Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nawet nie robiłem za dużo głównego wątku ani pobocznych, wziąłem jakieś zadanie z tablicy, i skończyło się tym, że zrobiłem cały łańcuch questów, gdzie każdy nawiązywał do poprzedniego, wcześniejszych wydarzeń z lokacji i prowadził do jakiegoś bossa. Całkiem spoko to było. 

• Like 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
41 minut temu, zozolek napisał(a):

Czy oprócz zachwytów nad mięsniami konia, podziwianiem wododpadów, dziesiątkami mechanik z innych gier urzekła Cie również fabuła, zadania poboczne, głowny wyraźny protagonista, poczucie że możesz w tym jakże ogromnym świecie na coś wpłynąć ?.

Dzisiejsi gracze nie oczekuja zbyt wiele i drobne wodotryski są dla nich soooo existed.

Chłopie serio odpuść, te wątki zostały już tutaj omówione, podoba im się to niech sobie grają. Chcesz fabuły to wracaj do RDR2 albo Wiedźmina, ta gra czym innym stoi. 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Cały czas szukam moich towarzyszy broni… Niestety nieustanne poznawanie tego świata skutecznie mnie od tego odciąga. ;) 

Rozumiem do czego pijesz i nawet jak ta fabuła nie będzie jakaś mocna. To myślę, że do tego czasu te wszystkie spędzone godziny w tym świecie. Sowicie mi to wynagrodzą. 
Dawać tego pieprzonego smoka! Chce poczuć wiatr we włosach! 

P.S. Od lat w tych tematach narzekacie na odgrzewane kotlety. Nagle jak ludzie dostają może nie coś nowego na skale świata. Ale jednak wiele takich gier nie ma. To jeden wykłada się na mini gierce. Inny nie ogarnia jak się biega postacią a jeszcze kolejny podstawowych zagadek nie jest w stanie rozwiązać bez encyklopedii. 
Żebyście mnie źle nie zrozumieli ale z takim nastawieniem naprawdę ciężko odnaleźć radość w tych grach wideo. 🤷

Dla mnie przyszedł mesjasz gamingu i pozamiatał! 😜

Czyli bliżej do zeld ? Jeśli fizyka daje tu fun i okraszona jest dobrą grafiką to może się spodobać. 

Pytanie klucz, czy rozwoj postaci daje fun ? Czy bohater zyskuje realna moc, gdzie grind przekłada się na moc ?

I jak walka ? Assaayn ? Dark souls ? Zelda ?

Opublikowano

Takie tam z mojego giercowania. Najlepsze jak lał deszcz, wszyscy siedzą sobie na luzie na rynku, a podchodzę do jednego a ten książkę czyta :smiech:Wiem, że to tylko gra ale jak ma się budować imersję itp to by się zdało ustawić npców.

20260321172151_1.thumb.jpg.132fb56d9161a266403f222abdc632f9.jpg

20260321172137_1.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Chłopie serio odpuść, te wątki zostały już tutaj omówione, podoba im się to niech sobie grają. Chcesz fabuły to wracaj do RDR2 albo Wiedźmina, ta gra czym innym stoi. 

Zbieram opinie, zluzuj bicka.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, zozolek napisał(a):

Czyli bliżej do zeld ? Jeśli fizyka daje tu fun i okraszona jest dobrą grafiką to może się spodoba

Bliżej? To jest defakto Zelda z grafiką z kosmosu jakiegoś. Biorąc pod uwagę jak to wyglądało na NS.

Dokładnie połączenie tych wszystkich mechanik. ;) Jest naprawdę mega mięsista.

Pytanie klucz, czy rozwoj postaci daje fun ? Czy bohater zyskuje realna moc, gdzie grind przekłada się na moc ?

Masz nowe umiejętności, ruchy i combosy. Do tego ulepszanie ekwipunku. Jest tu naprawdę w czym wybierać.

Sporo też zależy jak wykorzystujesz to co masz. Możesz iść w staminę aby dalej latać czy wyżej się wspinać jak w Zeldzie. Ale możesz też użyć tej umiejętności pięści aby wybić się w powietrze do góry 3 razy przy wielkiej skale i dalej jej się złapać. Dopiero tu czyli w połowie lub wyżej wykorzystujesz pasek staminy. ;) Tego jest cała masa!

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, zozolek napisał(a):

Zbieram opinie, zluzuj bicka.

To jest zbieranie opinii?

gothic miał fabułe i postacie, swietne misje i genialne audio ma 25 lat i nie sadze ze pod tym katem desert mu dorasta do piet

Przez drobna chwile myślałem nad desert, ale poczekam jak beda go rozdawać do chipsów

i dodajmy nieco mechanik z zeldy i inncyh gier, które okazały się sukcesem i mamy niezły PASZTET

kurde przeceniłem tytuł mówiać ze na wstepie odbije się 60% graczy Teraz podbijam do 80% a ukonczy 2%

Assasyn 1.25-1.5 to jest, aniżeli nowy poziom w grach 🙃. Ilość mechanik zniechęci 60% na starcie, 95% nigdy tego nie ukończy. Za miesiac nikt o tej grze pamiętać nie będzie.

Ok, rozumiem, robisz sobie bekę bo zachwyty wydają Ci się niezrozumiałe albo sam chciałeś pograć (jak ja), zobaczyłeś jednak że to nie jest koreański Wiedźmin i masz wkurwa, bywa.

Ale Panowie sobie grają, są zadowoleni, to nie ma się co im wbijać bez celu i kąsać bo im się podoba.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Bliżej? To jest defakto Zelda z grafiką z kosmosu jakiegoś. Biorąc pod uwagę jak to wyglądało na NS.

Dokładnie połączenie tych wszystkich mechanik. ;) Jest naprawdę mega mięsista.

Masz nowe umiejętności, ruchy i combosy. Do tego ulepszanie ekwipunku. Jest tu naprawdę w czym wybierać.

No i dzieki za rzeczową odp.

Może się skuszę 😄

2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

To jest zbieranie opinii?

gothic miał fabułe i postacie, swietne misje i genialne audio ma 25 lat i nie sadze ze pod tym katem desert mu dorasta do piet

Przez drobna chwile myślałem nad desert, ale poczekam jak beda go rozdawać do chipsów

i dodajmy nieco mechanik z zeldy i inncyh gier, które okazały się sukcesem i mamy niezły PASZTET

kurde przeceniłem tytuł mówiać ze na wstepie odbije się 60% graczy Teraz podbijam do 80% a ukonczy 2%

Assasyn 1.25-1.5 to jest, aniżeli nowy poziom w grach 🙃. Ilość mechanik zniechęci 60% na starcie, 95% nigdy tego nie ukończy. Za miesiac nikt o tej grze pamiętać nie będzie.

Ok, rozumiem, robisz sobie bekę bo zachwyty wydają Ci się niezrozumiałe albo sam chciałeś pograć (jak ja), zobaczyłeś jednak że to nie jest koreański Wiedźmin i masz wkurwa, bywa.

Ale Panowie sobie grają, są zadowoleni, to nie ma się co im wbijać bez celu i kąsać bo im się podoba.

To nie beka tylko moje wstępne zdanie po czym co obejrzałem.

Co do gothica podtrzymuje, co do odbicia sie 80% graczy po kilku h również.

Czy PASZTET ? MOZE JEDNAK SMACZNY, trzeba sprawdzic.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, zozolek napisał(a):

Czyli bliżej do zeld ? Jeśli fizyka daje tu fun i okraszona jest dobrą grafiką to może się spodobać. 

Na początku jesteś cienki jak sik pająka i bardzo ograniczony, masz parę ciosów. Później zdobywasz nowe skille, ciosy, moce, robisz upgrady broni, dodajesz jakieś kamienie do nich, jest tego tyle, że trudno to wszystko ogarnąć. Możesz robić combosy i taką rozpierduchę, że aż miło. Walka jest świetna, AI przeciwników też nie jest głupie, goście atakują cię bez czekania na swoją kolej, animacje nie chronią cię przed ciosami. Dla mnie ta walka jest o wiele fajniejsza tutaj niż w tych trzech, które wymieniłeś, a to ze względu na to, że masz o wiele więcej możliwości.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

No rr robi robotę, ale tak z -40klatek do wydajności

Walczę dwu-ręcznym i szkoda, że nie da się ściągnąć tarczy, miecza jednoręcznego i łuku z pleców.

screenshot_2026-03-21_185823.thumb.png.2797ca3ec261f8908de305a3e06702bd.png

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Z ekwipunku jak zdejmiesz to wizualnie dalej jest?

Nie da się ściągnąć. 

A przepraszam, łuk można ściągnąć ale 1 ręcznego i tarczy już nie.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Imo... I bardzo dobrze. Ma to marginalne znaczenie. Bohomazy tła. Idealne zadanie dla ai.

O ile tylko zyskują na tym gracze i/lub pracownicy to też nie mam nic przeciwko. W końcu nikt nie będzie obrazów na ścianach oglądał niczym koneserzy sztuki w prawdziwych muzeach.

Gorzej  jeśli jedyne co to daje, to zysk dla kierownika, który to wymyślił, albo dla CEO wydawcy.

Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Rozumiem do czego pijesz i nawet jak ta fabuła nie będzie jakaś mocna. To myślę, że do tego czasu te wszystkie spędzone godziny w tym świecie. Sowicie mi to wynagrodzą. 
Dawać tego pieprzonego smoka! Chce poczuć wiatr we włosach! 

P.S. Od lat w tych tematach narzekacie na odgrzewane kotlety. Nagle jak ludzie dostają może nie coś nowego na skale świata. Ale jednak wiele takich gier nie ma. To jeden wykłada się na mini gierce. Inny nie ogarnia jak się biega postacią a jeszcze kolejny podstawowych zagadek nie jest w stanie rozwiązać bez encyklopedii. 
Żebyście mnie źle nie zrozumieli ale z takim nastawieniem naprawdę ciężko odnaleźć radość w tych grach wideo. 🤷

Dla mnie przyszedł mesjasz gamingu i pozamiatał! 😜

Przeciez im wiecej marudzisz, szydzisz i sarkazmami rzucasz tym bardziej "doswiadczonym i wymagajacym" graczem jestes. Elyta panie. Nie to co my bawiacy sie swietnie w tej grze,  my to przeciez wsiowe glupki ktore z byle czego sie ciesza. I tak co premiera😉

56 minut temu, zozolek napisał(a):

Jak dla mnie to fabularnie to samo co Zelda, otoczka do swiata i zwiedzania.

Postac rozwijasz I to dosc sporo masz skili, nieporownywanie do zeldy. A walka bardzo fajna, glownie jak AC, tniesz wiekszosc jak leci, za to bossowie juz bardziej wymagajacy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

Ludzie mają wymagania co do tej gry, jakby ona była pełnokrwistym RPG, a nie trochę bardziej rozbudowaną grą akcji.

I tak jest tu co rozwijać. Fakt ze statystyk masz w sumie zycie, stamine i tego ducha. Ale pierścieniami czy naszyjnikami już możesz podbijać siłę ataku etc. Do tego ulepszanie ekwipunku o gotowaniu czy alchemii już nie wspominam. Masa pancerzy chyba nawet ich kolory można zmieniać ale jeszcze na to nie wpadłem. 

P.S. O jest in On ;) Bardzo go lubię nawet czekałem na ten film. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Ja mam ten lepszy pancerzyk z deluxe teraz, ale troche zaluje ze go wzialem bo sie czuje jakbym czitowal.

Zdjalem go ale najgorsze ze mi siedzi w ekwipunku teraz I miejsce zajmuje. 

Wiecie czy pozniej dostajemy jakas skrzynie w bazie?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DITMD napisał(a):

Ludzie mają wymagania co do tej gry, jakby ona była pełnokrwistym RPG, a nie trochę bardziej rozbudowaną grą akcji.

Nie, nie mają. Niektórzy po prostu mają wyższe bądź inne wymagania od reszty. Co jest całkowicie zrozumiałe. I w tym miejscu szydzenie z ludzi, którym się ta gra nie podoba, bo "hehehe, elyta" jest tak samo płytkie jak z tych, którzy znajdują w tym mnóstwo funu. Nadal jednak nie rozumiem podejścia, że gra czegoś nie musi mieć, bo to przecież gra akcji. Jeśli jakiś element zaimplementowano, podlega on takiej samej ocenie i takim samym oczekiwaniom jak w każdej innej produkcji. Jak zadania poboczne są kiepskie, postaci bezjajeczne, sterowanie nieintuicyjne, nie ma znaczenia czy to RPG czy nie. A że komuś nie będzie to przeszkadzać, bo widzi inne zalety, to już osobna kwestia.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1