Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś było warto uczyć się klawiszologii bo gry były tego warte, gra która do zaoferowania ma w większości ładną graficzkę i jest na 500godzin siekania to nikomu się dziś klawiatury uczyć do niej nie chce.

Do Morrowinda to nawet nie ma co porównywać tą wydmuszke.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Rzuć zwierzakowi upieczone mięso w większej ilości, wtedy jego poziom przywiązania rośnie szybciej - od głaskania zdaje się jest 5 pkt., od jedzenia 20 pkt.

Cytat

In particular, we are aware of the discomfort many players have experienced with the controls, and we are currently preparing a patch to address this. We also want to apologize for not providing keyboard and mouse players with a satisfactory gameplay experience. Please know we are taking your feedback seriously and working to improve your gameplay experience as quickly as possible.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Wisienka na torcie jwst nagranie tysiąca klawiszy, dziwnych kombinacji a potem brak możliwości zmiany biedować

Nie wiem jak na klawiaturze ale na padzie to chyba szukanie już dziury w całym. To Zelda miała chyba bardziej pokręcone sterowanie na tym ich dziwnym padzie. 

57 minut temu, Sheenek napisał(a):

Warto oswoic sobie zwierzaka, zbiera nam loot.

Jak to oswojenie wyglada w praktyce?

Opublikowano

Ta gra ma sporo smaczkow. Gralem w Clair Obscure, i dla mnie ta jest zdecydowanie lepsza. No ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Na minus niska intuicyjnosc i te zadania łamigłówki najchetniej robiłbym poźniej po oswojeniu sie z interfejsem itp. tak na poczatku to nie potrzebnie dali.

Opublikowano
2 godziny temu, DITMD napisał(a):

@azganOni ci płacą za promowanie ich kanałów czy jak? 

Nie ale muszę chyba Arka o to zapytać 🤭😉

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Za niego i wąsatego ban z miejsca powinien być.

Gdyby tutaj były takie kryteria to Ciebie też już tutaj by nie było XD

• Haha 1
Opublikowano

Dopiero po dodaniu moda, który daje taki przedmiot do ewkipunku:

image.png.16947cf52b10298fc01dfc7e7a6a5e10.png

A żeby nie było tylko śmiecenia offtopem, to nie wiem czy ktoś to tu pisał czy nie, ale się przypadkiem dowiedziałem, że gra ma ponoć świetny support dla HDR, więc jak są rozbieżności co do oprawy to może chwalący jadą na fajnych OLEDach a narzekający na LCD SDR?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ja wiele przyjemności czerpie z takiej zwykłeś sielankowej przejażdżce na koniu! 

Koniu, który jest tak fantastycznie zaanimowany, że po RDR2 nigdy już czegoś podobnego nie widziałem. Widać najdrobniejsze mięśnie, które pracują podczas ruchu. Są te ''zrywy'' na boki pod czas jazdy jak w tym samym momencie wciśniemy kółko i gałke wychylimy. Jest osobny przycisk od kopniecie kopytami nawet w kogoś. Zapewne więcej tego będzie. Widać ile pracy włożono w tak drobne elementy! Fizyka w tej grze to jest naprawdę TOPka tej branży dziś.

Crimson Desert 21.03.2026 17_12_05.png

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
8 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ja wiele przyjemności czerpie z takiej zwykłeś sielankowej przejażdżce na koniu! 

Koniu, który jest tak fantastycznie zaanimowany, że po RDR2 nigdy już czegoś podobnego nie widziałem. Widać najdrobniejsze mięśnie, które pracują podczas ruchu. Są te ''zrywy'' na boki pod czas jazdy jak w tym samym momencie wciśniemy kółko i gałke wychylimy. Jest osobny przycisk od kopniecie kopytami nawet w kogoś. Zapewne więcej tego będzie. Widać ile pracy włożono w tak drobne elementy! Fizyka w tej grze to jest naprawdę TOPka tej branży dziś.

Crimson Desert 21.03.2026 17_12_05.png

Czy oprócz zachwytów nad mięsniami konia, podziwianiem wododpadów, dziesiątkami mechanik z innych gier urzekła Cie również fabuła, zadania poboczne, głowny wyraźny protagonista, poczucie że możesz w tym jakże ogromnym świecie na coś wpłynąć ?.

Dzisiejsi gracze nie oczekuja zbyt wiele i drobne wodotryski są dla nich soooo existed.

• Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Koniu, który jest tak fantastycznie zaanimowany, że po RDR2 nigdy już czegoś podobnego nie widziałem. Widać najdrobniejsze mięśnie, które pracują podczas ruchu. Są te ''zrywy'' na boki pod czas jazdy jak w tym samym momencie wciśniemy kółko i gałke wychylimy. Jest osobny przycisk od kopniecie kopytami nawet w kogoś. Zapewne więcej tego będzie. Widać ile pracy włożono w tak drobne elementy!

A maleją dla konia od zimna jak w RDR2? :E

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, zozolek napisał(a):

Czy oprócz zachwytów nad mięsniami konia, podziwianiem wododpadów, dziesiątkami mechanik z innych gier urzekła Cie również fabuła, zadania poboczne, głowny wyraźny protagonista, poczucie że możesz w tym jakże ogromnym świecie na coś wpłynąć ?.

Cały czas szukam moich towarzyszy broni… Niestety nieustanne poznawanie tego świata skutecznie mnie od tego odciąga. ;) 

Rozumiem do czego pijesz i nawet jak ta fabuła nie będzie jakaś mocna. To myślę, że do tego czasu te wszystkie spędzone godziny w tym świecie. Sowicie mi to wynagrodzą. 
Dawać tego pieprzonego smoka! Chce poczuć wiatr we włosach! 

P.S. Od lat w tych tematach narzekacie na odgrzewane kotlety. Nagle jak ludzie dostają może nie coś nowego na skale świata. Ale jednak wiele takich gier nie ma. To jeden wykłada się na mini gierce. Inny nie ogarnia jak się biega postacią a jeszcze kolejny podstawowych zagadek nie jest w stanie rozwiązać bez encyklopedii. 
Żebyście mnie źle nie zrozumieli ale z takim nastawieniem naprawdę ciężko odnaleźć radość w tych grach wideo. 🤷

Dla mnie przyszedł mesjasz gamingu i pozamiatał! 😜

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1