1
Reddzik 2 778 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 59 minut temu, tgolik napisał(a): Tylko, że wersja v310.2.1 to chyba DLSS4. Tylko, że musisz mieć najnowszy preset a ten ma oznaczenie K, E to jest za czasów DLSS3. Dlatego ja używam nvidia app i/lub nvidia inspector do ustawienia odpowiedniego parametru presetu. Edytowane 5 Kwietnia przez Reddzik 1
@MUZ 109 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, aureumchaos napisał(a): No i kupiłem i kupa jak to z grami portami sony. Kontroler Steam nie działa... Są oficjalne layouty ale nic nie można zmienić ani dodać no haptic ani custom nic.... 100 gier nawet indyki i działa w wielkim tytule sony nie bo nie... Oddać gry nie mogę bo z instant gaming, na klawie w to akurat nie chce mi się grać... Następnym razem port sony najpierw sprawdzę w wersji recenzenckiej.... Gdyby przypadkiem ktoś znalazł rozwiązanie mojego problemu, będę zobowiązany. Co znaczy kontroler steam nie działa? Ten pad od valve? Nie masz dualsense? Podłącz po kablu i tyle (haptyka działa tylko po kablu, Sony musiałoby wypuścić dongiel na PC, aby haptyka działała bezprzewodowo). M+K jest bardzo dobrze zaimplementowana, więc to też jakaś opcja i polecam, bo responsywność jest lepsza. Edytowane 5 Kwietnia przez @MUZ
dawidoxx 977 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Chyba przejde ponownie, bo na myszce gra sie mega dobrze 1 1
Kadajo 7 430 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 58 minut temu, Reddzik napisał(a): Małe porównanie Na miniaturce jakaś przepaść a w realu różnic prawie nie widać 1 1
lukadd 2 920 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 15 minut temu, Kadajo napisał(a): Na miniaturce jakaś przepaść a w realu różnic prawie nie widać Jak nie widać, kliknąłem tyko na chwilę ~4 minutę i w ruchu CNN ma widoczne migotanie na brodzie, włosy, drobne elementy, Transformer jest znacznie stabilniejszy. 1 1
Kadajo 7 430 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ja się odnoszę do miniaturki a ty coś piszesz o jakiś migotaniach Nawet tam sam kadr dałem. 1
musichunter1x 1 326 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Wad skalowania nie ma co oceniać na miniaturce, bo problemem jest niestabilność... Ostrość już od dawna jest przyzwoita, więc na zdjęciach nie ma co oceniać
Rekomendowane odpowiedzi