Skocz do zawartości

The Last of Us Part II Remastered - PS5, PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Necronom napisał(a):

I nie widzisz w tym nic dziwnego/niestosownego, że ludzie rozmawiają o kradzieży? Za czasów świetności for jak się udzielałem temat piractwa był surowo karany, niezależnie od tematyki.

A nie uważasz, że w dobie netu, stron dedykowanych, torrentów itd. - gdzie cały świat wie, że to jest pewna (owszem niechlubna) ale, jednak żywa gałąź życia (IT) - udawanie, że tematu nie ma, to jakaś hipokryzja?
Zamykamy oczy = problemu nie ma. To mi przypomina sytuację, gdzie oglądam filmy o charakterze news-polityka -  na YT, gdzie mówi się o LGBT, zamachach, gwałtach i wielu wielu innych tematach "niepoprawnych politycznie" i aby filmów nie banowano, to autorzy mają, w co 3 wyrazie treści wypikane "drażliwe słowa", co sprowadza się do połowy wypikanej treści... bo o tym się nie mówi i o tym mówić nie wolno. :) Więc się je wypikuje. :) Autor o nich mówi, odbiorca je rozumie, ale... wypikane. Nie ma.
Hipokryzja level master IMO. Podobnie, jak (nie)mówienie o piractwie w działce IT. 

Czym innym są porady, jak kraść, wałki, darknet, czy choćby linki, a czym innym ledwie wspomnienie, że tytuł został spiracony.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Necronom napisał(a):

Możesz sobie to próbować "racjonalizować" jak sobie chcesz. Ale to nic innego jak publiczne przyznawanie się do łamania prawa. Jakbyś coś ukradł ze sklepu to też się tym pochwalisz?

Czy Ty między kradzieżą fizyczną i realną, a samą rozmową o tym, że na świecie są tacy co kradną stawiasz znak równości?
Łapiesz różnicę? Nie popieram piractwa, nie uważam je za dobre, ale... niemówienie o nim, samym w sobie (a takie były zasady laba), jak niewypowiadanie imienia wiesz kogo w Potterze ;) jest śmieszne i żenujące.
Czym innym jest uprawiania piractwa, a czym innym jedynie rozmowa o tym zjawisku.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Necronom napisał(a):

Niestety nie masz racji. Kodeks karny jest tu jasny.

No chyba raczysz żartować.
W sensie... że nie wolno rozmawiać o piractwie? Można gdzieś taki zapis kodeksu karnego?

O narkomanii i prostytucji też nie można?
A wszelkie redakcje programów TV traktujące, o tych paskudnych zagadnieniach = za kraty?

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Szambo napisał(a):

Przetestowałem na bardziej wymagającej grze i pobiera 150w.

Ma ktoś jakiś pomysł czemu gra chodzi tak dziwacznie?

a robiles sprawdzanie plikow w steam? Czasem cos nie pojdzie i trzeba cs dociagnac od nowa. 

Opublikowano
6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

No chyba raczysz żartować.
W sensie... że nie wolno rozmawiać o piractwie? Można gdzieś taki zapis kodeksu karnego?

Samo rozmawianie oczywiście, że nie i może to posłużyć do jakieś statystki(jeżeli się da taką zrobić) do np. oszacowania sprzedaży. Ale to trochę cienka granica i łatwo ją przekroczyć. Koniec końców widywałem, że takie tematy były w końcu zamykane, bo komuś się ulało. Jeden powie, że w zatoce coś tam jest, a drugi powie, że już coś ma z zatoki albo testuje wersję od wujka albo "trial", a to już podpada. Śliski temat z reguły się z tego robił. Generalnie jeżeli moderacja zezwala nic mi do tego.

Opublikowano
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

hejka nie byl, ja mam 3080 i placilem 780 kiedy cena msrp byla 650. wiec chyba troche ponioslo cie  ta cena za 3080 

mowa o tej wersji z zatoki? 

Zgubiłeś 0? :D

image.thumb.png.8130aae61e5a96fae70eef9064afeeeb.png

Ostatnia dostępna cena w komputroniku :D 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Przetestowałem na bardziej wymagającej grze i pobiera 150w.

Ma ktoś jakiś pomysł czemu gra chodzi tak dziwacznie?

Weź dla zasady wyczyść te stery DDU i zainstaluj jakieś sprzed 2-3 miesięcy, bo na tych nowych czasem ludzie mieli dziwne problemy na RTX 4000.

Opublikowano
54 minuty temu, Szambo napisał(a):

Kilka razy. 

Usuń/odinstaluj grę ze steama i zainstaluj od nowa. DDU i najnowsze sterowniki wgraj. Karta powinna być obciążona w minimum 95/100% z przewaga na 99%. Patrząc na wpisy o grze, procesor  bardzo mocno jest w niej obciążony. Jaki masz RAM ? Jest w dualu ? Podaj konfiguracje komputera.

CPU:

RAM:

GPU:

DYSK:

MOBO:

SYSTEM:

ZASILACZ:

Sterownik do GPU wgraj GeForce Game Ready Driver 572.83 ze stronki nvidii. Ta gra jest tak nowa, że nie ma oficjalnych sterowników do niej :P

Opublikowano
38 minut temu, leven napisał(a):

CPU: Ryzen 5700x

RAM: 2x8gb ddr4 3200 mhz

GPU: msi rtx 4060ti 8 gb

DYSK: samsung 970 evo

MOBO: asus b450i itx

SYSTEM: windows 11

ZASILACZ: corsair sfx 750w platinium

Tak to się prezentuje.

Zrobię reinstal sterow i gry... w sumie nic innego nie zostało.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem po „grze w golfa” i to jak OLED/HDR podbiją ta scenę to jest majstersztyk! Ile głębi i emocji z tego się wyciąga to nie mam pytań! Dziś też inaczej już patrze na te wydarzenia…

Kapitalna przygoda i filmowość poza zasięgiem konkurencji. 
Po latach czuję, że to dalej jest GOTY!  10/10

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Szambo napisał(a):

Tak to się prezentuje.

Zrobię reinstal sterow i gry... w sumie nic innego nie zostało.

Mało RAM (2x8GB) Zmiana na 2x16GB jak najbardziej wskazana. 3600mhz CL18 (jak sie da, w biosie ustaw na CL16, ale bez konieczności) https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-patriot-ddr4-32gb-2-16gb-3600mhz-cl18-viper-steel-grey-17376253919

8GB Vram nie jest zapchane ? Hmm w minimum 1080p nie ma prawa, a jednak FPS jest marny.

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ja jestem po „grze w golfa” i to jak OLED/HDR podbiją ta scenę to jest majstersztyk! Ile głębi i emocji z tego się wyciąga to nie mam pytań! Dziś też inaczej już patrze na te wydarzenia…

Kapitalna przygoda i filmowość poza zasięgiem konkurencji. 
Po latach czuję, że to dalej jest GOTY!  10/10

JP w Golfa, temat o TLOU :wariat:

1 minutę temu, Sheenek napisał(a):

Dziwne, czemu u mnie to spowodowalo blue screena i nie bootuje windowsa ?

Gra powoduje Bluescreena ? Co się dzieje ? :stukniety:

Opublikowano
31 minut temu, leven napisał(a):

Mało RAM (2x8GB) Zmiana na 2x16GB jak najbardziej wskazana. 3600mhz CL18 (jak sie da, w biosie ustaw na CL16, ale bez konieczności) https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-patriot-ddr4-32gb-2-16gb-3600mhz-cl18-viper-steel-grey-17376253919

8GB Vram nie jest zapchane ? Hmm w minimum 1080p nie ma prawa, a jednak FPS jest marny.

Ta gra chodzi lepiej nawet na 1650 z 6 gb Vram