Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zdecydowanie brakuje wstepu chociaz wydaje mi sie ze taki mieli cel, bez zbednego heroizmu i dramatyzmu.

Mogli za to dodac troche wewnetrznej narracji Kliffa zebysmy poznali jego mysli. Bo tak to wyglada ze to co sie z nim stalo na poczatku i dzieje wogole go nie rusza. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kriso napisał(a):

Warto kupić tę grę teraz?

Kwestia osobista, mi gra sie bardzo dobrze. Lubilem zelde i assasyny, i tutaj w sumie poziom fabularny wcale nie gorszy niz w zeldzie wg mnie.

Za to dostajesz raj do eksploracji i sporo walki w lekkiej otoczce fabularnej.

Jezeli to co widzisz na materialach ci pasuje to moim zdaniem warto brac, gra jest w dobrym grywalnym stanie juz na dzisiaj wiec nie trzeba czekac zeby naprawili.

Wiadomo ze z czasem napewno wjedzie sporo usprawnien qol i modow, pytanie czy to dla ciebie powod do czekania.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 20.03.2026 o 08:36, aureumchaos napisał(a):

I po GOTY

image.png.83ff5b92d32502e86141b0386b0c01a0.png

Pogralem 1h wczoraj. Opotymalizacja tego silnika to brecht jest. Tyle samo mam fps w Oblivionie na U5 wiec gdzie tu ta lepszość????????

Z wszytskim na maxa, RT i RR dlssq + FG kreci sie kolo 80 fps czyli typowa gra jak z U5. 

Popin kłuje w oczy jak szpilka. Jak mozna sie tym zachwycac. Ide po kosctce i co chwile pyk jakas kostka sie pojawai i odwraca moja uwage i to sie dziejej doslownie tuz przede mna. 

VRAM zajety 8gb? Nie mogli wepchnac wiecej zeby nie wyskakiwalo? Na drodze to juz w ogole patola jest. Okluzja idzie przede mna jakies 2 metry Tworzy cienie na trawie xD To dlatego w ogole mam 40 fps bazowych a nie 15 jakby radius dali dalej. 

Twarze martwe i tylko usta sie ruszaja i t jeszcze nie zawsze lipsync jest utrzymany. 

Walka swiecaca jak w grach mobilnych... 

teraz w grze 100k graczy, jak na taki hype to flop sie szykuje... 

Wrcama do DS2 tam jest malinka i miodzio i fabularnie i graficznie. Wroce jak juz beda mody co naprawia te gre. 

Ciezko sie nie zgodzić, podobne odczucia mialem. Po trailerach liczylem na dynamiczna walke ale tutaj jest ona jakas taka dziwna. Wisienka na torcie jwst nagranie tysiąca klawiszy, dziwnych kombinacji a potem brak możliwości zmiany biedować - halo mamy 2026. Jedyne co w grze imponuje to warstwa artystyczna połączona z draw distance. To taki jej chyba jedyny prawdziwy atut

21 minut temu, Kriso napisał(a):

Nie, gra jest na każdej płaszczyźnie niedorobiona. Grałem w assasyny i tam płynność walki i sam movement bym znacznie lepszy.

Ktoś kto wymyślił to "skaknie" w crimson desert to powinien iśc do łagru

• Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano

U mnie już wczoraj poleciała z dysku głównie przez sterowanie.. Standardowo chciałem zagrac na klawie i myszce ale jak zobaczyłem te skróty to mówię dobra spoko idę po pada będzie lepiej.. I nie było, bo gdy chciałem zrobić sprint to kucam, gdy skoczyc to biegnę, pierdylion skrótów, ale taka pochodnia z której nie korzystamy pewnie za często już jest przypisana pod LT zamiast gdzieś na krzyżaku, strzelanie z łuku pod jednym klawiszem z brakiem możliwości anulowania strzału i wszechobecne  skróty do prostych interakcji, ale ważne że lampka jest pod LT :E

Po tym już wyłączyłem i poleciał unistall..:)

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano

Można przecież użyć programu do remapowania.

Tylko, że jak ostatnio próbowałem (dawno, dawno temu) to zmarnowałem prawie godzinę - pięć musiałem sprawdzać, zanim w końcu trafiłem jakiś działający.

Ale to było przed erą AI, więc może teraz łatwiej i wystarczy zapytać.

Opublikowano
2 godziny temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@azgan Bez większych spoilerów: to jest historia Kliffa, dowódcy Greymanes, którego ekipa po solidnym tąpnięciu zostaje rozbita. Start fabuły to bardziej zbieranie ludzi do kupy, przetrwanie i odzyskanie pozycji w brutalnym Pywel niż klasyczne „jesteś wybrańcem, idź zbawić świat”.

Potem robi się grubiej, bo wjeżdża wojna frakcji, polityka, chaos na kontynencie i temat Abyss — dziwnej siły/krainy, która coraz mocniej miesza w całym świecie. Czyli klimatowo: brudne fantasy + najemnicy + wojna + trochę mistyki, bardziej „drużyna po przejściach” niż cukierkowe heroic fantasy (Pearl Abyss, IGN).

gpt-5.4-2026-03-05

Czyli trochę jak Game of Thrones taki lekki vibe tutaj wyczuwam 

Opublikowano
@azgan Tak, lekki vibe GoT tu czuć — brudne fantasy, wojna frakcji, polityczne tarcia i świat, gdzie mało kto jest krystaliczny.

Ale to raczej nie będzie „8 odcinków gadania przy stole o sukcesji”, tylko bardziej GoT przepuszczone przez action-RPG: mniej dworskiej intrygi, więcej podróży, walki i tego całego mistycznego syfu z Abyss. Czyli klimatowo tak, ale w bardziej growym, widowiskowym wydaniu.

gpt-5.4-2026-03-05

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A po co ma Ci spoilerować? Zemsta na tych złych ale lepiej podana niż tu.

W Shadows czy Yotei od początku wiesz że Ci rodzinę wybili.

Tu ktoś wpadł do obozu i zabił wszystkich.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
1 godzinę temu, Kriso napisał(a):

Mi się przyjemnie gra, na podpiętym padzie, bo na klawie to porażka. Eksploracja i walka bardzo przyjemna, grafika też. Fabuła dość nudnawa.

Odkupiłem kod do gierki od znajomego za 150zł. Czy bym dał 300zł? Raczej nie.

• Upvote 2
Opublikowano
@azgan bez większych spoilerów: w Assassin’s Creed: Shadows grasz dwójką bohaterów — Naoe, shinobi z Iga, i Yasuke, samurajem związanym z Nobunagą. Fabuła startuje od ataku na Igę, osobistej tragedii Naoe i motywu zemsty/odzyskania tego, co jej odebrano, a potem rozkręca się w większy bajzel: wojny klanów, politykę końcówki epoki Sengoku, infiltracje zamków i polowanie na zamaskowaną organizację Shinbakufu.

Yasuke na początku stoi trochę po drugiej stronie barykady, ale z czasem jego historia splata się z Naoe i oboje zaczynają działać przeciw ludziom, którzy mieszają w całej Japonii. Klimatowo to bardziej osobista vendetta + feudalna Japonia + skradanie i miecz niż jakieś turbo skomplikowane lore starego AC. Czyli w skrócie: shinobi robi cichą robotę, samuraj robi głośną robotę, a w tle płonie Japonia (Ubisoft, IGN).

Fabularnie to raczej solidne 7/10 niż wielki mindfuck, ale klimat robi robotę.

gpt-5.4-2026-03-05

• Like 1
  • Thanks 1